?>

Gaziantep ihracatındaki artış yüzleri güldürdü

Yaşanan deprem felaketinin ardından mayıs ayıyla birlikte toparlanma sürecine giren Gaziantep ihracatı temmuz ayında %48’lik artışla yüzleri güldürdü.

Yerel - 3 yıl önce

Yaşanan deprem felaketinin ardından mayıs ayıyla birlikte toparlanma sürecine giren Gaziantep ihracatı temmuz ayında %48’lik artışla yüzleri güldürdü.

1 milyar 47 milyon 466 bin dolarlık temmuz ayı ihracatıyla tüm zamanların en yüksek aylık ihracat değerine ulaşan Gaziantep’in 2023 Ocak- Temmuz dönemi ihracatı ise 5,6 milyar dolar oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Depremin ardından ihracatımızdaki ilk toparlanma sinyalini mayıs ayında almıştık. Haziran ayında ise bayram tatili nedeniyle yaşanan iş günü kaybının da etkisiyle ihracatımız beklediğimiz gibi olmadı. Fakat en güzel ihracat verilerini bu ay aldık. Temmuz ayında %48’lik rekor bir yükselişle ihracatta 1 milyar dolar bandını aştık ve tüm zamanların en yüksek aylık ihracat değerini kaydettik. Bu başarı yatırım yapan, üreten, istihdam yaratan cesur ihracatçı üyelerimiz, iş insanlarımız ve onların tüm çalışanlarına aittir.  Her birini yürekten kutluyorum.” dedi.

Finansmana erişim ve vize sorunlarının hala ihracatlarını olumsuz etkilemeye devam ettiğini de aktaran Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Tüm ihracatçılarımız binbir zorluk içerisinde çalışmaya, üretmeye ve istihdam yaratmaya çaba sarf ediyor. Merkez Bankası'nın ihracat kredilerini sıkılaştırma kapsamı dışında tutması, reeskont kredi limitlerinin artırılması olumlu. Ancak artan maliyetler karşısında işletmelerimizin finansman ihtiyacı da artıyor, finansmana erişim ise her geçen gün daha da zorlaşıyor. Reel sektörün yatırım iştahını düşürüyor…    Tüm bunlara vize problemleri de eklenince rekabet gücümüz de zayıflıyor. Üyelerimizin rekabet gücünü azaltan bu ve benzeri pek çok konuyu hazırladığımız kapsamlı raporlar eşliğinde bakanlarımız da dâhil olmak üzere üst düzeyde dile getiriyoruz. Üyelerimizin, iş insanlarımızın elini rahatlatmak adına atılacak adımlardan büyük memnuniyet duyacağız.”

Haftanın Öne Çıkanları

İşte, Esenyurt'taki kan donduran vahşetin nedeni!

2023-07-30 08:53 - Gündem

Tekel bayi saldırganlarından birisi yakalandı!

2023-07-30 10:14 - Gündem

Sigaraya 10 TL birden zam geldi: 55 liraya çıktı!

2023-08-02 14:32 - Ekonomi

CHP’nin yeni İl Başkanı Karaca Bozgeyik oldu

2023-08-01 15:38 - Siyaset

Erdoğan'ı korumaya 6 ayda 427 milyon 142 bin TL

2023-07-28 17:15 - Gündem

Mezarlıkta silahlar konuştu: 1'i ağır 5 yaralı...

2023-07-30 08:35 - Asayiş

İşte, Akbelen Katliamı'nın uydu görüntüleri...

2023-07-29 10:39 - Gündem

Erdoğan’ın damadı devlete günlüğü 1,2 milyon TL’ye İHA kiralamış!

2023-07-28 17:39 - Gündem

CHP'li Umut Yılmaz'dan Fatma Şahin'e suç duyurusu

2023-08-01 15:22 - Siyaset

Akbelen'de ormanı katleden şirketin patronu kim çıktı?

2023-07-28 16:34 - Gündem

İlgili Haberler

Şahinbey'de zabıta ekipleri tarihi geçmiş ürün satan iş yerini kapattı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den gençlere karne hediyesi deniz kampı

00:00 - Yerel

Şahinbey'de Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den Metin Sözen Günü...

00:00 - Yerel

Gaziantep'in temmuz ayı ihracatı 1 milyar dolar

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

YENİ Parti'ye 6 günde 124 bin 102 kişi 266 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

Yeni Partili Meriç, cezaevlerindeki kötü koşulları meclis gündemine taşıdı

00:52 - Siyaset