?>

GAÜN Çocuk Hastanesi’nde Nadir Hastalıklar Günü etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Sağlık - 2 ay önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

GAÜN Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Çocuk Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Keskin, yaptığı konuşmada Nadir Hastalıklar Günü’nün 2008 yılından bu yana tüm dünyada kutlandığını belirtti. Nadir hastalıkların genel olarak 2 binde 1’den daha az sıklıkla görülen ve çoğunlukla genetik nedenlere bağlı hastalıklar olduğunu ifade eden Keskin, bugüne kadar yaklaşık 8 bin farklı nadir hastalık tanımlandığını ve dünya genelinde milyonlarca hastanın bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de ve bölgede akraba evliliğinin sık görülmesi nedeniyle nadir hastalıkların daha yaygın görülebildiğine dikkat çeken Keskin, bu hastalıkların uzun süreli ve düzenli takip gerektirdiğini vurguladı. Erken tanı ve tedavinin büyük önem taşıdığını belirten Keskin, taşıyıcı ve hasta ailelere koruyucu genetik danışmanlık verilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Nadir hastalıklara yönelik farkındalığı artırmayı hedeflediklerini ifade eden Keskin, çocukların tedavi edilmesinin yanı sıra topluma kazandırılmasının da önemli olduğunu dile getirdi. Keskin ayrıca, hastaların düzenli eğitim alabilmeleri ve ailelerin desteklenmesi noktasında belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının katkısının önemine değindi.

Etkinliğe Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar,  GAÜN Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GAÜN Çocuk- Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Karadağ, GAÜN Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Keskin, GAÜN Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Karaoğlan, GAÜN Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Baran Çalışgan, çok sayıda hekim ve hemşire ile hastanede tedavi gören çocuklar katılım sağladı.

Etkinlikte, hastanede tedavi gören çocuk hastalar palyaço eşliğinde doyasıya eğlendi. Program pasta kesimiyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin hakkında devam kararı...

2026-02-27 12:58 - Gündem

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ifadesi tamamlandı!

2026-02-28 11:25 - Gündem

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Liverpool oldu!

2026-02-27 00:08 - Spor

Ömür Gedik klibinde Brad Pitt sürprizi...

2026-02-27 00:54 - Magazin

Samsunspor'un son 16 turundaki rakibi belli oldu

2026-02-27 00:06 - Spor

ABD-İran görüşmeleri etkisiyle petrol fiyatları yükseldi

2026-02-25 00:29 - Ekonomi

Trump: ABD, İran'a büyük çaplı askeri operasyon başlattı

2026-02-28 11:19 - Dünya

DEM Parti, Öcalan'ın yeni mesajı paylaştı...

2026-02-27 12:01 - Gündem

Kadooğlu: İhracatta sürdürülebilirliğin sağlanması için ‘Destek’ şart

2026-02-24 00:00 - Ekonomi

Özgür Özel hakkında resen soruşturma başlatıldı!

2026-02-28 21:52 - Gündem

İlgili Haberler

Erkeklerde sperm kalitesi sandığınız kadar ‘Kalıtsal’ değil

00:00 - Sağlık

Dikkat: Ferahlık sandığınız tehlike olabilir!

00:00 - Sağlık

Dr. Halil İbrahim Gazioğlu, Medical Point'te

00:00 - Sağlık

Gizli riskler kalbinizi tehdit ediyor!

00:00 - Sağlık

Nurdağı Devlet Hastanesi'nde Hemodiyaliz Ünitesi hizmete açıldı

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Okul önlerinde en az 2 polis nöbet tutacak!

11:29 - Gündem

Okuldaki katliamın 'belgesi' İsa Aras Mersinli'nin bilgisayarından çıktı

11:11 - Gündem

Özdağ: Türk milleti artık kendisine söylenen yalanlar karşısında yeni bir seçim istiyor

00:48 - Siyaset

BTP lideri Hüseyin Baş'tan okul saldırılarına tepki

00:45 - Siyaset

CHP'li Öztürkmen: Ey Yusuf Tekin derhal istifa et!

00:40 - Siyaset