?>

Fatma Şahin'den, Regaip Kandili mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin manevi derinliğine ve toplumun birlik ruhuna vurgu yaptı.

Yerel - 7 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin manevi derinliğine ve toplumun birlik ruhuna vurgu yaptı.

Başkan Şahin, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir yıla, mübarek üç ayların manevi iklimine adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Regaip Kandili, iyiliğin, sevginin ve rahmetin kapılarını sonuna kadar açan, manevi bir yenilenme gecesidir. Regaib Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir. Bunu iyi değerlendirmek ve mevsimin manevî hasatını toplamak her Müslüman için büyük bir fırsattır. Bu mukaddes gece, hepimiz için kendimizi yeniden gözden geçirerek, geleceğimizin huzur ve saadeti için en güzel muhasebeyi yapma fırsatıdır. Bu özel gece, yalnızca bireysel dualarımız için değil, insanlık olarak ortak sorunlarımıza çözüm üretmek ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek için de önemli bir fırsattır."

Gaziantep’in dayanışma ve birlik ruhunun altını çizen Şahin, "Bu şehrin kültüründe iyilik, paylaşma ve hoşgörü hep başroldedir. Bu manevi iklimi en iyi şekilde değerlendirerek hem gönüllerimizi hem de şehirlerimizi güzelleştirmeye devam edebiliriz." dedi.

Dünya genelindeki gelişmelere de dikkat çeken Başkan Şahin, "Artan insani krizler, iklim değişikliği ve küresel belirsizlikler, bir kez daha barışa, adalete ve dayanışmaya duyulan ihtiyacı gözler önüne seriyor. Bu mübarek gece, yalnızca kendi iç huzurumuz için değil, dünya genelinde barış ve refahın artması için de dua etme zamanıdır. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını temenni ediyorum. Edilen duaların ve tövbelerin kabul görüldüğü, yüreklerin nurla dolduğu, Yüce Mevla’nın sonsuz affından, merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanıldığı bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizin artması gerektiği inancındayım" ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, sözlerini şu dileklerle tamamladı:

"Regaip Kandili’nin anlamı, Cenab-ı Allah’ın rahmet ve lütuf kapılarının sonuna kadar açık olduğu, bizlere affedilme ve manevi arınma fırsatı sunan bir geceyi ifade eder. Bu kutlu gecede, dualarımızla iç dünyamızı temizlemeye, iyilik ve yardımlaşma duygularını hayatımıza yeniden kazandırmaya gayret edelim. Regaip, aynı zamanda gelecek güzel günlerin habercisidir; birey olarak manevi sorumluluklarımızı hatırlamamız ve toplum olarak birlik içinde hareket etmemiz için bizlere güçlü bir çağrıdır. Bu mübarek gecenin, şehirlerimize huzur, ülkemize bereket ve tüm insanlığa barış getirmesini rabbimden niyaz ederek, hayırlı kandiller diliyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT çöktü mü? Neden açılmıyor?

2024-12-26 23:09 - Teknoloji

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

İbrahim Ay’ın 18 yıl hapis cezası onandı!

2024-12-26 19:44 - Gündem

Oyuncu Burak Çelik ile Ece Bayrak evlendi

2024-12-27 00:00 - Magazin

Bursa'da araç içinde cinayet... Tartıştığı kişiyi öldürdü!

2024-12-27 00:00 - Asayiş

Putin'den sürpriz atama kararı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü

2024-12-30 19:38 - Dünya

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin'e 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

2024-12-31 18:38 - Siyaset

Kadir İpek, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!

2024-12-26 18:55 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldırım: Rekabet gücümüzü koruyabilmek için finansman destekleri güçlendirilmeli

00:00 - Yerel

GSO Başkanı Ünverdi, ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:00 - Yerel

Erturhan: Her zaman Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız

00:00 - Yerel

Mehmet Efe'nin hayali gerçek oldu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den öğrencilere futbol, basketbol ve voleybol topu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem