?>

FBI, olayla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı: Trump, 'asla teslim olmayacağını' açıkladı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Cumhuriyetçi başkani adayı Donald Trump'ın Pazar günü Florida'daki bir golf sahasındayken yakınlarından ateş açılmasının suikast girişimi olabileceğini ve olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Dünya - 1 yıl önce

Seçim kampanyasını yürüten ekibi, Trump golf sahasında olduğu sırada, "yakınlarında" silah sesleri duyulduğunu ve eski ABD başkanının durumunun iyi olduğunu açıklamıştı.

Olayla ilgili bölgedeki güvenlik birimleri, FBI ve Gizli Servis bir basın toplantısı düzenledi. Yerel saatle 13:30 (TSİ 21:30) sularında Gizli Servis'e bölgede silah sesleri duyulduğu ihbarı yapıldığı açıklandı.

Buna göre, ihbarın ardından polis alanı hızla kapattı.

Gizli Servis, Trump'ın golf sahasındaylen, bir delik önünde durmakla sorumlu yetkilinin, bir ucu çalılıklardan dışarı çıkmış bir tüfek gördüğünü ve ajanlarının hızla buraya ateş açtığını açıkladı.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinden siyah bir Nissan ile kaçan şüpheli görgü tanıklarının yardımıyla bulundu ve gözaltına alındı.

Şüphelinin görüldüğü çalılıktan dürbünlü bir AK-47 tipi tüfek, iki sırt çantası ve bir GoPro kamera ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Donald Trump, olayla ilgili yazılı açıklamasında, "Yakınımda silah sesleri duydum ancak söylentiler kontrolden çıkmadan önce şunu duymanızı istedim: Güvendeyim ve iyiyim!" ifadelerini kullandı.

Trump mesjaında, "hiçbirşeyin kendisini yavaşlatamayacağını" ve "asla teslim olmayacağını" da belirtti.

Kasım ayındaki başkanlık seçiminde Trump'a karşı yarışan ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti adayı Kamala Harris, X hesabından yaptığı açıklamada, "Eski başkan Trump ve Florida'daki mülkü yakınlarında silah sesleri duyulduğuna dair haberler aldım, güvende olduğuna sevindim. Şiddetin Amerika'da yeri yoktur" dedi.

NE OLMUŞTU?

Trump'a son olarak 13 Temmuz'da Pensilvanya eyaletinde yaptığı seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlenmişti.

FBI olay yerinde öldürülen şüphelinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu ancak motivasyonunun bilinmediğini açıklamıştı.

Olay sırasında Trump'ı izleyen bir kişi ölmüş ve iki kişi de yaralanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Anne dahil 3 kişi tutuklandı... 2 yaşındaki bebek cinsel istismara maruz kalmış!

2024-09-12 01:39 - Asayiş

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Narin Güran cinayetinde 8 kişi tutuklandı!

2024-09-13 07:10 - Gündem

İlgili Haberler

KKTC'de AKP'nin de desteklediği Tatar'a büyük şok!

20:45 - Dünya

Rus basınından yeni iddia! Türk F-16'ları Putin'i koruyacak!

14:36 - Dünya

Bu nasıl ateşkes: İsrail Gazze'yi yeniden vurdu!

15:21 - Dünya

Türkiye, Kırgızistan'ın 58 milyon dolarlık borcunu sildi!

09:34 - Dünya

Gazze için tarihi imzalar Mısır'da atıldı

19:58 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP’li Yavuzyılmaz ifşa etti: İBB’nin aracı AKP’ye tahsis edilmiş!

10:06 - Gündem

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Kartalkaya davasında karar açıklandı

14:57 - Gündem

Bahis skandalında hakemler için kararlar açıklandı...

11:13 - Spor

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan serbest bırakıldı

09:32 - Gündem