?>

Fatma Şahin'den dünyaya Suriyeli çağrısı...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Brüksel Kent Zirvesi’nde yaptığı sunumda Suriyeli göçmenlerin güvenli geri dönüşlerinde yürütülecek projelerde uluslararası kuruluşlara iş birliği ve destekleme konusunda çağrıda bulundu.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Brüksel Kent Zirvesi’nde yaptığı sunumda Suriyeli göçmenlerin güvenli geri dönüşlerinde yürütülecek projelerde uluslararası kuruluşlara iş birliği ve destekleme konusunda çağrıda bulundu.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen, dünya çapında 300’den fazla şehri, 1000'den fazla politikacı, uzman ve sivil toplum temsilcisini bir araya getiren Brüksel Kent Zirvesi'nde Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’te yapılan projeler, deprem sonrası yürütülen çalışmalar ve göç yönetimi konusunda sunum yaptı.

ŞAHİN: İNSANLARIN DOĞDUĞU TOPRAKLARDA YAŞAYACAĞI, YAŞAM KALİTESİNİ GELİŞTİRECEK TEDBİRLER ALINMASI GEREK

Kahramanmaraş’ta yaşanan şiddetli depremlerden etkilenen Gaziantep’in depremin yaralarını sarma ve Suriyeli göçmenlerle birlikte büyük bir yükü kaldırmaya çalıştığını ifade eden Başkan Şahin, sunumda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan sonraki süreçte göçün önlenmesinin en az maliyette olduğunu ve insanların doğduğu topraklarda yaşayacağı, yaşam kalitesini geliştirecek tedbirler alınması gerektiğini dile getirebiliriz. Aksi taktirde bunun yönetilebilir olduğundan çıktığını görüyoruz. Özellikle uluslararası kuruluşların doğduğu topraklarda yaşam kalitesinin gelişmesine yönelik projeleri desteklemesi gerekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla birlikte hükümetimizin güvenli, onurlu geri dönüş için sınırın öbür tarafında güvenli alan oluşturup temel ihtiyacı giderecek, cazibeli hale dönüştürecek yeni bir model üstünde çalışıyoruz. Bu olduğunda şehirlerin yükü azalacak. Bu yapılan çalışmanın ne kadar önemli olduğunu görüyorum.”     

Başkan Şahin, sunumunda deprem bölgesinde yapılan çalışmaları, Suriyeli göçmenlere yönelik yürütülen projeleri, göç yönetiminde ortaya çıkan Gaziantep Modeli ve planlanan diğer çalışmalara yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatının 'tövbe seansı' gündem oldu!

2023-06-11 19:55 - Gündem

Alkollü içkilere yüzde 40 ve üzeri zam geliyor!

2023-06-10 09:31 - Ekonomi

Leman, bu kez ekmek zamlarını çizdi

2023-06-11 20:34 - Gündem

Esad, Suriye sokaklarında dürüm yiyerek gezdi

2023-06-08 18:34 - Dünya

Müjdat Gezen Tiyatrosu kapanıyor!

2023-06-09 20:32 - Kültür & Sanat

Emre Ulaş'tan düşenin dostu olmaz karikatürü

2023-06-13 11:56 - Gündem

Can Atalay için özgürlük talebine müdahale

2023-06-08 19:44 - Gündem

Tanju Özcan tekrar CHP'de...

2023-06-13 12:54 - Siyaset

Gazianteplilerin hafta sonu adresi Dülük oldu

2023-06-12 14:43 - Yerel

AKP'li vekilin küfür ettiği 2 polis memuru meslekten ihraç edildi

2023-06-14 18:43 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz'dan düğün salonu sözü

00:00 - Yerel

Gaziantep Büyükşehir ile Gazimağusa Belediyesi kardeş şehir oldu

00:00 - Yerel

Şehitkamil Gençlik Orkestrası'ndan Vadi Park Özel Konseri

00:00 - Yerel

Boş araziye moloz ve inşaat atığı döken kişiye ceza

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de çocuk şenliği başlıyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İstanbul'da AKP'nin belediye sayısı CHP'yi geçti!

19:47 - Siyaset

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Türkiye’nin arınma merkezine hoş geldiniz...

12:21 - Siyaset

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem