?>

GAHİB’den öğrencilere eğitim bursu

GAHİB Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” programını tercih edecek ilk yirmi öğrenciye asgari ücretin yarısı kadar dört yıl boyunca eğitim bursu verecek.

Yerel - 3 yıl önce

Dünya makine halı üretiminin başkenti olan Gaziantep'te GAHİB ile GAÜN arasında yapılan anlaşma sonucu GAHİB Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” programını tercih edecek ilk yirmi öğrenciye asgari ücretin yarısı kadar dört yıl boyunca eğitim bursu verecek.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” programını tercih edecek öğrencileri burs verileceği açıklandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan halı sektörünün geleceği için beşeri sermayeye gerekli yatırımların yapılması gerektiğini ifade ederek “Dünya makine halı üretiminin başkenti olan Gaziantep'te sektörümüzün geleceğine yönelik eğitim yoluyla yatırım yapmak, sektörümüze gençlerimizi kazandırmak ve sürdürülebilir üretimin altyapısını oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan “Halı Tasarımı Anasanat Dalı” programına girecek ilk 20 öğrenciye asgari ücretin %50’si oranında burs verilecektir” dedi.  Konuyla ilgili olarak tercih yapacak öğrencilerin https://gsf.gantep.edu.tr/duyuru.php?id=196  adresinden gerekli bilgileri alabileceği de açıklandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Sinem Ünsal kimdir, oynadığı diziler neler?

2022-07-24 07:27 - Magazin

Traktör Kuyruk Mili İle Çalışan Su Pompası Fiyatları

2022-07-25 19:42 - Teknoloji

Kılıçdaroğlu'ndan ailelere çağrı: Orada olacağız!

2022-07-21 14:00 - Siyaset

Sedat Peker'den Levent Göktaş'a çok sert cevap

2022-07-25 00:04 - Gündem

Levent Göktaş: Ben yanarsam siz de yanarsınız!

2022-07-24 23:22 - Gündem

Erdoğan'dan 17 özelleştirme kararı daha...

2022-07-21 13:11 - Gündem

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yıldönümü

2022-07-20 09:53 - Gündem

Altaylı: Limak kaçıyorsa, gerisini varın siz düşünün

2022-07-21 17:59 - Gündem

Sedat Peker’in ne zaman konuşacağını açıkladı!

2022-07-20 15:33 - Gündem

Lozan Barış Antlaşması 99 yaşında...

2022-07-24 07:47 - Gündem

İlgili Haberler

“Zarif Eller Derin İzler Sergisi” açıldı

00:59 - Yerel

Yılmaz'dan, Dülük Tabiat Parkı’nda gençlere sürpriz ziyaret

00:00 - Yerel

CHP’li Meriç: Ne alan memnun, ne satan. Bu düzende herkes kurban!

15:29 - Yerel

Büyükşehir, haftayı yoğun çalışmalarla tamamladı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den 19 Mayıs mesajı

00:22 - Yerel

Günün Manşetleri

Prof. Dr. Celal Şengör'ün iki yıla kadar hapsi istendi!

19:05 - Gündem

Gaziantap'te buhar kazanında patlama! Valilikten açıklama...

15:38 - Asayiş

CHP’li Meriç: Ne alan memnun, ne satan. Bu düzende herkes kurban!

15:29 - Yerel

Yerlikaya duyurdu: 10 ilde 11 organize suç örgütüne operasyon, 86 tutuklama!

14:08 - Gündem

CHP, Sosyalist Enternasyonal'e ev sahipliği yapacak: Gündemde neler var?

13:38 - Siyaset