?>

GAÜN Çocuk Hastanesi’nde Nadir Hastalıklar Günü etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Sağlık - 3 ay önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi’nde 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

GAÜN Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Çocuk Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Keskin, yaptığı konuşmada Nadir Hastalıklar Günü’nün 2008 yılından bu yana tüm dünyada kutlandığını belirtti. Nadir hastalıkların genel olarak 2 binde 1’den daha az sıklıkla görülen ve çoğunlukla genetik nedenlere bağlı hastalıklar olduğunu ifade eden Keskin, bugüne kadar yaklaşık 8 bin farklı nadir hastalık tanımlandığını ve dünya genelinde milyonlarca hastanın bulunduğunu söyledi.

Türkiye’de ve bölgede akraba evliliğinin sık görülmesi nedeniyle nadir hastalıkların daha yaygın görülebildiğine dikkat çeken Keskin, bu hastalıkların uzun süreli ve düzenli takip gerektirdiğini vurguladı. Erken tanı ve tedavinin büyük önem taşıdığını belirten Keskin, taşıyıcı ve hasta ailelere koruyucu genetik danışmanlık verilmesinin gerekliliğine işaret etti.

Nadir hastalıklara yönelik farkındalığı artırmayı hedeflediklerini ifade eden Keskin, çocukların tedavi edilmesinin yanı sıra topluma kazandırılmasının da önemli olduğunu dile getirdi. Keskin ayrıca, hastaların düzenli eğitim alabilmeleri ve ailelerin desteklenmesi noktasında belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının katkısının önemine değindi.

Etkinliğe Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar,  GAÜN Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GAÜN Çocuk- Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Karadağ, GAÜN Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Keskin, GAÜN Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Karaoğlan, GAÜN Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Baran Çalışgan, çok sayıda hekim ve hemşire ile hastanede tedavi gören çocuklar katılım sağladı.

Etkinlikte, hastanede tedavi gören çocuk hastalar palyaço eşliğinde doyasıya eğlendi. Program pasta kesimiyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Liverpool oldu!

2026-02-27 00:08 - Spor

Samsunspor'un son 16 turundaki rakibi belli oldu

2026-02-27 00:06 - Spor

Ömür Gedik klibinde Brad Pitt sürprizi...

2026-02-27 00:54 - Magazin

Kayyum Gürsel Tekin hakkında devam kararı...

2026-02-27 12:58 - Gündem

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ifadesi tamamlandı!

2026-02-28 11:25 - Gündem

ABD-İran görüşmeleri etkisiyle petrol fiyatları yükseldi

2026-02-25 00:29 - Ekonomi

Kadooğlu: İhracatta sürdürülebilirliğin sağlanması için ‘Destek’ şart

2026-02-24 00:00 - Ekonomi

74 ton Antep fıstığı GTB'de ihale ile satıldı

2026-02-27 00:00 - Tarım

Balıkesir'de F-16 kaza kırıma uğradı: 1 pilot şehit oldu!

2026-02-25 07:26 - Asayiş

Trump: ABD, İran'a büyük çaplı askeri operasyon başlattı

2026-02-28 11:19 - Dünya

İlgili Haberler

Gaziantep’te 300 yataklı yeni sağlık yatırımı hizmete açılıyor

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Hemanjiyom'a dikkat: Erken takip önem taşıyor

00:00 - Sağlık

Medical Point’ten yapay zekâ bağımlılığı uyarısı

00:00 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan 'hantavirüs' açıklaması

15:02 - Sağlık

İdrar yolu enfeksiyonlarına dikkat!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

223 eski CHP milletvekilinden 'mutlak butlan' itirazı, kurultay çağrısı...

19:06 - Siyaset

KUMPASDER'den Kılıçdaroğlu'na yanıt Özgür Özel'e destek

19:01 - Gündem

262 edebiyatçıdan ortak bildiri: Kayyım rejimine hayır!

18:56 - Gündem

CHP Sözcüsü Zeynel Emre: Kurultay olmazsa CHP seçimlere giremeyecek!

14:49 - Siyaset

Özgür Özel, CHP MYK'yı TBMM'de topladı

13:07 - Siyaset