?>

Gaziantep, lokomotif kent olmaya devam ediyor

2019 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,3 oranında artışla 1 milyar 821 milyon 345 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Ekonomi - 7 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten 2019 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,3 oranında artışla 1 milyar 821 milyon 345 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, “Gaziantep ihracattaki başarısıyla lokomotif kent olmaya devam ediyor. Bu başarının mimarı olan tüm sanayici ve işadamlarımıza teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum” dedi.

Gaziantep’in ilk çeyrek ve Mart ayı ihracat rakamlarını değerlendiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi,  Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mart ayı ihracat rakamlarına göre Gaziantep’ten Mart ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 oranında artışla 642 milyon 185 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve Gaziantep’in iller bazında 6. sırada yer aldığını kaydetti.

Adnan Ünverdi, yılın ilk çeyreğinde iseGaziantep’ten geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,3 oranın artışla 1 milyar 821 milyon 345 bin dolar ihracat yapıldığını dile getirerek, geçtiğimiz yılın Ocak-Mart döneminde Gaziantep’ten 1 milyar 681 milyon 726 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Gaziantep’in tüm zorluklara rağmen ihracatta rekorla kapattığı 2018 yılının ardından 2019 yılına da ihracatta artışla başladığını ve ilk çeyrekte büyük bir başarıya imza attığını dile getiren Ünverdi, “Ülkemizin büyümesi ve bugünün zorluklarının üstesinden gelebilmesinde ihracattaki başarımız çok büyük önem taşıyor.Dünyada daralan piyasa koşullarını da ancak ihracatla aşabiliriz. Bunun için de daha fazla katma değere, markalaşmaya ve yenilikçi ürünlere ihtiyacımız var. Ülke olarak bunu yapacak güce de sahibiz. Yeter ki inanalım, yenilikçi olalım ve harekete geçelim. Gaziantep Sanayi Odası olarak da üretim, istihdam ve ihracatımızı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyor, projeler geliştiriyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin bundan sonraki süreci doğru değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Ünverdi, katma değerli üretim ve bu üretimi yapabilecek eleman yetişmesi için eğitimde değişim süreci ile birlikte yapısal reformların da hayata geçirilmesiylehızlı bir toparlanmanın yaşanacağını sözlerine ekledi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

'Öküz' haberi gazeteciyi işinden etti!

2019-03-30 09:58 - Siyaset

Gaziantep'te muhtarlık kavgasında kan aktı!

2019-03-31 16:00 - Asayiş

Gaziantep'te kaybolan 7 yaşındaki Azra bulundu

2019-04-02 21:41 - Asayiş

Sokak ortasında kafasından vurulmuştu!

2019-04-01 19:04 - Asayiş

Davulcu Aşiretlerin Bağımsız adayı kaç oy aldı?

2019-04-02 12:25 - Siyaset

AKP’li Yavuz'un iki yüzü...

2019-04-04 08:57 - Siyaset

Gaziantep'te meclis üyeleri listesi belli oldu

2019-04-01 10:12 - Siyaset

Dr. Öğr. Üyesi Çolak, hasta kabulüne başladı

2019-03-28 19:14 - Sağlık

Gaziantep'te muhtarlık kavgası 3 can aldı!..

2019-03-31 21:21 - Asayiş

Seçkin Koleji'nde “Okuma Bayramı”

2019-04-01 11:18 - Eğitim

İlgili Haberler

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

'Boğaziçi öğrencileri' diye servis ettiler ama AK Gençlik üyeleri çıktı!

10:17 - Gündem

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı

12:08 - Gündem

AKP Ankara İl Başkanı'ndan canlı yayında 'AKP' müdahalesi

12:03 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş