?>

Fatma Şahin'den Öğretmenler Günü mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, yakın zamanda terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen öğretmen Ayşenur Alkan’ın acısını yaşarken öğretmenler gününün daha manidar olduğunu ve öğretmenlik mesleğinin hayati bir fedakarlık taşıdığını hatırlatarak; öğretmenin eğiten, yetiştiren, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran, bireyi topluma hazırlayan kişi olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetleriyle geleceği de şekillendirdiğini vurgulayan Başkan Şahin mesajına şöyle devam etti:

“‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız. Ülkemizin en ücra yerlerinde türlü zorluklara rağmen fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi desteklemeye, onların çalışma şartlarını daha da iyileştirmeye kararlıyız. Cehalete karşı açtığımız savaşta en büyük silahımız sizlersiniz. İstediğiniz kadar güzel okullar yapın eğer içlerinde nitelikli eğiticiler yoksa o okullar taştan, binadan ibaret yapılar olarak kalmaya mahkumdur. Okulları okul yapan, eğitim yuvası yapan sizlersiniz. Sizlerin kendinize yapacağı her türlü yatırım, her birikim, her kazanç, çocuklarımıza, ülkemize, yarınlarımıza yapacağınız yatırımdır. İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkansızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır.

Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizi eğitime ve öğrencilerine yaptıkları katkılardan ötürü en içten duygularımla tebrik ediyorum. Mesleğini icra ederken hayatını kaybetmiş ve bugün aramızda olmayan ama nesillere emek vermiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve vefa ile anıyorum." 

Haftanın Öne Çıkanları

Nejat İşler'in 'Başkomutan' paylaşımı gündem oldu!

2022-11-22 10:25 - Gündem

Prof. Dr. Bengi Başer, CHP’ye katıldı...

2022-11-17 10:16 - Yerel

Sedat Peker paylaştı, geri sildi, gündem oldu!

2022-11-19 09:53 - Gündem

Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirdi

2022-11-19 01:18 - Gündem

Erdoğan, açıklanmayan rakibine karşı da kaybediyor!

2022-11-16 18:30 - Siyaset

Nagehan Alçı'dan müthiş 'Erdoğan-Sisi' fotoğrafı yorumu...

2022-11-21 16:01 - Gündem

TSK'dan Suriye ve Kuzey Irak'a Pençe Kılıç harekatı!

2022-11-20 09:51 - Gündem

Erdoğan 'Zalim ve katil' dediği Sisi ile el sıkıştı!

2022-11-20 19:24 - Dünya

SCP: Türkiye haklıdır; Köklü çözüm: Suriye ile acil işbirliği!

2022-11-23 07:26 - Siyaset

Beş yaşındaki Şehit Hasan Karataş gözyaşlarıyla uğurlandı!

2022-11-22 14:38 - Gündem

İlgili Haberler

Gazeteciler, Nurdağı’nda çocuklara bayram sevinci yaşattı

00:00 - Yerel

“Haremeyn Hatıraları, Kutsal Yolculuğun İzleri Sergisi” açıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kur’an-ı Kerim tilavetine davet

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey, Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem