Fadıloğlu'ndan, spor merkezlerine ziyaret

Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları yaz ve kış spor okullarında sportif başarıya giden yolun inşasında uzman eğitmenler eliyle yaşam boyu önemini kaybetmeyen bir temel atılıyor.

Yerel - 6 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları yaz ve kış spor okullarında sportif başarıya giden yolun inşasında uzman eğitmenler eliyle yaşam boyu önemini kaybetmeyen bir temel atılıyor.

Spor faaliyetlerinin yaşam boyu sürdürülebilmesi adına spor merkezlerinde farklı branşlarda spor okulu faaliyetlerini 4 mevsim boyunca sürdüren Şehitkamil Belediyesinde temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları yaz ve kış spor okulları miniklerden büyük ilgi görüyor.  İlçenin 4 farklı noktasında hafta içi ve hafta sonu oluşturulan farklı seans seçenekleriyle minik sporcuların rahatlıkla spor yapabilmelerine olanak sağlayan Şehitkamil Belediyesi, çalışmalar esnasında farklı test bataryalarıyla gerçekleştirdiği testlerle sporcu öğrencilerin branşa özgü yatkınlıklarını da tespit etmeyi ihmal etmiyor. Kayaönü Mahallesinde faaliyetlerini sürdüren Kayaönü Spor Merkezinde temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları spor okulu çalışmalarını ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geleceğin şampiyonlarının gelişim süreçleriyle ilgili görevli eğitmenlerden bilgiler edindi.

ÇALIŞMALARIN VERİMLİLİĞİ SPORCUNUN GELİŞİMİNİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Branşı ne olursa olsun sporcuların katıldıkları fiziksel, taktiksel ve mental çalışmalardaki verimliliğin gelişim süreçlerini doğrudan etkilediğini, bu nedenle şampiyon adaylarının spor kariyerleri boyunca zamanı en doğru şekilde kullanmaları gerektiğini ifade eden Başkan Fadıloğlu, Kayaönü Spor Merkezi ziyareti esnasında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Yaşam boyu spor faaliyetlerine verdiğimiz önemi birçok farklı mecrada sıklıkla ifade ediyor ve bu konuda elimizdeki imkanlar doğrultusunda sportif tesislerimizde çalışmaları büyük bir hızla sürdürüyoruz. Sportif başarıya giden yolda zamanın doğru kullanılması büyük önem arz ediyor. Yetenekli sporcuların doğru zamanda tespit edilmesi ve akabinde uzman antrenörler eşliğinde en sistemli şekilde branşa özgü eğitim alabilmeleri adına spor okulu çalışmalarını titizlikle sürdürüyoruz. Sporcularımızın katıldıkları fiziksel, taktiksel ve mental çalışmalardaki verimlilik, gelişim süreçlerini doğrudan etkiliyor. Bu konudan hareketle 4 yaşında temel cimnastik ve geleneksel çocuk oyunları yaz ve kış spor okullarında temellerini attığımız sportif başarının inşasındaki hummalı sürecin takibini Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına uzanan süreçlere varıncaya kadar takibini sürdürüyoruz. Şu anda ilçemizin 4 farklı noktasında faaliyetlerini sürdüren temel cimnastik spor okullarında sporcularımız; esneklik, çabukluk, hız ve kuvvet çalışmalarına katılıyor. Geleneksel çocuk oyunlarıyla ekran başından uzaklaşan minikler, eğlenerek sosyalleşiyor,  akranlarıyla paylaşım içerisine giriyorlar. Çalışmaların gerçekleştirmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyor, minik sporcularımıza spor hayatları boyunca başarılar diliyorum.”

 Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’nin Milletvekili aday adayları sahaya indi

2018-04-25 18:57 - Siyaset

Gaziantep'te 17 yaşındaki genç kız 4. kattan ölüme atladı

2018-05-01 00:08 - Asayiş

Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, İYİ Parti'den aday adayı

2018-04-26 20:56 - Siyaset

Gaziantep'te 7 şirketin kayyımı Ak Parti'den istifa etti...

2018-04-27 09:26 - Gündem

Mahsum Altunkaya  güven tazeledi

2018-04-25 19:26 - Yerel

Milli Güreşçi cinsel organı kesilerek öldürüldü!

2018-05-02 13:54 - Asayiş

Karaşahin, Ak Parti'den aday adayı oldu

2018-04-30 18:47 - Siyaset

Dr. Demet Çetin, Astım hakkında bilgilendirdi

2018-05-02 14:43 - Sağlık

Yeşilvadi'ye köprülü kavşak

2018-04-26 15:03 - Yerel

Kadooğlu Holding, öğrencileri ağırladı

2018-04-27 10:16 - Yerel

İlgili Haberler

CHP’li Meriç’ten bayram mesajı: Bayrama buruk giriyoruz

17:07 - Yerel

Başkan Umut Yılmaz, personelle bayramlaştı

19:21 - Yerel

CHP’li Meriç: Depremzedeye verilen eşya yardımı sözü tutulmadı!

17:23 - Yerel

GTO Başkanları Kurban Bayramı’nı kutladı

17:19 - Yerel

Başkan Yılmaz'dan Kurban Bayramı müjdesi

17:15 - Yerel

Günün Manşetleri

Ayşe Ateş'ten Akit yazarına sert tepki

21:26 - Gündem

Boğaziçi Köprüsü'ndeki SMA eylemine tutuklama

17:50 - Asayiş

Asgari ücretli bayrama açlık sınırının altında girdi!

17:48 - Ekonomi

Nihal Olçok’tan Bahçeli’ye çağrı

17:25 - Gündem

CHP’li Meriç’ten bayram mesajı: Bayrama buruk giriyoruz

17:07 - Yerel