?>

GAİB, ocak ayı ihracat rakamlarını paylaştı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 2026 yılı ocak ayına ait ihracat rakamlarını kamuoyuyla paylaştı.

Yerel - 5 ay önce

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 2026 yılı ocak ayına ait ihracat rakamlarını kamuoyuyla paylaştı.

Ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, ihracatçılarla birlikte küresel pazarlardaki etkinliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, ihracat ailesinin her geçen gün büyümesinin bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Kileci, sürdürülebilir ihracat artışının hem istihdama hem de katma değerli üretime önemli katkılar sunduğunu vurguladı.

GAİB verilerine göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 2026 yılı ocak ayında toplam 913,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bölgenin lokomotif kenti Gaziantep, aynı dönemde 782,0 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştı.

Bölgedeki diğer illerin ocak ayı ihracat performansları şu şekilde gerçekleşti:Kahramanmaraş 100,5 milyon dolar, Mardin 76,7 milyon dolar, Malatya 23,8 milyon dolar, Şanlıurfa 21,3 milyon dolar, Diyarbakır 19,3 milyon dolar, Kilis 9,3 milyon dolar ve Adıyaman 2,4 milyon dolar.

GAZİANTEP LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep’in Ocak 2026’da gerçekleştirdiği 782,0 milyon dolarlık ihracatla, Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan iller arasında 6.sırada yer aldığını ifade etti. Gaziantep’in son 12 aylık dönemde ihracatın ithalatı karşılama oranının %137,4 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Kileci, kentin üretim ve ihracat gücünü istikrarlı şekilde koruduğunu belirtti.

Ocak ayının küresel ve ulusal gelişmelerin yakından takip edildiği kritik bir dönem olduğuna işaret eden Kileci, ihracatçılar açısından çok yönlü planlama, doğru risk yönetimi ve pazar çeşitliliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Değişen ekonomik koşullara uyum sağlayan esnek ve proaktif yaklaşımların ihracat performansını desteklediğini ifade etti.

Kileci, ocak ayı boyunca GAİB olarak ihracatçıların ihtiyaçlarına yönelik çeşitli faaliyetleri hayata geçirdiklerini belirterek, bu kapsamda Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ile İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) iş birliğiyle ICFE 2026 Fuarı’nın gerçekleştirildiğini ifade etti. Aynı dönemde, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda düzenlenen Pan-Avrupa-Akdeniz Tercihli Menşe Kuralları (PEM) Eğitiminin, GAİB hizmet binasında ihracatçıların katılımıyla yapıldığını belirten Kileci, bu eğitimle firmaların dış ticarette teknik bilgi düzeylerinin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Ocak ayı faaliyetleri kapsamında Kuru Meyve ve Hububat Birliklerinin Gulfood Fuarı’na stantlı katılım sağladığını da dile getiren Kileci, gerçekleştirilen bu çalışmalarla bölge ihracatçısının uluslararası pazarlardaki etkinliğinin artırılmasının amaçlandığını vurguladı. Kileci, GAİB olarak ihracatçılarla yakın iş birliği içinde çalışmayı ve bölge ihracatının sürdürülebilir şekilde gelişmesine katkı sunmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sibel Can yine göz kamaştırdı...

2026-01-31 00:14 - Magazin

Simge Sağın göz kamaştırdı...

2026-01-30 00:56 - Magazin

Gülben Ergen, sahnelere güçlü dönüşe hazırlanıyor...

2026-01-28 00:00 - Magazin

Ömür Gedik’ten Sinemadan İlham Alan Yeni Şarkı “Yan Yana”

2026-01-28 00:00 - Magazin

Simge Sağın, konser provası ile sokağı sahneye çevirdi

2026-01-27 00:00 - Magazin

Özgür Özel, Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı'na katıldı

2026-01-31 12:56 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

2026-02-01 19:06 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

2026-01-27 11:35 - Gündem

Gözaltına alınan Mika Raun'un ifadesi ortaya çıktı

2026-01-31 21:26 - Asayiş

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

2026-01-31 08:15 - Asayiş

İlgili Haberler

GASMEK'ten, YKS'ya hazırlanan öğrenciler için tatbikat sınavı

20:18 - Yerel

Vatandaşlara sigorta poliçesi uyarısı!

00:00 - Yerel

Yıldırım: Macaristan bizim için sadece bir pazar değil, stratejik bir yol arkadaşıdır

00:00 - Yerel

GSO'dan Mühendislik Eğitimi Dönüşümü Çalıştayı

00:00 - Yerel

Cengiz Şimşek: Gaziantep’in üretim gücü zorlukları aşıyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti

21:35 - Siyaset