?>

“Fıstık Gibi” sertifikaları dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Fıstık Gibi” sertifika töreni düzenlendi.

Yerel - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında vatandaşların sağlıklı koşullarda hizmet almasını sağlamak amacıyla pandemiye karşı işletmecilere ve personellere verilen COVID-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi’ni tamamlayan Orkide Pastane ve Restoran için “Fıstık Gibi” sertifika töreni düzenlendi.

Küresel bir salgın halini alarak dünya gündeminde büyük ses getiren yeni tip Corona Virüs salgınına karşı koruyucu ve önleyici tedbirler çerçevesinde ulusal çapta gösterilen başarı, 1 Haziran’ın ardından yeni normalleşme sürecini getirdi. İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeyle yeni dönem olarak addedilen bu sürecin işleyişinde virüs tehdidine yönelik bir takım önlemlerin yerine getirilmesi zorun kılındı. Bu kapsamda “Sağlıklı Lezzetin Başkenti” sloganından hareketle Büyükşehir Belediyesi, Gazi şehirlilere daha iyi hizmet verilmesini sağlamak ve güven tesis etmek adına başlattığı hijyen ve dezenfeksiyon eğitimleri devam ederken eğitimi tamamlayan Orkide Pastane ve Restoran için “Fıstık Gibi” sertifika töreni organize edilerek ilk sertifikalar sahiplerine ulaştı.

ŞAHİN: ‘FISTIK GİBİ’ SERTİFİKALARI MÜŞTERİYE GÜVEN TESİS EDECEK

Sertifika töreninde konuşan Başkan Fatma Şahin, pandemi süreci sonrasında yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu belirterek, “Artık, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Büyük devlet olmanın tanımı değişiyor. Artık, ne kadar sağlıklı kentlerin var, ne kadar tedarik zincirin var, gıda güvenliğin ne durumda sorularına yanıt aranarak güçlü ve büyük devlet tanımının konumu belirlenmeye başlıyor. İnsanı merkeze alan sosyal devlet tanımını ne kadar ortaya koyduğumuz çok önemli. Dolayısıyla yeni dünya düzeninde pandemiyle olan mücadelemizle diğer ülkelerden pozitif ayrıştık. Bugün hem ölümlü vaka sayısında hem de yoğun bakım ünite sayısı ve sosyal güvenlik anlayışında çok özel bir yerdeyiz. Türkiye, bütün dünyada örnek gösteriliyor. Pandemi sonrasında önceliklerimiz de doğal olarak değişim gösterdi. Anadolu’nun en önemli gücü kendi içerisinde barındırdığı lezzetlerdir. Biz, bunun üzerinden şehrimizi hazırladık. Gaziantep’i yerelden evrensele, gelenekten geleceğe bir çekim gücü yaptık. Pandemiden sonra lezzetin başkenti olan Gazi şehri, sağlıklı lezzetin başkenti yapma konusunda hazırlıklar yapıyoruz. Burada 4 kural var. İlk olarak ise hijyen eğitimi geliyor.  Burada çalışan arkadaşlarımız da hijyen eğitiminden geçti. İkinci olarak ise personeller ve işletmeciler pandemiye ilişkin eğitim aldılar. Ardından denetim konusu geliyor. Eğitim alan katılımcıların kendi içerisinde denetim işleyişiyle faaliyetlerini yürütmesini sağlıyoruz. Son olarak da sertifika programına geçiyoruz. Sertifikanın adı ‘Fıstık Gibi’. Her yer her şey fıstık gibi olacak. Bu beraberinde müşterinin işletmeye karşı güven duymasını sağlayacak. Ulusal ve uluslararası kampanya programına başlıyoruz. Ağzımızın tadı geldi diyoruz. Bütün dünyaya Gaziantep’e gelme zamanını yeniden hatırlatıyoruz. Kentin sağlıklı lezzetlerine herkesi davet ediyoruz. İlk sertifika törenini de bugün gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de pandemiye karşı organize edilen bu eğitim programının Gaziantep’te bir ilk niteliği taşıyor olması da kentin beşeri sermayedeki gücünü kanıtlıyor” dedi.

Orkide Pastane ve Restoran’ın sahibi Mustafa Özgüler ise pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte ne yapılması gerektiğine dair birçok soru işaretinin akıllarında yer ettiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin önderliğinde sıkıntılı bir süreçten kurtulmanın ilk adımını atıyoruz. Tedbirleri hızlı bir şekilde salgına karşı işletmemizin deneyim kazanmasını sağladılar. Biz de aynı özveriyle bu hizmetin karşılığını verdik” diye konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li kadın sosyal medyada gündem oldu

2020-06-01 19:26 - Gündem

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

2020-06-04 11:11 - Gündem

Cam silerken 6. kattan düştü!..

2020-06-06 19:55 - Asayiş

'Kimse sokakta rahat dolaşamayacak!'

2020-06-03 23:32 - Gündem

Ertuğrul Gazi diye kimin heykelini yaptılar?

2020-06-07 22:37 - Gündem

Feyzioğlu 79 baroya karşı!

2020-06-03 13:35 - Gündem

Eren Yıldırım'dan ilk açıklama...

2020-06-02 15:25 - Gündem

Gazeteci İsmail Dükel gözaltına alındı!

2020-06-08 08:54 - Gündem

CHP'li belediye başkanları rekor kırdı

2020-06-07 19:22 - Gündem

Festival Halı’dan Gaziantep FK’ya destek

2020-06-05 11:13 - Spor

İlgili Haberler

Açar’dan sert tepki: Öğretmenin onuru pazarlık konusu yapılamaz!

00:00 - Yerel

Şahin Bey, şehit edilişinin 106. yılında törenle anıldı...

00:00 - Yerel

Şehitkamil Belediyespor'da çifte şampiyona heyecanı

00:00 - Yerel

Bakan Işıkhan'dan, Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Minik kulaçlar Şehitkamil’e renk katacak...

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

MHP'li Feti Yıldız'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması

07:57 - Siyaset

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

07:50 - Spor

Hüseyin Baş: Mezhep kavgası İslam dünyasının içerisindeki en büyük fitne!

00:30 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler hakkında karar verildi

17:00 - Asayiş