?>

Gaziantep, ikinci çeyreğe, 967 milyon 492 bin dolarlık ihracatla başladı

Gaziantep, 2026 yılının ikinci çeyreğine, geçen yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 25,3 artırarak 967 milyon 492 bin dolarlık ihracatla başladı.

Ekonomi - 3 ay önce

Gaziantep, 2026 yılının ikinci çeyreğine, geçen yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 25,3 artırarak 967 milyon 492 bin dolarlık ihracatla başladı.

Yılın ilk dört ayında ise toplam 3,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Gaziantep; küresel ekonomideki yavaşlama, jeopolitik gerilimler, enerji maliyetlerindeki artış ve finansmana erişimde yaşanan zorluklara rağmen üretim gücünü koruma mücadelesini sürdürdü.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan nisan ayı ihracat verilerini değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, mevcut tablonun yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını, ihracatçının çok yönlü baskılar altında üretim ve ticaret kararlılığını sürdürdüğünü belirterek, tüm ihracatçılara gösterdikleri özveri için teşekkür etti.

Yıldırım, “Bugün ihracatçımız sadece pazarda rekabet etmiyor; aynı zamanda yüksek enerji maliyetleriyle, küresel talepteki daralmayla, bölgesel çatışmaların oluşturduğu lojistik risklerle ve finansman yüküyle de mücadele ediyor. Böylesine zorlu bir dönemde üretimini sürdüren, istihdamını koruyan ve dış pazarlardaki varlığını devam ettiren her işletmemiz büyük bir direncin temsilcisidir. Tüm ihracatçı üyelerimize, iş insanlarımıza ve fedakârca çalışan ekip arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Küresel ticarette korumacılık eğilimlerinin arttığı, pazar dengelerinin hızla değiştiği bir süreçte ihracatçının desteklenmesinin stratejik önem taşıdığına dikkat çeken Yıldırım, özellikle üretim maliyetlerinin azaltılmasına ve ihracatçının rekabet gücünü koruyacak yapısal desteklere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

GTO, İhracatçının Yol Arkadaşı Olmayı Sürdürüyor

GTO olarak ihracatçı üyelerin küresel pazarlardaki gücünü artırmak ve oyuna yeni ihracatçı firma katmak adına çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldırım, yalnızca sorunlara dikkat çeken değil, çözüm üretmeye odaklanan bir anlayışla hareket ettiklerini belirtti.

Yıldırım, “Gaziantep Ticaret Odası olarak üyelerimizin dış pazarlarda daha güçlü yer alabilmesi için dış ticaret istihbarat ve hedef pazar koçluğundan sektörel ticaret heyetlerine, yurtdışı fuar organizasyonlarından yabancı alım heyetleri ve B2B iş görüşmelerine kadar birçok alanda üyelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki ihracat sadece ürün göndermek değil; doğru bilgiye ulaşmak, doğru pazara girmek ve doğru bağlantılar kurmakla güçlenir.” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli: Avrupa Türkiye'siz yapamaz!

2026-04-28 11:49 - Siyaset

Erdoğan'dan AKP'li vekillere uyarı

2026-04-29 16:11 - Siyaset

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

2026-04-27 10:17 - Asayiş

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi

2026-04-25 13:06 - Eğitim

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

2026-04-28 11:38 - Asayiş

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

2026-04-26 10:16 - Dünya

Özgür Özel: Bu haysiyet cellatlarını unutursak şerefsiziz!

2026-04-25 19:46 - Siyaset

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

2026-04-25 00:00 - Ekonomi

Özgür Özel: 4 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi 81 ildedir, 973 ilçededir...

2026-04-28 17:32 - Siyaset

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

2026-04-30 10:44 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye’nin makarna ihracatı 6 ayda 485,5 milyon dolara ulaştı

00:13 - Ekonomi

Yıldırım: Sanayicimizin kazancını finansman giderleri tüketiyor

00:00 - Ekonomi

ABD’nin ek vergi kararına GAİB’den ilk değerlendirme

00:33 - Ekonomi

DEİK/Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi

00:00 - Ekonomi

GÜNEYDOĞU'DAN 45 FİRMA İSO İKİNCİ 500 LİSTESİNDE

00:20 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem

YENİ Parti, Melih Gökçek'in bağışını iade etti

17:10 - Gündem

Fatma Kaplan Hürriyet mektup yazarak YENİ Parti'ye katıldı

15:27 - Siyaset

Çankaya Belediyesi YENİ Parti’ye geçti

15:00 - Siyaset