?>

Fatma Şahin'den 15 Temmuz mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, 15 Temmuz’un Türk milletinin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelen saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adı olduğunu vurguladı.

Mazisi çağ açıp çağ kapatan fetihlerle, zaferlerle, destansı mücadelelerle dolu bir millet olduğumuzu belirten Şahin şunları kaydetti:

“O gece, şanlı ordumuz içinde yuvalanan bir grup terör örgütü üyesi çapulcunun gözünü kan bürümüştü. Her şeyi planlamışlar, her şeyi hesaplamışlardı. Bunlar meydanı boş, bu vatanı da sahipsiz sanıyorlardı. Fakat, düşünemedikleri bir şey vardı. O da hesapların üstünde bir hesap olduğu, göklerden gelen bir kararın var olmasıydı.

Karşılarında kimler vardı kimler…

Kurtuluş Savaşı'nda vatan uğruna, istiklal uğruna ölüme iman dolu göğsüyle koşan kahramanlarımızın torunları yine onların izinden yürümeyi bilmiş, Mehmet Akif Ersoy'un, ‘Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın’ dizelerini kendilerine şiar edinerek, gövdesini tanklara siper etmiş, F16’lara kafa tutmuş, koca tanklara geçit vermemiş, sevdikleriyle helalleşerek; geride bıraktıkları için, vatan için, istiklalimiz için, istikbalimiz için sokağa çıkan vatandaşlarımız vardı. Onların ve tüm dünyanın karşısında o uzun gecede tarihini kendi kanıyla yazan bir millet vardı.

Bizler özgürlük ve bağımsızlığa aşık bir milletin evlatlarıyız. Dava vatan olduğunda her birimiz canımızı seve seve feda ederiz. O gece de tarih tekerrür etti ve milletimiz bağımsızlık ve demokrasisine göz diken hainleri yüreklerindeki iman ve bayrak sevgisi ile bertaraf ederek şanlı tarihine layık olduğunu kanıtladı. Tarih milletimizin kahramanlığını unutmayacaktır.

“Gaziantep şehit olur, gazi olur ancak esir olmaz” sözünün hakkını vererek darbecilere teslim olmayan, meydanları darbecilere teslim etmeyen, kadını erkeği, yaşlısı genci, çocuğu ile tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Aziz milletimiz, yüce devletimiz var olsun, birliğimiz daim olsun.”

Haftanın Öne Çıkanları

Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek şehit oldu!

2022-07-09 21:57 - Gündem

Erk Acarer'den bomba Sedat Peker iddiaları...

2022-07-10 18:17 - Gündem

Orhan Adıbelli cinayeti ile ilgili yeni iddialar

2022-07-11 10:46 - Gündem

Şehidin son mesajı yürek dağladı...

2022-07-10 12:49 - Gündem

Esad 11 yıl sonra Emevi Camii'nde namaz kıldı

2022-07-09 20:05 - Dünya

Kurban Bayramınız kutlu olsun...

2022-07-09 09:24 - Yerel

Mehmet Cengiz'den Başarır'a 1 milyonluk dava

2022-07-13 21:49 - Siyaset

Bu kez Bodrum Cennet Koyu’na göz dikti!

2022-07-12 17:30 - Gündem

Sedat Peker bu olayı da anlatır mı?..

2022-07-12 08:24 - Gündem

15 Temmuz'da ABD’ye iade edilecek...

2022-07-11 21:00 - Dünya

İlgili Haberler

Şahinbey Belediyesi'nden Koku Nötralizasyonu uygulaması

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de çocuk şenliğine yoğun ilgi

00:13 - Yerel

Kurban Bayramında Mardinliler MAREV’de buluştu

00:41 - Yerel

Yılmaz, Fatma Şahin ile birlikte kurban kesim yerlerini ziyaret etti

00:32 - Yerel

Vefa Hizmeti'nden Kurban Bayramı mesaisi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Hasret'in katiline verilen cezanın gerekçesi açıklandı!

11:09 - Gündem

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

10:09 - Siyaset

Ferdi Zeyrek’in sağlık duruma ilişkin yeni açıklama

00:39 - Gündem

İmamoğlu’ndan Zeyrek’e cezaevinden mesaj: ‘Bütün kalbimle yanınızdayım’

22:08 - Gündem

Avukat Bahadır Şeker: ‘Akli dengesi olmayan kişi Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklandı’

21:38 - Gündem