?>

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne 100 yeni üye...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Doğal Yaşam Parkı, kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenirken ele geçirilen aralarında piton yılanı, Çin su ejderi, papağan ve makak maymunun da bulunduğu 108 hayvana yuva oldu.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Doğal Yaşam Parkı, kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenirken ele geçirilen aralarında piton yılanı, Çin su ejderi, papağan ve makak maymunun da bulunduğu 108 hayvana yuva oldu.

İstanbul Milli Parklar 1. Bölge Şube Müdürlüğü’nce, ele geçirilerek Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na getirilen 65 kilo civarında ağırlığa sahip farklı türde piton yılanı başta olmak üzere Çin su ejderleri, gekkolar, iguanalar, papağanlar ve makak maymunlarının sağlık kontrolleri yapılarak, yuvalarına yerleştirildi.

ŞAHİN: HAYVANLAR BURADA KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDİYOR

Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın yeni üyelerinin tanıtıldığı programda, yaptığı konuşmada Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan hayvanlar ve yeni üyelerin en iyi şartlarda ve doğal ortamlarına uygun bakılacağını belirterek, şunları söyledi:

“Gördüğünüz gibi çok heyecanlıyız. Burası neresi, burası doğal hayat. Doğal hayatta yaşam hakkı rabbimin her birinde yaratılma nedeni olan özel hayvanlar bunlar. Büyük bir kurumsal kapasite var. On yıllardır birikmiş insan gücü var. Bir kere sevgi var. Şimdi arkadaşımızın görüyorsunuz yılanları eline aldığı zaman yılan kendini güvende hissediyor. Yılan kendinin sevildiğini hissediyor. Çok mühim, çok önemli. O yüzden burası hem Avrupa’nın hem dünyanın sayılı merkezlerinden bir tanesi. Buraya gelen hayat buluyor. Mutlu bir şekilde yaşamına devam ediyor. Doğurganlık burada çok yüksek. Normalde aslanlar kaplanlar en fazla ikiz doğurur burada dördüz doğuruyor. Gastronomi memleketi olmasının da burada bir etkisi var. Mutlular, onlar mutluysa bizde mutluyuz.”

Doğal Yaşam Parkı’na çok büyük bir ziyaretçi akını olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Bugün havanın soğuk olmasına rağmen ziyaretçimiz çok. Yıllık 5 milyonun üzerinde ziyaretçimiz geliyor. Geldiği zaman bir milyon metrekare yeşil alanın içerisinde çoluğuyla çocuğuyla tek tek dolaşabiliyor. Burada insanlar tüp bebek yapılmış filleri görüyor. Zürafaları görüyor. Sürüngenleri görüyor. Şu anda akvaryumun içerisindeyiz. Yeni projelerimiz var. Uğur böceği ile ilgili bahçe yapıyoruz. Ayrıca şu anda yeni bir akvaryum içinden geçeceğimiz bütün okyanus balıklarının içinde olduğu çok büyük bir yatırımın anlaşma aşamasındayız. İnşallah bir yıl içerisinde onu da tamamlayacağız. Türkiye’nin en büyük, en güzel akvaryumunu buraya yapacağız” diye konuştu.

ŞEHRE GETİRİLEN HAYVANLARIN ÇOĞU SÜRENGENLERDEN OLUŞUYOR

GBB Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler ise, kaçak yollarla ülkeye sokulurken İstanbul Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yakalanan sürüngenlerden 108’ini Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na getirdiklerini ifade ederek, “Şehre getirilen hayvanlar ağırlıklı olarak sürüngen hayvanlardan oluşuyor. İçerisinde 65 kilo civarında ağırlığa sahip albino pitonlar, kaya pitonları, bal pitonları, baranlar, Çin su ejderleri, gekkolar ve iguanalar başta olmak üzere papağanlar, paraketeler, makak maymunlarının bulunduğu 108 hayvanı Gaziantep’e getirdik” ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Akit yazarı, AKP'li Özlem Zengin'i hedef aldı!

2022-12-28 09:29 - Siyaset

Yusuf Ziya Gümüşel, İsmailağa Cemaati'ni ikiye böldü!

2022-12-23 21:19 - Gündem

Emekli Korgeneral Vural Avar son yolculuğuna uğurlandı!

2022-12-22 14:14 - Gündem

Çelebi'nin, Vural Avar'ın ölümünden sonra derin suskunluğu!

2022-12-21 18:12 - Gündem

AYM, Erdoğan'a verilen bütçe yetkisini iptal etti!

2022-12-27 08:58 - Gündem

28 Şubat davasının hasta mahkumları hapishanede ölmeyi bekliyor!

2022-12-27 13:40 - Gündem

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel yaşamını yitirdi!

2022-12-24 19:06 - Gündem

Hitler'in 'Atatürk montajlı' fotoğrafını Bahçeli'ye hediye etti!

2022-12-23 16:23 - Gündem

Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneği'ne silahlı saldırı

2022-12-23 17:19 - Dünya

İBB'yi teftiş eden heyetin başkanı görevden ayrıldı

2022-12-27 08:12 - Gündem

İlgili Haberler

Naci Topçuoğlu, mezarı başında dualarla anıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz, Rışvanlar Bahar Şenliği’ne katıldı

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Anneler Günü mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Çölyak hastalarına destek semineri

00:00 - Yerel

Naci Topçuoğlu’nu vefatının 17. yıl dönümü...

00:10 - Yerel

Günün Manşetleri

İSKİ açıkladı: 11 Mayıs İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?

17:38 - Gündem

CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in X hesabı kapatıldı!

17:09 - Siyaset

Son Dakika... Özgür Çelik duyurdu: CHP’nin İstanbul’daki yeni miting adresi belli oldu!

14:38 - Siyaset

'Fesih' kararı beklenirken dikkat çeken adım: Demokratik Birlik İnisiyatifi kuruldu

13:39 - Siyaset

Canlı yayında açıklandı: Terör örgütü PKK'nin aldığı iddia edilen 4 karar

11:39 - Siyaset