?>

GASKİ'den şiddetli yağış tedbiri...

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), yağmursuyu kanallarıyla menfezlerde sürdürülen rutin temizliği sıklaştırdı.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), kış aylarında olası şiddetli yağışlara karşı tedbir amacıyla şehir merkeziyle ilçelerde tıkanmaları önlemek ve kış hazırlıkları kapsamında yağmursuyu kanallarıyla menfezlerde sürdürülen rutin temizliği sıklaştırdı.

Sonbaharla birlikte ağaçların yapraklarını dökmesiyle menfez ve yağmursuyu kanallarının tıkanma ihtimaline karşı harekete geçen GASKİ, rutin temizlik çalışmalarını sıklaştırarak 17 bin 500 noktada bulunan 70 bin mazgaldaki temizliğine devam ediyor. Bu kapsamda son bir ay içerisinde çalışmalarını hızlandırarak yağış dönemi öncesi bütün mazgalları tek tek denetleyen GASKİ ekipleri, birikerek tıkanmaya neden olabilecek yaprak, taş ve atıkları toplayarak altyapının sorunsuz çalışması, yollarda meydana gelecek tahribat ve aşırı yağışlarda yaşanacak ani su baskınlarına karşı tedbir amaçlı müdahale ediyor. Öte yandan oluşturulan ekiplerle Alleben Deresi’nde sürekli olarak kanal temizlik çalışmaları sürdürülerek olası taşkınların önüne geçilmesi hedefleniyor. Yetkililer, vatandaşlardan özellikle yoğun yağışlarda en büyük sorunun yerlere atılan çöpler olduğunu bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

TEMİZLENEN MENFEZLER HAŞEREYE KARŞI İLAÇLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi menfez temizlik çalışmaları devam ederken havaların soğumasıyla beraber haşere ve sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmalarına kanalizasyonlarda devam ediyor. Kanal sisleme ile ilaçlanan kanalizasyonlarla olası haşere üremelerinin önüne geçiliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Diego Armando Maradona hayatını kaybetti!

2020-11-25 19:36 - Dünya

Ders kitaplarında 'Vahdettin' değişikliği...

2020-11-22 11:51 - Gündem

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı

2020-11-25 09:09 - Spor

Gaziantep FK: 3 Serik Belediyespor: 0

2020-11-25 23:08 - Spor

Erdoğan, Kral Selman ile görüştü!

2020-11-21 10:46 - Dünya

Macron yine rahat durmadı!

2020-11-21 10:42 - Dünya

GKV'de Öğretmenler Günü kutlaması

2020-11-24 14:07 - Eğitim

Arınç'ın oğlu Arınç: Tek bir reis var

2020-11-24 19:21 - Siyaset

Bahçeli, İmamoğlu’nu hedef aldı!

2020-11-24 11:24 - Siyaset

'AKP ve MHP 6 ili daha kaybediyor'

2020-11-22 21:54 - Siyaset

İlgili Haberler

AK Parti Gaziantep'ten, Malazgirt Zaferi çıkarması

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan ev ziyaretleri

00:00 - Yerel

Yılmaz, Malazgirt Zaferi etkinliklerine katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Selimiye ve Mevlana mahallelerine ziyaret

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Mevlid Gecesi'ne özel program

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

20:20 - Gündem

YENİ Parti'nin üye sayısı yarım milyonu geçti!

20:19 - Siyaset

Butlan CHP’sinden 49 isime kesin ihraç talebi

20:17 - Siyaset

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

15:55 - Gündem