?>

Fatma Şahin'den 'Ramazan' mesajı...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, on bir ayın sultanı Ramazan dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerel - 3 yıl önce

On bir ayın sultanı Ramazan dolayısıyla mesaj yayımlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu bereket mevsimi olan Ramazan’la birlikte olmaya, paylaşmaya, sabretmeye, farkına varmaya, kendimizi bir başkasının yerine koymaya ve niyet etmeye güzel bir vesile olacağını belirterek, “Ramazan, ben değil, biz diyenlerin ayıdır” dedi.

“Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket, bağışlanma, arınma ve huzur mevsimi Ramazan’a kavuşmanın sevinci içerisinde olduğunu dile getiren Başkan Şahin, Ramazan ayını “Barış, kardeşlik ve esenlik rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer ve yüce Allah’ın bizlere lütfettiği büyük bir nimet” olarak ifade etti.

Ramazan’ın, toplumumuzda yardım duygularının zirveye ulaştığı, sevgi, saygı ve merhamet duygularının hassaslaştığı manevi bir zaman dilimi olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Bu kutlu ayda inşallah sofralarımızı paylaşacağız, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de isteyeceğiz. ‘Ben değil, biz diyenlerin’ ayıdır Ramazan. Ramazan bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız müstesna bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan toplumsal değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, bu yılın teması olarak belirlenen “Ramazan ve Doğruluk” vurgusuna baktığımızda, doğruluk samimiyetle doğru orantılıdır. Teslimiyet kalpten gelen samimiyetle mümkündür. Samimiyet ise doğruluğu ortaya çıkarır. Rabbim kalplerimizdeki doğrulukla amel edebilmeyi nasip etsin. Ramazan ve Doğruluk birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak, ramazan ayında gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize mihver olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gaziantepli hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.” 

Haftanın Öne Çıkanları

Haluk Levent Gaziantep'te konser verecek

2022-03-27 13:48 - Kültür & Sanat

Adaylığını açıklayan Uğur Dündar'a tehdit!

2022-03-26 14:46 - Gündem

Ethem Sancak: Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik

2022-03-31 21:56 - Gündem

Emekli müdürden 'Suriyeliler polis olacak' iddiası

2022-03-28 11:21 - Gündem

Erdoğan'dan beslenme tavsiyesi...

2022-03-27 10:48 - Gündem

‘Tebliğciler’ şimdi de bildiri dağıtıyor!

2022-03-30 22:09 - Gündem

Peker'in gündeme getirdiği otel için başvuru

2022-03-26 11:20 - Gündem

Bakan Yardımcısının maaşı dudak uçuklattı!

2022-03-25 19:02 - Gündem

Ali Erbaş hakkında suç duyurusu...

2022-04-01 10:44 - Gündem

Erdoğan, yıllar önce 3. köprü için bakın ne demiş!

2022-03-28 21:23 - Gündem

İlgili Haberler

GSO'da “Birleştirilmiş Plastik Sektör Toplantısı”

00:00 - Yerel

İtfaiyeden termal drone ile yangın nöbeti

00:00 - Yerel

Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi'nde mezuniyet coşkusu

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, çiftçinin hasat mutluluğuna ortak oldu

00:00 - Yerel

Yılmaz, Pancarlı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Deprem davası sanığından Erdoğan ve Aliyev’e dondurma sunumu

01:38 - Gündem

Yargıtay kararı bozdu: H.K.G davası yeniden görülecek

01:09 - Gündem

İran destekli gruplar, ABD'yi hedef aldı: Üsler, ördek avına dönüşecek

01:08 - Dünya

Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar hayatını kaybetti

00:39 - Gündem

Tel Aviv’deki Norveç büyükelçisinin evine el bombası atıldı

00:38 - Dünya