Festivalin Şiresi Şahinbey Lions’tan

Gastronomi Festivali renkli görüntülere sahne olurken geleneksel şire yapımı Şahinbey Lions Kulübü tarafından gözler önüne serildi.

Yerel - 5 yıl önce

 

Gastronomi Festivali renkli görüntülere sahne olurken geleneksel şire yapımı Şahinbey Lions Kulübü tarafından gözler önüne serildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şire yapımında Şahinbey Lions Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Esin Çayırağası Alyamaç ve üyeler büyük bir gayretle çalışarak geleneksel şire yapımını uygulamalı olarak anlattı. Standı ziyaret eden Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan’da Şermin Ocak ve kulüp üyelerini kutlayarak başarılı uygulamalardan dolayı teşekkür etti.

Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında kolları sıvayan Şahinbey Lions Kulübü üyeleri festival ziyaretçilerine şire yapımını uygulamalı olarak gösterdi. Gastronominin mimarlarından birisi olan Şermin Ocak ve kulüp üyeleri festival alanına kurulan Şahinbey Lions Kulübü standında şire yaparak dünyanın eşsiz lezzetlerinden birisi olan şireyi vatandaşlara ikram etti. Gaziantep’in ilk yemek kitabı yazarlarından olan Şahinbey Lions Kulübü Üyesi Şermin Ocak yılların verdiği deneyimle gençlere şire yapımı ve şirenin insan sağlığına yararlarını da anlattı.  Gaziantep kültürünün tanıtılması yönünde uzun yıllardır birçok projede yer aldıklarını ifade eden Şahinbey Lions Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Esin Çayırağası Alyamaç GastroAntep etkinlikleri çerçevesinde yeni nesillere geleneksel tatlılar içerisinde önemli bir yere sahip olan şirenin yapımını uygulamalı olarak anlatma şansı yakaladıklarını ifade etti. Başkan Alyamaç “Gaziantep’in en köklü kulüplerinden birisi olan Şahinbey Lions Kulübü aynı zamanda zengin üye profiliyle de gelenekten geleceğe kültürümüzün bütün yönleriyle tanıtılmasında önemli rol oynamaktadır” dedi.

İLK GAZİANTEP YEMEKLERİ KİTABINI ŞERMİN OCAK YAZDI

Gaziantep Yemeklerini konu alan ilk kitabın yazarı olan Şermin Ocak’ta yeni nesle yaşayan kültürümüzün doğru aktarılması gerektiğini, sağlıklı beslenme açısından Gaziantep yemeklerinin büyük önem taşıdığını ifade ederek “Büyük çaba ve uğraşlar sonucu Gaziantep Yemeklerini konu alan ilk kitabımızı uzun yıllar önce yayınlama fırsatımız olmuştu. Elbette zengin bir yemek kültürüne sahibiz. Yemeklerimizin gelenekten geleceğe aktarılması için tanıtım şart. Bugün kulübümüz üyeleriyle birlikte şire yapımı, şireden yapılan diğer tatlı çeşitlerimizi imkânların el verdiği ölçüde uygulamalı olarak festival alanında yaparak tanıtıyoruz” dedi.

DUAYENDEN DUAYENE İLTİFAT

Festival alanında Şahinbey Lions Kulübü standını ziyaret eden ünlü şef Tahir Tekin Öztan Şermin Ocak’la uzun uzun sohbet ederek Gaziantep lezzetlerinin bundan sonraki süreçte tanıtımı için ortak bir çalışma yapabilme yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Şahinbey Lions Kulübü Başkan ve üyelerini kutlayan Tahir Tekin Öztan “Bu lezzetlerin duayenleri kadınlarımızdır. En doğru lezzet reçeteleri annelerimiz tarafından yazılmaktadır. Kulübün bu etkinliği beni duygulandırdığı gibi uygulamalı olarak gerçekleştirilen şire yapımı elbette yeni nesillere önemli mesajlar vermiştir” dedi. 

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

12 Eylül 1980 darbesinin acı dolu tarihi…

2019-09-12 09:52 - Gündem

Gaziantep'te park yeri kavgası katliama dönüştü!

2019-09-09 21:55 - Asayiş

Ankara Kızılay'da bir vatandaş kendisini yaktı!

2019-09-11 17:15 - Asayiş

Gaziantep merkezli kaçak silah operasyonu

2019-09-09 17:11 - Asayiş

Ressam Rauf Tuncer sergi açacak

2019-09-11 08:18 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te mesai arkadaşının çarptığı genç öldü!

2019-09-12 15:58 - Asayiş

Diyarbakır’da patlama! 4 şehit 13 yaralı

2019-09-12 19:37 - Asayiş

Öğrencilerini fidanlarla karşıladı, Vali Gül tebrik etti

2019-09-09 22:16 - Eğitim

Bu da oldu! Kayyumun kayyumuna kayyum atandı!

2019-09-15 21:11 - Gündem

Bahçeli: Erdoğan düşerse millet ve devlet düşer

2019-09-11 16:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Uyutulmak istenen toplumdur!

15:54 - Yerel

Türkiye Halı İhracatına Gaziantep damgası

11:53 - Yerel

ABB Başkanı Bora Zor: Basın sektörü bir yükü daha kaldıramaz

20:12 - Yerel

Başkan Yılmaz: Huzurlu ve mutlu bir Şehitkamil inşa ediyoruz

07:44 - Yerel

GTB Başkanı Akıncı'dan 'anız yakmayın' uyarısı

17:41 - Yerel

Günün Manşetleri

Pınarbaşı'nda tekrarlanan seçimde CHP yine kazandı!

22:26 - Siyaset

Sigaraya 3 TL'lik yeni zam!

22:13 - Ekonomi

Fenerbahçe'de Jose Mourinho imzayı attı!

21:56 - Spor

Uyutulmak istenen toplumdur!

15:54 - Yerel

Erdoğan'ın koruma gideri 1 günde 391 asgari ücret!

10:43 - Gündem