?>

Feyza Altun hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

İstanbul'da sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kalan Avukat Feyza Altun hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul'da sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kalan Avukat Feyza Altun hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "X" isimli sosyal medya hesabından şeriatla alakalı yaptığı paylaşım nedeniyle Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

İddianamede, soruşturma kapsamında alınan ifadesine yer verilen Altun, söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ederken, ancak şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakaret etmediğini belirtti. Altun, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

TDK'YE GÖRE ŞERİATIN TANIMI YAPILDI

İddianamede, Türk Dil Kurumuna (TDK) göre şeriatın, "Kuran'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku" olarak tarif edildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı rapora da yer verilen iddianamede, şüphelinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla binlerce kullanıcının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepkide bulunduğu, bu minvalde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği anlatıldı.

İddianamede bu kapsamda, şüphelinin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımla din bakımından farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrikte bulunmak suretiyle üzerine atılı olan suçu işlediği vurgulandı.

3 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

İddianamede, Altun'un "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Soruşturma kapsamında 19 Şubat'ta gözaltına alınan avukat Feyza Altun, emniyetteki işlemlerinin ardından ertesi gün sevk edildiği Beykoz Adliyesi'nde tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmişti. Hakimlik, Altun'un "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar vermişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldı!

2024-02-19 10:05 - Gündem

Gaziantep'te 'Milyonlarca liralık vurgun' iddiası

2024-02-16 19:26 - Gündem

İlber Ortaylı'dan 'Şevki Yılmaz' açıklaması

2024-02-19 18:35 - Gündem

Halil Konakçı koruma ordusuyla görüntülendi!

2024-02-19 20:42 - Gündem

Yeşilçam yıldızı Sevda Ferdağ hayatını kaybetti!

2024-02-17 19:35 - Magazin

Gerici Şevki Yılmaz’dan ‘soysuz’ açıklaması

2024-02-20 12:42 - Gündem

Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit oldu!

2024-02-17 21:19 - Asayiş

İYİ Parti'deki suikast girişiminin detayları ortaya çıktı!

2024-02-19 10:06 - Gündem

Sinan Oğan, 1 milyon TL'ye vakıf kurdu!

2024-02-17 21:28 - Gündem

Maden faciasında 9 il 3 ülke için siyanür uyarısı!

2024-02-17 10:33 - Gündem

İlgili Haberler

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Yusuf Tekin’e suç duyurusu

20:57 - Gündem

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel'e hapis cezası!

19:46 - Gündem

Gazeteci Zafer Arapkirli’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası

19:45 - Gündem

Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten hapis cezası!

14:59 - Gündem

Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni!

11:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Yusuf Tekin’e suç duyurusu

20:57 - Gündem

Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 9 ölü 13 yaralı

14:59 - Asayiş

CHP’den istifa eden belediye başkanı Kumbul AKP’ye mi geçecek?

06:40 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Tarım Kredi Kooperatiflerinin mali sorunlarına ilişkin soru önergesi

00:05 - Siyaset

CHP il başkanlarından ortak açıklama: Geri adım atmayacağız!

00:01 - Siyaset