?>

Flaş iddia: 4-5 ay içinde...

Muharrem İnce’nin konuyu yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde dile getirdiği iddia edildi.

Siyaset - 6 yıl önce

CHP'den ayrılıp yeni bir parti kuracağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından "Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım" diyen Muharrem İnce’nin konuyu yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde dile getirdiği iddia edildi. 

İnce’nin görüşmelerde, “Türkiye iyi yönetilmiyor. Memnun değilim. İktidar kötü ama muhalefetten de memnum değilim. Yeni bir Cumhuriyetçi toparlanma şart. Türkiye bu gidişe mahkum değil. 4-5 aylık bir süreçte birinci parti olacak bir hareket yaratılabilir" dediği öne sürüldü.

Muharrem İnce’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılarak yeni bir parti kuracağı iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü. İddianın ardından bir süre sessiz kalan Muharrem İnce, dün Twitter hesabından kısa bir açıklama yaptı.

İnce açıklamasında, “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı’nın aktardığı habere göre ise, Muharrem İnce'nin yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde konuyu gündeme getirdiği iddia edildi.

“CUMHURİYETÇİ BİR TOPARLANMA ŞART”

Habere göre bu görüşmelerde İnce, “Türkiye iyi yönetilmiyor. Memnun değilim. İktidar kötü ama muhalefetten de memnum değilim. CHP de iyi yönetilmiyor. CHP'nin bugünkü durumu iktidara meşruymuş havası veriyor. Yeni bir Cumhuriyetçi toparlanma şart. Türkiye parlamenter sistemde olmadığı için çıkacak yeni bir hareket bölen bir hareket olmaz” ifadelerini kullandı.

“KABUL EDİLEMEZ…”

Görüşmede ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda ikinci çıkacak kişiyi kim olsa destekleyeceğini söyleyen İnce'nin, “Türkiye bu gidişe mahkum değil. 4-5 aylık bir süreçte birinci parti olacak bir hareket yaratılabilir. AKP iktidarının önceki yıllarda ülkeye verdiği zararlardan sorumlu olanların yeniden umut haline getirilmesi kabul edilemez” dediği öne sürüldü.

 !#**h23835**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli’den ‘Diyanet’ açıklaması!

2020-07-27 18:51 - Gündem

600 albay re’sen emekliye sevk edildi

2020-08-02 08:48 - Gündem

Atatürk büstünü bezle örtüp namaz kıldılar!

2020-08-01 08:19 - Gündem

Eşiyle tartıştı kafasına sıktı!..

2020-07-28 21:15 - Asayiş

'İnanılmaz Türk' belgeselİ gündem oldu...

2020-08-02 12:47 - Gündem

Dilipak'ın 'fahişe' ifadelerine tepki yağıyor!

2020-07-30 23:22 - Gündem

Galatasaray yeni sezon formalarını tanıttı

2020-07-27 15:20 - Spor

15 yıllık karısının kafasına sıktı!

2020-07-30 15:08 - Asayiş

Erdoğan prompterin azizliğine uğradı....

2020-08-01 17:25 - Gündem

Erbaş minbere yine kılıçla çıktı!

2020-07-31 10:30 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Siyaset transferlerle kazanılmaz!

15:01 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Özgür Özel Trabzon'da:YENİ Partiyi biz iktidar olsun diye kurduk

16:35 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK'lıları serbest bırakırken, gazileri yerlerde sürükleyemezsiniz!

13:47 - Siyaset

Gaziantep'te MHP'ye katılım töreni

00:01 - Siyaset

Günün Manşetleri

Alparslan Kuytul dahil 56 kişi adliyeye sevk edildi

18:18 - Asayiş

Melih Meriç ambulans uçakla İstanbul'a nakledilecek

15:43 - Yerel

Yavuz Ağıralioğlu: PKK’lılarla değil, Kürtlere sarılacaksınız!

08:19 - Siyaset

Gazilerin eylemi 41. gününde: Hakkımızı alıncaya kadar gitmeyeceğiz

16:26 - Gündem

Başaran Aksu: 'Ben ücretsiz izinleri ödersem tüm işçilere emsal olur' diyorlar...

16:16 - Gündem