?>

Galataport Paket Postanesi’nde 15 Şubat 2025 tarihine kadar gezilebilir

Kurukahveci Mehmet Efendi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nü, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde “Hakiki Kahve Keyfi” sergisiyle kutlayacak.

Gündem - 1 yıl önce

Kurukahveci Mehmet Efendi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nü, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde “Hakiki Kahve Keyfi” sergisiyle kutlayacak. Sergi üç ana konuyu ele alıyor: Kahve ve Kahvehane bölümünde; ilk kez Etiyopya ve Yemen’de yetiştirilmeye başlayan ve sufi dervişler aracılığıyla yaygınlaştırılan kahvenin, 1500’lü yıllarda imparatorluk başkenti İstanbul’da çok yönlü bir ikram kültürüne dönüştüğü, kahvenin Avrupalı gezginler ve tacirler tarafından “Türk âdeti” olarak tarif edildiği, kahve ve kahvehane kültürünün özellikle 17. ile 19. yüzyıllar arasında tüm toplumların sanat, kültür, siyaset ve ekonomi alanlarına büyük katkı sağladığı özet bilgiler ve görsellerle ele alınıyor. 

TEDARİK ZİNCİRİ

Kahve Yetiştiriciliği ve İklim Değişikliği bölümünde; kahve bitkisinin özellikleri, başlıca kahve türleri, kahve yetiştiriciliğinin zorlukları ile küresel iklim değişikliğinin son yıllarda kahve yetiştiriciliğini ve kahve tedarik zincirini nasıl tehdit ettiği anlatılıyor. Aynı bölümde ayrıca Türkiye’deki ilk kahve yetiştirme denemeleri ele alınıyor. 

‘POP-UP’ MAĞAZA

Üçüncü bölümde ise kahve kültürümüzün 1871’den beri yaşatılmasında önemli bir görev üstlenen Kurukahveci Mehmet Efendi’nin kurum tarihi, günümüzdeki üretim ve ihracat faaliyetleri anlatılıyor. Galataport Paket Postanesi’nde 15 Şubat tarihine kadar gezilebilecek sergiyle birlikte Kurukahveci Mehmet Efendi kahve ürünlerinin satışı yapılacağı “pop-up” mağazada ise eski kahve fincanları, cezve, ibrik, kavurma ve öğütme aletleri gibi bazı tarihe kahve gereçleri sergileniyor. Bol kahve kokulu bir kış mevsimi için aklınızda ve gidilecekler listenizde olsun.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülkerim Bardakcı'dan Galatasaray'a kötü haber: Oyuna devam edemedi!

2024-12-01 19:38 - Spor

Rahmi Koç'un bu sözleri gündem oldu: 5 kuruş bile getirmeyecek...

2024-11-29 12:09 - Gündem

Okan Buruk'tan çok sert fikstür açıklaması! Kötü niyet arıyorum

2024-11-29 00:09 - Spor

Son Dakika... Çekmeköy'de polis dehşet saçtı… Tartıştığı kişilere ateş açtı: 2 ölü, 2 yaralı!

2024-12-01 21:40 - Asayiş

Yusuf Tekin, '2006 yılında doçent oldum' dedi: Bakanlığın web sitesinde farklı çıktı!

2024-11-29 03:08 - Gündem

'Sivaslı Cindy' Tülin Şahin Avrupa Parlamentosunda 'Sağlıklı Yaşam Farkındalığı'

2024-11-29 00:09 - Magazin

Manisa Basket evinde kayıp!

2024-12-05 00:00 - Spor

Burdur-Antalya yolunda korkunç kaza! Kontrolden çıkan araç TIR'ın altına girdi: Yaralılar var..

2024-12-04 00:00 - Asayiş

Lucas Torreira'dan TFF'ye tepki: 'Sadece bize karşı yapılmış...'

2024-12-02 03:08 - Spor

Yıllar sonra mektupla anlattı: Cemaat yurdunda işkence, istismar, darp…

2024-12-03 21:38 - Gündem

İlgili Haberler

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

DEM Parti'den Nevruz'da 4 çağrı!

11:53 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem