?>

Fatma Şahin afet bölgelerini ziyaret etti

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, afet bölgelerinden Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Yerel - 3 yıl önce

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, afet bölgelerinden Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

Başkan Fatma Şahin ve beraberindeki TBB heyeti, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketinden etkilenen şehirlerde il ve ilçe belediye başkanları ve yerel yönetim temsilcileriyle doğal afet ve koordinasyon temalı bir dizi toplantılar gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, deprem sonrası yaşananlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Şahin, dünyanın en büyük kara depremleri arasında önemli bir yer tutan Kahramanmaraş depremleri sonrası illerden gelen talepleri TBB olarak karşılamak için Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa’ya teknik ekipman desteği vereceklerini söyledi.

Şanlıurfa’da 15 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi için de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret eden Başkan Şahin, sel sonrasında yaşananlara ilişkin bilgi alarak TBB ve GBB olarak sel sonrası etkilerin en aza indirilmesi adına sürece katkılarından bahsetti.

4 ilde yaptığı görüşmeler sonrası açıklamada bulunan Başkan Şahin, şunları kaydetti:

“Komşularımız bizim canımız, ciğerimizdir. Depremde komşu illerimizdeki belediye başkanlarımızla telefonlarımız hep açıktı. O zorlu süreçte ‘kim kime ne destek verebilir’ düşüncesiyle hareket edildi. Kimin nesi varsa paylaşarak bugünlere kadar geldik. Hepimiz Fırat’ın çocuklarıyız. Ortak bir tarihimiz var. Bu hafta içerisinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Şanlıurfa’ya ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerimdeki gayemiz; bu bölgeleri daha dirençli hale getirmek. Çünkü artık biliyoruz ki ülkemiz bir deprem bölgesi bu felaketler bazen sel, bazen kuraklık olarak önümüze çıkıyor. ‘Bölgeyi daha güvenli ve dirençli hale nasıl getireceğiz’ bu konuları çalıştık. Şu anda iyileşme dönemindeyiz, birlikte iyileşeceğiz, yaraları birlikte saracağız.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'a beddua eden kadına 'ev hapsi'

2023-04-04 10:34 - Gündem

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Fatih Altaylı'nın yazısına HÜDA PAR'ın talebiyle engel!

2023-03-31 16:58 - Gündem

Türkeş’in kızından MHP’ye Sinan Ateş tepkisi...

2023-04-04 19:46 - Gündem

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Muharrem İnce'ye kötü haber!

2023-03-31 11:53 - Siyaset

Memleket Partisi'nde istifa depremi

2023-03-30 20:45 - Siyaset

Ahmet Özal, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı

2023-04-05 15:09 - Siyaset

İrfan Değirmenci, TİP'den milletvekili adayı oldu

2023-03-30 22:17 - Siyaset

Sinop’ta Ekrem İmamoğlu izdihamı

2023-04-01 22:45 - Siyaset

İlgili Haberler

Kadooğlu Yağ’a Gaziantep’in Yıldızları ödülü

00:13 - Yerel

25 Aralık Yüzme Kurtuluş Kupası'na Şehitkamil damgası

00:00 - Yerel

Şahin, üniversite öğrencilerine müjdeyi paylaştı

00:00 - Yerel

Yılmaz, Çıksorut ve Karacaoğlan Mahallelerine misafir oldu

00:56 - Yerel

Büyükşehir'in, Evde Sağlık Hizmetleri takdir topluyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Deprem suçları 11. Yargı Paketi'nden çıkarıldı!

16:59 - Gündem

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam oranı belli oldu!

13:22 - Ekonomi

AKP’li Tayyar'dan iddia: Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu

08:19 - Gündem

TFF'den Bursaspor'a 'Leyla Zana' cezası

08:08 - Spor

Meriç: İcra dosyaları 24,5 milyona dayandı, konkordato ve borçlar patladı

19:10 - Siyaset