?>

Fatih Altaylı: Bir tek bana tahammül edemiyorlar!

YouTube kanalı için erişim engeli kararı verilen gazeteci Fatih Altaylı, söz konusu karara ilişkin açıklamada bulundu.

Gündem - 9 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit ettiği gerekçesiyle cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı'nın, YouTube kanalı hakkında erişim engeli getirilerek, içeriklerinin kaldırılmasına kararı verildi.

Karara ilişkin Youtube kanalındaki "Yorumlayamıyor" serisine gönderdiği mektupta Altaylı şu yorumda bulundu: 

"BİR TEK BANA TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"

"Duyduğum, öğrendiğim kadarıyla kanalımıza erişim yasağı getirilecekmiş. Ellerinde tüm medya, yüzlerce, binlerce satın alınmış gazete, gazeteci, yayın, yayıncı. Bir tek bana tahammül edemiyorlar. Böyle yasak mı olur?

Suç varsa o yayına engel gelir. Ne demek toptan yasak? Elbette yasal haklarımızı arayacağız. Yasa varsa ve bulabilirsek. Ama zannederim VPN ile izlemek mümkün olmalı. Devam edebilirsek, öyle ederiz. Hayırlısı diyelim devam edelim."

NE OLMUŞTU?

Tutuklu gazeteci Altaylı'nın YouTube kanalı hakkında erişim engeli ve içeriklerin yayından çıkarılması kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün (7 Ağustos) tarihli talebi üzerine, 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen erişim engelinin gerekçesi için “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç islenmesinin önlenmesi amacı” gösterildi.

Erişim engeli getirilen yayının "Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Üzülüyoruz" / 22. Dönem Milletvekili Emin Şirin yorumluyor" başlıklı video olduğu öğrenildi. Erişim engeli karar tutanağında yer alan videonun 3 dakika 40. saniyesinde başlıyor.

İlgili kısım, Altaylı'nın mektubunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini mektup olarak gönderdiği iddiasını içeriyor.

Ayrıca ilgili kısım hakkında yeni soruşturma açılma ihtimali bulunduğu öne sürülüyor.

Büyük tartışma yaratan karara göre, itiraz sonuç vermezse, Altaylı’nın YouTube kanalı kapalı kalacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Enflasyon ENAG'a göre yüzde 65, TÜİK'e göre yüzde 33

2025-08-04 13:35 - Ekonomi

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı

2025-08-05 13:51 - Ekonomi

Mehmet Şimşek yurtdışı gezilerinde ne kadar borç buldu?

2025-08-05 13:29 - Ekonomi

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

2025-08-01 13:15 - Gündem

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

2025-08-01 09:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Akın Gürlek: Özkan Yalım ve Gökhan Böcek'in ‘etkin pişmanlık’ kapsamında beyanları alındı

08:28 - Gündem

İBB’ye yeni operasyon dalgası: 29 kişi gözaltına alındı!

08:18 - Gündem

Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü!

20:39 - Gündem

Ekrem İmamoğlu gözyaşlarını tutamadı!

17:28 - Gündem

İmamoğlu: Demokratik seçim hakkı ortadan kaldırıldı!

06:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Akın Gürlek: Özkan Yalım ve Gökhan Böcek'in ‘etkin pişmanlık’ kapsamında beyanları alındı

08:28 - Gündem

İBB’ye yeni operasyon dalgası: 29 kişi gözaltına alındı!

08:18 - Gündem

Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü!

20:39 - Gündem

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'ndan Burcu Köksal açıklaması

16:26 - Siyaset

İmamoğlu: Demokratik seçim hakkı ortadan kaldırıldı!

06:54 - Gündem