?>

Fatma Şahin, “Acil Eylem Planı”nı açıkladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası hemen “Acil Eylem Planı” hazırladıklarını belirterek, Gaziantep’teki depremzedelerin, barınma, beslenme, psiko-sosyal destek ve hijyen koşullarına kısa süre içerisinde cevap verdiklerini söyledi.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası hemen “Acil Eylem Planı” hazırladıklarını belirterek, Gaziantep’teki depremzedelerin, barınma, beslenme, psiko-sosyal destek ve hijyen koşullarına kısa süre içerisinde cevap verdiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen deprem sonrası, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Nurdağı’ndaki ziyaretinde, depremzedeler için teknik ekibiyle birlikte hazırladığı Acil Eylem Planı’nı anlattı.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, ACİL EYLEM PLANI İLE DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINI KOORDİNELİ OLARAK GİDERİYOR

Eylem planının bir depremzedenin neye ihtiyacı olduğuna dair sağlıklı tespitleri içerdiğini anlatan Başkan Şahin, şunları söyledi:

 “Depremzedelerin acil bir şekilde, giyinmesi, beslenmesi ve barınması gerekiyordu. Arkasından seyyar tuvaletlerin kurulumunun yapılması lazımdı. Şu anda ilçede 200’e yakın seyyar tuvaletimiz bulunuyor. Bunun akabinde hijyenin temin edilebilmesi için bir haftanın ardından duş ihtiyacı doğdu. Bunun için de bizim yalnızca Nurdağı’nın 160 noktasında seyyar duşlarımız bulunuyor. Akabinde de çocuklarımızın eğitiminden geri kalmaması ve ailelerin psiko-sosyal destek alması gerekiyordu. Şimdi hemen konteyner kentimizi kurduk. Bir gencin, bir yaşlının, bir engellinin neye ihtiyacı varsa bunların hepsini içeren bir plan hazırladık. Eğitimlere başladık. Her yaş grubuna özel psiko-sosyal destek kurslarımız var. Depremzedelerin sağlıklı bir terapi alabilmesi için akademisyen psikologlardan destek alıyoruz. Bu desteği veren psikolog sayımız da yaklaşık 200. Beşeri sermayemiz hazır. Psikologlarımız tek tek çadırları ve konteynerleri gezerek ailelere sorular soruyor. Engelli, yaşlı, çocuk ihtiyaçları belirleniyor. Bunlar kümeleştikten sonra da ihtiyaçlar hızlı bir şekilde temin ediliyor.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Nurdağı ziyaretinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Japonya Büyükelçisi Suzukı Kazuhiro da bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?

2023-02-21 13:22 - Gündem

Fenerbahçe taraftarı "Hükümet istifa" sloganları attı!

2023-02-25 20:59 - Spor

Nurdağı ve İslahiye’ye ücretsiz otobüs seferleri başladı

2023-02-22 18:00 - Yerel

LeMan'dan çarpıcı deprem kapağı

2023-02-22 09:55 - Gündem

AKP'li yönetici evinin bahçesine AFAD çadırı kurdu!

2023-02-22 18:37 - Gündem

İhsan Şenocak'tan Fatih Altaylı'ya: Sen kimin çocuğusun?

2023-02-20 13:16 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'ın halay ekibi gündem oldu!

2023-02-25 17:41 - Gündem

Şenol Güneş'ten Bahçeli’ye yanıt

2023-02-27 11:03 - Gündem

Dün Kadıköy bugün İnönü'de 'Hükümet istifa' sesleri

2023-02-26 19:16 - Spor

Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek yağdı...

2023-02-22 22:49 - Gündem

İlgili Haberler

Model Fabrika firmaları geleceğe hazırlıyor

00:00 - Yerel

Büyükşehir bisiklet yolunu 100 km’ye çıkardı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan, kan bağışı kampanyasına davet

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, kurbanlık fiyatlarını açıkladı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Bayraklı Gençlik Yürüyüşü

00:08 - Yerel

Günün Manşetleri

Yurttaşların bilgileri kiminle paylaşılacak?

08:09 - Gündem

İBB’ye 3. dalga operasyon AKP’yi rahatsız etti: ‘Muhalefetle kavga edecek zaman değil’

07:38 - Siyaset

MEB çözümü sorunda buldu: Mülakatın yarattığı mağduriyete, mülakatlı çözüm

07:09 - Gündem

Son Dakika... TBMM Genel Kurulu'nda 5 HSK üyesi belirlendi

01:08 - Gündem

İBB soruşturmasında bir tutuklama daha

23:39 - Gündem