?>

Fatih Erbakan cumhurbaşkanlığı adaylığından da çekildi!

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Siyaset - 2 yıl önce

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Beştepe'de görüştüklerini belirterek, "Talep ettiğimiz konularda uzlaşmaya vardık" açıklamasını yaptı. Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığından da çekildiğini duyurdu. 

Karara ilişkin ilk kez konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti ile Külliye'de bir araya geldik. Partimizin talepleri konusunda anlaşmaya vardık. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemimizle Cumhur İttifakı'nda seçime girme kararı almış bulunuyoruz.

Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz."

NE OLMUŞTU?

AKP'den Genel Başkanlığı düzeyinde Refah Partisi Genel Merkezi'ne yapılan bugünkü ziyaretten olumlu sonuç çıktığı ve Yeniden Refah Partisi'nin, son görüşmenin ardından Cumhur İttifakı'na resmen katıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatan ve milletimizin menfaatleri için Cumhur İttifakı'na katıldık" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

LeMan'dan kapak: Muharrem İnce Harikalar Diyarında...

2023-03-22 19:06 - Gündem

Erdoğan, Bakan Muş'un imzasını beğenmedi

2023-03-17 20:24 - Siyaset

18 Mart hutbesinde Atatürk anılmadı, camide kavga çıktı!

2023-03-17 21:29 - Gündem

Hacettepe Üniversitesi Sinan Ateş'in adını akademik kadrodan çıkardı

2023-03-20 21:03 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan AFAD'daki yangına flaş yorum

2023-03-21 18:50 - Siyaset

Bozgeyik, CHP Gaziantep'ten milletvekili aday adayı oldu

2023-03-20 08:33 - Siyaset

Cumhur İttifakı 4 artı 1 oldu...

2023-03-24 16:54 - Siyaset

Muharrem İnce: O gece o mesajı attığım için pişmanım!

2023-03-21 22:46 - Siyaset

Gaziantep ve Kilis'te ceviz büyüklüğünde dolu yağışı...

2023-03-17 23:43 - Yerel

PKK kurucusunun ismi seçmen listesinde yer aldı

2023-03-21 23:17 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Ev hapsinde tuttukları İstanbul'da restoranlarda fink atıyor!

17:54 - Siyaset

Öztürkmen: Tek adam rejimi, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yaptı

12:44 - Siyaset

İmamoğlu aday olmazsa yerine Mansur Yavaş mı gelecek?

11:23 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Kaybedeceksin, yenileceksin, biz kazanacağız!

23:09 - Siyaset

Özgür Özel: İmamoğlu, Erdoğan'ı 5. kez yenecek diye içeride tutuluyor!

13:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Şaban Vatan tahliye edildi!

17:50 - Gündem

Öztürkmen: Tek adam rejimi, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yaptı

12:44 - Siyaset

Rektörün aşkına bak: Eşini koordinatör atadı!

20:17 - Gündem

Türk siyasi tarihinin en uzun Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde...

13:35 - Gündem

AKP’ye geçen Çerçioğlu’na 'AAK' plakalı araçlar

09:03 - Gündem