?>

Fatih Altaylı: Şerefle yargılanırım, haysiyetimle yatarım!

6 aydan 4 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Fatih Altaylı, "Şerefle yargılanırım. Hapis yatacaksam da haysiyetimle yatarım. Ama fikrim zerre kadar değişmez" dedi.

Gündem - 3 yıl önce

6 aydan 4 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Fatih Altaylı, "Şerefle yargılanırım. Hapis yatacaksam da haysiyetimle yatarım. Ama fikrim zerre kadar değişmez" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ve üyeleri için kullandığı ifadeler nedeniyle 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenen gazeteci Fatih Altaylı, gelişmeyle ilgili olarak ilk kez açıklamalarda bulundu.

"Bu davaya şerefle gider, şerefle kendimi savunurum. Bu bana açılan ne ilk ne de son dava. Beni Tansu Çiller dava etti, Erbakan etti, Ecevit hiç etmedi, Tayyip Bey daha önce dava etti. Tayyip Erdoğan seçim kazandığı gün ben de ona dava kaybetmiştim. Bana herkes dava açabilir. Önemli olan ben kendimi savunacağım. Ben haklıysam ben kazanacağım, onlar haklıysa adil bir karar verilmesi dışında talebim olmaz" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

'BU FETVAYI VERENLERİN KİM OLDUĞUNU BİLMEM AMA AĞIR LAFLAR EDERİM'

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili biriminden kim davacı oldu bilmiyorum, galiba hepsi birden davacı olmuştur. Daha benim elime bildirim geçmedi. Ben de medyadan gördüm. 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemi var.

Tam depremin ertesinde, bizim en az 200 bin insanımızı kaybettiğimiz depremin ertesinde birileri depremzede kız çocukları evlat edinebilir ve onları nikahınıza alabilirsiniz diye bir fetva veriyorsa, bu fetvayı verenlerin kim olduğunu bilmem ama ağır laflar ederim. Bu kabul edilemez.

'HAPİS YATACAKSAM DA HAYSİYETİMLE YATARIM, FİKRİM ZERRE KADAR DEĞİŞMEZ'

İnsanın gözünün önüne şu geliyor; deprem olmuş, ben ölmüşüm, geride bıraktığım kızımla ilgili birileri böyle konuşuyor, ahkam kesiyor. Bu insanı delirtir. Bu fikrimden beni davayla döndüremezler. Bu kabul edilebilir bir cümle değildir. Depremin ertesinde ilk konuştuğun şey... 'Depremde anasız babasız kalan kız çocukları evlat edinip nikahınıza alabilirsiniz' diyen kimse bununla ilgili çok ağır konuşurum. Bu davada da şerefle yargılanırım. Hapis yatacaksam da haysiyetimle yatarım. Ama fikrim zerre kadar değişmez."

NE OLMUŞTU?

11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sitesinde evlat edinmeye dair sorulara verilen yanıtlar mercek altına alınmış; ailelerin bu çocuklara, "Öz evlat gibi davranmasının doğru olmadığını ve evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı"na yönelik skandal ifadelerin kullanıldığı görülmüştü.

Altaylı, bunun üzerine kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin **** sektörüne girin. Atatürk'ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin" tepkisini göstermişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeşim Salkım'dan Halil Konakcı'ya: Hadi önünüzden yiyin!

2023-09-14 12:29 - Gündem

Kuveytli yazardan Atatürk ve Türklere ağır hakaret!

2023-09-18 10:54 - Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!

2023-09-14 20:16 - Asayiş

Örsan Kunter Öymen adaylığını mı açıklayacak?

2023-09-14 10:29 - Siyaset

İmamoğlu, kendini taklit eden videoyu paylaştı: Onu da çözeceğiz!

2023-09-13 11:44 - Gündem

Camiden 'Filenin Sultanları kafirdir' anonsu yapıldı!

2023-09-16 10:08 - Gündem

Reza Zarrab ve Halkbank’a teröre destek davası açıldı!

2023-09-17 10:43 - Dünya

Karaca Bozgeyik adaylığını açıkladı...

2023-09-12 18:47 - Siyaset

Karaca Bozgeyik: Madımak bir kez daha yandı!

2023-09-15 12:30 - Siyaset

Fatih Altaylı: Bulsalar seni beni götürecekler, Allah'tan sakalım var!

2023-09-12 12:10 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi

22:01 - Gündem

YAŞ kararları açıklandı: 63 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

15:09 - Gündem

İmamoğlu’nun "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" X hesabı erişime engellendi

07:51 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba gözaltına alındı

09:08 - Asayiş

YENİ Parti'ye 6 günde 124 bin 102 kişi 266 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem