?>

GASBEM'den Bölgesel Bilgilendirme Semineri

Mesleki yeterlilik sistemi, akreditasyon, yetkilendirme, denetim, ölçme ve değerlendirme konularında bilgilendirmenin yapıldığı seminerde, belgelendirme kuruluşlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Yerel - 10 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) iştiraki, Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM) ev sahipliğinde, GSO Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Bölgesel Bilgilendirme Semineri’nde Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere çevre illerde faaliyet gösteren Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşlarının temsilcileri, Mesleki Yeterlilik Kurumu yetkilileri ile bir araya geldi.

Mesleki yeterlilik sistemi, akreditasyon, yetkilendirme, denetim, ölçme ve değerlendirme konularında bilgilendirmenin yapıldığı seminerde, belgelendirme kuruluşlarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Seminerin ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Erdem Güney ile beraberindeki heyet, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve GASBEM Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, GASBEM Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Selçuk, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, Genel Sekreter Yardımcısı ve Endüstriyel Gelişim Hizmetleri Koordinatörü İbrahim Çalı ve GASBEM ekibi ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen istişare toplantısında, GASBEM Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetki kapsamındaki ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürüten Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olan GASBEM'in faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda ayrıca ulusal mesleki yeterlilik sistemi ile orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamak adına yapılabilecek yeni iş birlikleri değerlendirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Cinayet delili mesajlar Narin dosyasında: 'Daha ölmemiş'

2024-09-13 20:38 - Gündem

Özgür Özel: Kuzu pirzola 70 lira, bir litre rakı 140 lira olacak!

2024-09-17 15:05 - Siyaset

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması

2024-09-14 21:08 - Gündem

Prof. Dr. Şenol’dan kış mevsimi öncesinde COVID-19 vakalarında artış uyarısı

2024-09-15 04:39 - Sağlık

İlgili Haberler

Yıldırım: Rekabet gücümüzü koruyabilmek için finansman destekleri güçlendirilmeli

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi, ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:00 - Yerel

Erturhan: Her zaman Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız

00:00 - Yerel

Mehmet Efe'nin hayali gerçek oldu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den öğrencilere futbol, basketbol ve voleybol topu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem