?>

GAÜN Onkoloji binası, aile hekimliği poliklinikleriyle hizmete açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’ne bağlı Onkoloji Binası,  GAÜN Aile Hekimliği Anabilim Dalı tarafından yenilenip modern poliklinik hizmetleriyle sağlık hizmetine kazandırıldı.

Sağlık - 1 gün önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’ne bağlı Onkoloji Binası,  GAÜN Aile Hekimliği Anabilim Dalı tarafından yenilenip modern poliklinik hizmetleriyle sağlık hizmetine kazandırıldı.

Geçmişte Onkoloji Hastanesi olarak kullanılan bina, yapılan düzenlemelerin ardından Aile Hekimliği Poliklinikleriyle hizmet vermeye başladı.

Yeni yapılanma kapsamında üç aktif poliklinik hasta kabulüne başladı. Polikliniklerde genel muayene, reçete yenileme, kronik hastalık takibi ve danışmanlık hizmetleri sunuluyor. Bu sayede çevrede yaşayan vatandaşlar, birinci basamak sağlık hizmetlerine daha kolay erişme olanağına kavuştu.

GAÜN Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Sırrı Keten, yapılanmanın yalnızca tedavi edici değil, koruyucu hekimliği de önceleyen bir model oluşturmayı hedeflediğini belirterek şunları söyledi:

“Polikliniklerimizde hipertansiyon, diyabet ve obezite gibi kronik hastalıkların erken tanısı ve yönetimine yönelik tarama programları planlıyoruz. Ayrıca meme, rahim ağzı ve kolorektal kanser taramalarını düzenli biçimde gerçekleştirerek, toplumda koruyucu sağlık anlayışını güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

Prof. Dr. Keten, polikliniklerde verilen hizmetlerin yalnızca yönlendirme aşamasında kalmayacağını vurgulayarak, gerekli tetkiklerin doğrudan Onkoloji Binası’nda yapılabilmesi için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Bu sayede hastaların tarama ve tetkik süreçlerinin tek merkezde, hızlı ve bütüncül biçimde tamamlanabileceğini söyledi.

Aile Hekimliği bünyesinde Sigara Bırakma Polikliniği kurulması için başvuruların yapıldığını da belirten Prof. Dr. Keten, polikliniğin yakın dönemde hizmete başlamasının planlandığını aktardı. Prof.Dr. Keten, Sigara Bırakma Polikliniği’nin de Onkoloji binasında hizmete başlamasıyla birlikte sağlıklı yaşam alışkanlıklarının desteklenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması açısından önemli bir adım daha atılacağını vurguladı.

Prof. Dr. Keten, aile hekimliği polikliniklerinin onkoloji binasında açılmasında verdikleri destek için GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a ve GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oğuzhan Saygılı’ya teşekkür etti. Keten, bu destek sayesinde bölgede uzun süredir ihtiyaç duyulan bir açığın kapandığını ve hem üniversite personeline hem de çevredeki halkın birinci basamak sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabildiğini vurguladı.

Onkoloji Binası’nda hizmet vermeye başlayan yeni Aile Hekimliği Poliklinikleri, hem sağlık çalışanları ve öğrencilere uygulamalı eğitim alanı sunmayı hem de bölge halkına yönelik sürdürülebilir, kapsamlı ve koruyucu hekimlik temelli bir sağlık hizmeti modeli oluşturmayı hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Hikmet Çetin hastaneye kaldırıldı!

2025-10-08 17:15 - Gündem

Bahçeli, Serdar Öktem cinayetine değinmedi, kürsüden Öcalan'a çağrıda bulundu!

2025-10-07 11:59 - Siyaset

Eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık tutuklandı!

2025-10-07 11:09 - Gündem

Erdoğan: Sakarya’da 785 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi!

2025-10-06 16:39 - Gündem

Özgür Özel’den Bahçeli’ye sert tepki: Hodri meydan!

2025-10-07 15:39 - Siyaset

Erdoğan'dan fotoğraf açıklaması: O kare gerçek Türkiye fotoğrafı

2025-10-08 11:45 - Siyaset

Erdoğan'dan Özgür Özel'e özür yanıtı

2025-10-10 15:44 - Siyaset

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi MHP'li Avukat Serdar Öktem silahlı saldırıda hayatını kaybetti!

2025-10-06 17:14 - Asayiş

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

2025-10-12 12:38 - Siyaset

AKP'ye geçen belediye başkanları Erdoğan'ın elini öpme yarışına girdi!

2025-10-08 15:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Doç. Dr. Dağ yanıtladı: Mide Yanması, Şişkinlik, Reflü…

00:00 - Sağlık

Hatem Hastanesi’nde Obezite cerrahisinde yeni dönem

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nden Rinoplasti Devrimi!

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde duygu dolu anlar

00:00 - Sağlık

Dr. Ersin Arslan’da ameliyatsız Tiroid dedavisi başladı

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Barış Zirvesi'ne saatler kala Kahire'de şiddetli patlama

16:48 - Dünya

Arınç: Gerekirse İmralı'ya ben giderim!

11:26 - Siyaset

Öztürkmen, yapı kayıt mağduriyetini Meclis gündemine taşıdı

00:00 - Siyaset

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

12:38 - Siyaset

Bizim çocuklardan Bulgaristan'da tarihi zafer: 1-6

10:52 - Spor