?>

Fatma Şahin'den Şevin Balakan'a umut olan destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya üzerinden yardım talebinde bulunan Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki konservatuvar öğrencisi Şevin Balakan ile bir araya geldi.

Yerel - 2 gün önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya üzerinden yardım talebinde bulunan Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki konservatuvar öğrencisi Şevin Balakan ile bir araya geldi.

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda örnek bir dayanışma hikayesine daha imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi aracılığıyla genç öğrenciye umut oldu.

15 yaşında kemik kanseri teşhisi konulan ve yaklaşık 5 yıl süren zorlu bir tedavi sürecinin ardından hastalığı yenmeyi başaran Şevin Balakan, yaşadığı tüm zorluklara rağmen eğitim hayatından kopmayarak önemli bir başarı gösterdi.

2022 yılında üniversite sınavında elde ettiği başarıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nü kazanan Balakan, eğitimine devam ettiği süreçte hastalığın yeniden nüksetmesi sonucu sol bacağını kaybetti.

BAŞKAN ŞAHİN, GENÇ ŞEVİN’İN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALMADI

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayata tutunma azmini sürdüren Şevin Balakan’ın, protez bacakla yeniden yürüyebilme hayalini dile getirdiği sosyal medya paylaşımı kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan Başkan Fatma Şahin, “Şevin Hanım’ın yanındayız” diyerek sürecin başlatılması talimatını verdi.

Başkan Şahin’in talimatıyla ekipler, Bitlis’in Tatvan ilçesine giderek Balakan’ın muayene ve değerlendirme sürecini yerinde gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler sonucunda açık yaranın iyileştiği ve protez uygulaması için gerekli klinik uygunluğun sağlandığı tespit edildi.

PROTEZ SÜRECİ BAŞLATILDI, ÜRETİM AŞAMASINA GEÇİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’ne kabul edilen Balakan, kesin ölçü işlemleri için sürece dahil edildi. 4 Mayıs 2026 tarihi itibarıyla başlatılan çalışmalar kapsamında protez üretim ve uygulama aşamalarına geçildi.

DUYGU DOLU BULUŞMA

Teşekkür amacıyla Başkan Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Şevin Balakan, yaşadığı zorlu süreç ve verdiği mücadeleyi anlattı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada Balakan, sağlanan desteklerden dolayı teşekkür ederek sahne sanatları alanında kendini geliştirmek ve bu alanda ilerlemek istediğini ifade etti.

Ziyarette Balakan, Başkan Şahin’e “Şad Olup Gülmedim” türküsünü seslendirdi. Sözlüsüyle birlikte ziyarete katılan Balakan’a Başkan Şahin, evlilikleri için beyaz eşya desteği sağlayacaklarını ifade ederken, talep etmeleri halinde nikâhlarını da kıyabileceğini belirtti.

REHABİLİTASYON SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Öte yandan süreç boyunca belediye bünyesinde görev yapan fizyoterapistler tarafından Şevin Balakan’a çevrimiçi fizik tedavi ve rehabilitasyon desteği sağlanacak; tedavi süreci titizlikle ve yakından takip edilecektir.

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli: Avrupa Türkiye'siz yapamaz!

2026-04-28 11:49 - Siyaset

Erdoğan'dan AKP'li vekillere uyarı

2026-04-29 16:11 - Siyaset

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

2026-05-02 12:00 - Gündem

Özgür Özel: 4 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi 81 ildedir, 973 ilçededir...

2026-04-28 17:32 - Siyaset

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

2026-04-30 10:48 - Gündem

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

2026-04-27 10:17 - Asayiş

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

2026-05-02 12:22 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

2026-05-02 15:37 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu serbest bırakıldı...

2026-04-27 15:01 - Gündem

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

2026-04-28 11:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Gazi Konut'tan SMMM Odası ve Baro üyelerine konut imkanı

00:00 - Yerel

Yılmaz, hasar tespitini yerinde takip etti

00:00 - Yerel

GTO üyeleri Japonya'da inşaat sektörünün yeniliklerini inceledi

18:35 - Yerel

İMO Başkanı Bulut: Afetlerden korunmanın yolu kaliteli mühendislik hizmetinden geçer

18:32 - Yerel

Fatma Şahin çalışmaları yerinde inceledi

18:30 - Yerel

Günün Manşetleri

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset