?>

GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası etkinliği

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Sağlık - 12 ay önce

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Hastane oditoryumunda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Tüm Hemşirelerimizin hemşireler gününü yürekten kutluyorum. Sağlık sistemi büyük bir zincirdir. Bu zinciri oluşturan en büyük halkalardan biri de siz değerli hemşirelerimizdir. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz bu zincirin çok kıymetli birer parçası. Sağlık ekibinin vazgeçilmez üyesi olan tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise, “Tüm hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutluyorum. Bu güzel güne şahitlik etmekten son derece mutluluk duyuyorum. Siz değerli hemşirelerimiz sağlık sisteminin vazgeçilmezisiniz. Hamuru özveriyle yoğrulmuş özel insanlarsınız, kimsesi olmayan hastaların kimsesisiniz. Yoğun bakımda sessiz, nefessiz yatan hastaların sesi ve nefesisiniz. Sizler biz hekimlerin en güçlü takım arkadaşlarısınız, vazgeçilmezimizsiniz. İyi ki varsınız. Hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale “Eğer gözlem yapamıyorsanız hemşire olmaktan vazgeçin” der. Ben sizlerin çok iyi gözlemciler olduğunu biliyorum. Çalışma hayatında birçok zorlukla karşılaştığınızı da biliyorum. Sorunun değil çözümün parçası olarak hayatınıza yön vermenizi ve gülümsemeyi ihmal etmeyin. Herkese çok teşekkür ediyor, her gününüzün böyle coşkuyla geçmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren ise, “Bazı meslekler bulunduğu ortamda tam bir rahatlık içerisinde olamaz. Hep tetikte bekler. Bu meslek grupları arasında biz hekimler ve siz hemşireler yer alıyor. Bizlerin önüne hep problem gelir ve problemlerin çözülmesi istenir. Bizim mesleğimizin gecesi, gündüzü yok. Özveri, gayret ve sevgi ile mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Çalışma hayatımızda çeşitli sorunlarla karşılaşabiliriz. Ancak bu sorunları hep birlikte aşmalıyız. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin bireyi olan siz değerli hemşirelerimizin hemşirelik haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum. Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

GAÜN Hastanesi Başhemşiresi Çağlar Şahin ise, “Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan;  insan sevgisi, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Ülkemizde 1964 yılından bu yana Florance Nightingale’in doğum günü olarak kabul edilen 12 Mayıs, Hemşireler Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenmektedir. Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2024 yılı teması ’Hemşirelerimiz Geleceğimiz; Bakımın Ekonomik Gücü’olarak belirlenmiştir. Bu tema çerçevesinde hem hemşirelik eğitiminin hem de hemşirelik bakımının sağlık ekonomisine olan katkısı vurgulanmak istenmiştir. Hemşirelerimiz Geleceğimiz teması doğrultusunda mesleğimizi yüceltmek, saygınlığını korumak ve daha ileriye taşımak biz meslek üyelerine düşmektedir. Bizler bu sorumluluk bilinciyle meslek etiğine uygun bir şekilde özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşadığımız Covid-19 süreci ve 6 Şubat depreminde canla başla çalışan meslektaşlarım bu sorumluluk ve özverinin gereğini yapmıştır. Bu vesileyle Covid-19 sürecinde ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sözlerimi Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum. ‘Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı, esenliği için çalışmakta bulunabilir.’Millete efendilik yoktur; hizmet etme vardır’ diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Başhemşire Çağlar Şahin, Hastanede çalışan tüm hemşireler adına TEMA Vakfına fidan bağışı gerçekleştirdiklerini de vurguladı.

TEMA Vakfına gerçekleştirilen bağışın sertifikası tüm hemşireler adına, hastaneye uzun yıllar emek vererek meslekte 45 yılını dolduran Doğum Salonu Sorumlu Hemşiresi Birsen Bozdoğan’a takdim edildi.

Hastane görev yapan hemşirelerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik pasta kesimi ve müzik dinletisiyle son buldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Ateş için 'kahpe' dedi, Ayhan Bora Kaplan'la fotoğrafı çıktı!

2024-05-12 11:19 - Gündem

Ülkü Ocakları yöneticisinden skandal paylaşım

2024-05-11 15:52 - Gündem

Öğretmenler iş bırakma eylemi yapacak!

2024-05-08 16:07 - Gündem

Sinan Ateş'in WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

2024-05-13 13:50 - Gündem

İsmail Saymaz: Tetikçiyi taşıyan çakarlı Audi kimin?

2024-05-08 10:54 - Gündem

Ayşe Ateş 'Audi aracı' paylaştı: Ok yaydan çıktı!

2024-05-09 20:25 - Gündem

Öğretmenlerin iş bıraktığı gün bu kez veliler okul bastı!

2024-05-10 19:02 - Gündem

Özgür Özel'in Arapça tabela sözlerine tepki yağdı!

2024-05-12 17:06 - Gündem

Tasarruf bahane, saltanat şahane!

2024-05-11 19:35 - Gündem

İkizler ve üçüzlerden sonra dördüzler de CHP'ye katıldı!

2024-05-07 18:50 - Siyaset

İlgili Haberler

Anneden oğluna ikinci hayat...

00:10 - Sağlık

Çocuklarda sindirim sistemi cerrahisinde uzman yaklaşım

00:47 - Sağlık

Doğum kontrolünde yeni dönem: Erkekler için özel iğne üretimi

00:00 - Sağlık

Her gün farklı bir aktivite yapmak, bilişsel sağlığı güçlendirebilir

00:00 - Sağlık

Yüzünüzdeki sürekli kızarıklık bir cilt hastalığının habercisi olabilir!

00:12 - Sağlık

Günün Manşetleri

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem