?>

Gaziantep ihracatında Ekim rekoru...

Gaziantep Ekim ayında 959 milyon 17 bin dolarlık ihracat ile tarihindeki en yüksek ekim ihracatını gerçekleştirdi. İhracatını ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8 artıran Gaziantep’in Ocak-Ekim dönemi ihracatı ise 8 milyar 696 milyon 490 bin dolara ulaştı.

Ekonomi - 4 yıl önce

Gaziantep Ekim ayında 959 milyon 17 bin dolarlık ihracat ile tarihindeki en yüksek ekim ihracatını gerçekleştirdi. İhracatını ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8 artıran Gaziantep’in Ocak-Ekim dönemi ihracatı ise 8 milyar 696 milyon 490 bin dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’i bir ihracat üssü yapan ihracatçıları tebrik etti.

Yıldırım “Adeta bir üretim ve ihracat üssü olan Gaziantep’i bu noktaya taşıyan tüm üyelerimizi, iş insanlarımızı ve çalışanlarını yürekten kutluyorum. Bu şehir sizlerin özveri ve heyecanlı çalışmalarınız sayesinde başarı hikâyeleri yazıyor. Bize düşen de başarı hikâyelerinin devam etmesini sağlamak için önünüzdeki taşların temizlenmesi için çabalamak. Her fırsatta üyelerimizin sıkıntılarını dile getiriyor, çözüm önerilerimizi ardı ardına sıralıyor, hazırladığımız raporlar ile her kademede girişimlerde bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz.” dedi.

“İhracatın sürdürülebilirliği ve kalkınmayı desteklemesi için niceliğe değil niteliğe odaklanmalıyız” diyen Yıldırım şöyle devam etti:

“Biz kentimizin başarıları kadar performansının düşük olduğu noktaların da farkındayız. Yılın ilk 10 ayında 9 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştiren Gaziantep’in bu performansı devam ettirebilmesi, yükseltmesi ve de karlılık oranını artırabilmesi için ihracat birim fiyatını yükseltmesi gerekiyor. Küresel ekonominin içinden geçtiği süreçte bozulan tedarik zincirini lehimize çevirebiliyoruz. Ancak bu zincirde edindiğimiz yeri sağlamlaştırmak için vazgeçilmez olmaya odaklanmalıyız. Katma değerli ürünlerle piyasada yer edinmeliyiz. GTO olarak çalışmalarımızı ve projelerimizi üyelerimizin bu yönünü geliştirmeye odaklıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'dan sunucu Cem Öğretir'e: Seda senin karın mıydı?

2022-10-29 21:09 - Gündem

Nükhet Duru'dan tepki çeken tayt çıkışı...

2022-10-27 20:07 - Magazin

TRT spikerine 'ümmet' cezası iddiası...

2022-10-30 11:32 - Gündem

Beşiktaş taraftarının İzmir Marşı, Yeni Akit'i çıldırttı!

2022-10-31 10:34 - Gündem

Uzman Çavuş Fatih Bozkurt şehit oldu!

2022-10-27 08:38 - Gündem

TKP: Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Cumhuriyet!

2022-10-28 19:04 - Siyaset

Beşiktaş tribünleri 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' diye inledi...

2022-10-30 23:52 - Gündem

Twitter'ın yeni sahibi resmen Elon Musk...

2022-10-27 19:23 - Gündem

AKP'li Mücahit Birinci: TRT spikeri için gereği yapıldı!

2022-10-31 12:23 - Gündem

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

2022-10-28 21:59 - Gündem

İlgili Haberler

İSO 500’de Lidersan Türkiye’nin devleri arasında!

00:17 - Ekonomi

Güneydoğu Anadolu’nun 5 aylık hububat sektörü ihracatı 1,5 milyar dolar

00:16 - Ekonomi

Kadooğlu Holding’in İSO 500’de istikrarlı yükselişi sürüyor

00:00 - Ekonomi

Ünverdi'den Gaziantepli firmalara teşekkür

00:00 - Ekonomi

GSO Başkanı Ünverdi, Kent Ekonomileri Zirvesi'nde konuştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Melih Meriç, maden arama ve işletme ruhsatı süreçlerini TBMM gündemine taşıdı

06:42 - Siyaset

Zeynel Emre'den Müslim Sarı'ya: Yargılanacaklarını nereden biliyorsunuz?

16:38 - Siyaset

CHP'den istifa edip AKP'ye katılan Haymana Belediye başkanı Erdoğan'ın elini öptü!

15:58 - Siyaset

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Tülay Hatimoğulları'ndan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

20:56 - Siyaset