?>

GAHİB Başkanı Kaplan Domotex’i değerlendirdi

Ekonomi - 7 yıl önce

 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar Odası ve Deutsche Messe Hannover Fairs Türkiye Fuarcılık işbirliğiyle 11'incisi düzenlenen Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na katılan firmaları ziyaret eden (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaplan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katıldığı törenle Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)’de kapılarını ziyaretçilere açan Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na katılan Gaziantepli halı üreticileri yeni iş bağlantıları kuruyor. Fuarı ziyaret ederek katılımcı firmalar ve sektör temsilcileri ile görüşen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Domotex’in Düzenleme Tarihi Değişmeli

Kaplan, fuarların tüm sektörlerde olduğu gibi halıcılık için de büyük önem taşıdığını vurgulara, yeni iş bağlantıları kurulması, iç ve dış pazarlara açılarak ülke ekonomisine ve istihdama katkı için fuarların doğru tarihlerde açılması gerektiğini söyledi. Fuarın gerek halı üreticileri, gerek iç piyasada ki müşteriler ve dış piyasadan gelen alıcıların istekleri doğrultusunda doğru tarihlerde düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Kaplan fuara katılan firmalarla yapılacak ortak toplantının ardından sektöre katkı sağlayacak bir tarih üzerinde uzlaşma sağlayacaklarını ifade etti. Başkan Kaplan, “Halıcılık, Gaziantep ekonomisi için çok önemli bir sektör. Fuara katılan firmalarımızın standlarını ziyaret ederek, halı üreticilerimizle görüşmeler yaptık. Katılımcı firmalarımız, fuara gösterilen ilgiden  oldukça memnun ve genelde yüzde 70 oranında başarılı bir fuar olduğu görüşündeler. Ancak, bu fuarın zamanlamasında bir hata var.  Bizim Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı ile Evtex Fuarı’nın aynı tarihlerde düzenlenmesi ziyaretçi sayısının azalmasına yol açtı. Bir de bu fuarın tanıtımını daha çok yapmamız gerekiyor.  Şu an bu fuardan yüzde 70 başarı elde ediyorsak, Domotex’in düzenlenme tarihini değiştirerek daha çok ziyaretçi gelmesini sağlarsak katılımcı firmaların memnuniyet oranını yüzde 80’lere 90’lara çıkarabiliriz. Üretici arkadaşlarımızın yanı sıra  alıcıların da bu konudaki fikirlerini alarak sektöre daha yüksek katkı sağlayacak olan bir tarihi hep birlikte tespit etmek için çalışma yürüteceğiz” dedi.

Ticaretin Doğasında Rekabet Var

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, Gaziantep’in kültürü nedeniyle her sektörde olduğu gibi halıcılık sektöründe de fiyat değişimleri olduğunu kaydederek, şunları söyledi:  “Ticaretin doğasında rekabet var.  GAHİB olarak fiyat rekabetinden ziyade kalite rekabeti ve farklı pazarlara açılma, yeni ihracat noktalarına odaklanma ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmek gibi konulara ağırlık veriyoruz. Bu konularda model firmalar oluşturarak, firmaların fiyat rekabetini bir tarada bırakıp farklı alanlara yönelerek yeni kazançlar elde etmeyi tercih etmelerini sağlamayı hedefliyoruz.”

Domotex Türkiye 2018’e 195 Firma Katıldı

Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan 195 firma, ürünlerini 22 bin 175 metrekarelik kapalı alanda alıcıların beğenisine sundu.  Türkiye genelinden 160 firmanın katıldığı fuarda, Gaziantepli 122 firma stant açtı. ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün'den katılan 35 firmanın da stant açtığı fuar, bugün sona erecek.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’nin Milletvekili aday adayları sahaya indi

2018-04-25 18:57 - Siyaset

23 Nisan kutlu olsun...

2018-04-23 07:40 - Gündem

Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, İYİ Parti'den aday adayı

2018-04-26 20:56 - Siyaset

Mahsum Altunkaya  güven tazeledi

2018-04-25 19:26 - Yerel

Gaziantep'te 7 şirketin kayyımı Ak Parti'den istifa etti...

2018-04-27 09:26 - Gündem

Gaziantep'e Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor

2018-04-21 08:33 - Gündem

Atatürk'ün çocuk sevgisi

2018-04-23 07:57 - Gündem

Gaziantep'te 7 kilo eroin ile 4 kilo Ateş-Buz yakalandı

2018-04-25 10:21 - Asayiş

Yeşilvadi'ye köprülü kavşak

2018-04-26 15:03 - Yerel

Ressam Derya Yıldız, 15’inci kişisel sergisini açtı

2018-04-21 19:15 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Papara’dan bloke hesaplara ilişkin açıklama...

02:08 - Ekonomi

Bayramın ikinci gününde kurban fiyatlarında yarıya yakın düşüş!

00:00 - Ekonomi

TESK'ten prim günü düzenlemesi talebi

01:08 - Ekonomi

Küresel enerji piyasasında LNG'ye olan talep artıyor

00:00 - Ekonomi

Yapımı süren her 3 enerji projesinden 2'si temiz kaynaklı

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ankara Üniversitesi’nde film gösterimine çifte sansür: Rektörlük ve fakülteden engel

04:09 - Gündem

Ferdi Zeyrek’in evinde ilk inceleme yapıldı: İlk bulgularda ihmaller zinciri!

23:08 - Gündem

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

21:08 - Gündem

Ayrıntılarını tek tek anlattı: Ferdi Zeyrek’in başına gelen kazanın nasıl olduğu ortaya çıktı

20:08 - Gündem

'Seninleyiz Ferdi Başkanım' pankartı hastane duvarına asıldı

19:38 - Gündem