?>

GAİB, ağustos ayı ihracat verilerini açıkladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), ağustos ayına ait ihracat verilerini açıkladı. Ağustos ayında bölgenin ihracatı 1 milyar 20 milyon 69 bin dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,3 oranında bir azalış yaşandı.

Ekonomi - 8 ay önce

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), ağustos ayına ait ihracat verilerini açıkladı. Ağustos ayında bölgenin ihracatı 1 milyar 20 milyon 69 bin dolar olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,3 oranında bir azalış yaşandı.

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, konuyla ilgili değerlendirmesinde Türk ihracatçısının son bir yıldır ciddi zorluklarla karşılaştığını ifade ederek: “Türk ihracatçısı, mevcut ekonomik koşullarda ve küresel konjonktürde en iyi şekilde performans göstererek ülkemizi belirli bir seviyeye taşıdı. Ancak, son dönemde yaşanan zorluklar, rekabetçiliğimizin azaldığını ve bu durumun ihracatçılarımız üzerinde olumsuz etkiler yarattığını gösteriyor. Bu zorluklarla başa çıkmak ve rekabet gücümüzü artırmak adına çeşitli stratejiler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Verilere göre, ağustos ayında bölgeden yapılan ihracatın 1 milyar doları bulduğu, Gaziantep’in ise 851,7 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiği belirtildi. Yılın ilk sekiz ayında bölgeden toplamda 7,6 milyar dolarlık ihracat kaydedilirken, Gaziantep’in bu dönemde 6,5 milyar dolarlık ihracat yaptığı ifade edildi.

Bölgenin en fazla ihracat yaptığı ülkeler sırasıyla Irak, ABD, Suriye, İngiltere, Almanya, İtalya, Suudi Arabistan, Libya, İran ve Cibuti olarak açıklandı. En fazla ihracat yapılan ürün grupları arasında makine halıları, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, bitkisel yağlar, diğer gıda müstahzarları, ağaç ve orman ürünleri ile demir-çelik mamulleri yer aldı.

Ağustos ayında GAİB’in gerçekleştirdiği önemli faaliyetlere de değinen Koordinatör Başkan Kileci: " Ağustos ayı, ihracat ve bölgesel ticaret alanında önemli adımlar attığımız, yürüttüğümüz faaliyetler ile hareketli ve verimli bir dönem oldu. Bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz Doku Kumaş Tasarım Yarışmamızın ilk jüri değerlendirmesini birlik binamızda tamamladık. Ayrıca, İstanbul’da düzenlenen IFCO Hazır Giyim ve Moda Fuarı’na katıldık. Bu fuar, dijital dönüşüm, akıllı giyim, teknik tekstiller ve sürdürülebilirlik konularında tasarım, etkileşim ve deneyimi bir araya getiren önemli bir fuardı. Fuar sayesinde sektördeki son gelişmeleri yakından takip ettik’’ dedi.

Kileci, sözlerine şöyle devam etti: "Ağustos ayında eğitim faaliyetlerimize de hız kesmeden devam ettik. Gerçekleştirdiğimiz 9 webinar ile 2991 kişiye ulaştık. İhracatçılarımızın karşılaştığı tüm engelleri aşmak ve ihracatımızın büyümesini sürdürülebilir bir şekilde sağlamak amacıyla, her geçen gün yenilikçi adımlar atmaya ve faaliyetlerimizi artırmaya devam edeceğiz."

Haftanın Öne Çıkanları

Ahu Tuğba hayatını kaybetti

2024-09-01 20:38 - Gündem

Kayıp Narin'in amcası gözaltına alındı!

2024-08-31 16:11 - Gündem

Üniversitede İkinci Yılım filminin konusu ne? Üniversitede İkinci Yılım filminin oyuncuları kim?

2024-08-28 08:09 - Magazin

8 yaşındaki Narin'in kaybında kan donduran gelişme!

2024-08-29 13:09 - Gündem

Narin'i arama çalışmaları 6. gününde: 11 bin dönüm alan tarandı, 130 kişinin ifadesi alındı

2024-08-26 20:20 - Asayiş

Tepkiler üzerine yarışmadan çekilmişti... Nijerya Güzeli seçildi

2024-09-02 13:38 - Magazin

Ekrem İmamoğlu 'Allah onu ıslah etsin' demişti... Hutbede Atatürk'ü anmayan Ali Erbaş Saray'da andı

2024-08-31 02:09 - Siyaset

Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltındaki amca adliyeye sevk edildi!

2024-09-02 11:38 - Gündem

Narin'i arama çalışmaları sürüyor: Gözaltına alınan ağabeyi serbest bırakıldı

2024-08-30 01:09 - Gündem

Artvin'de şiddetli yağış felaketi: Sel ve su taşkınları hayatı olumsuz etkiledi

2024-09-01 11:08 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’in nisan ayı ihracatında yüzde 9 oranında artış

00:04 - Ekonomi

Yıldırım: Gaziantep her krizi fırsata çevirmeyi bilir

00:03 - Ekonomi

Gaziantep’in ihracatı yüzde 9 artış ile 777,5 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Euro Bölgesi’nde işsizlik sabit kaldı: Gençlerde oran hâlâ yüksek!

00:00 - Ekonomi

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su'ya rekor ceza!

00:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP'den imza seferberliği: Ekrem İmamoğlu için imza noktaları paylaşıldı

20:39 - Siyaset

Ali Mahir Başarır arşivi açtı, AKP'li vekilin görüntülerini paylaştı!

20:28 - Siyaset

'Turpunan şalgamınan' AKP ve MHP'yi Yozgat'ta eritti

19:24 - Siyaset

Diyanet'in cuma hutbesi: "Kadın erkek arkadaşlığı kişileri zinaya sürüklüyor"

19:17 - Gündem

Cemil Önal, Hollanda savcılığına öldürülebileceğini bildirmiş!

18:03 - Gündem