?>

EYT ve asgari ücrette yeni gelişme!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret e ilişkin açıklama yaptı.

Ekonomi - 3 yıl önce

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret e ilişkin açıklama yaptı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takviminin belirleneceği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Toplantıya Bakan Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

Toplantı öncesi EYT'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Akkol, "İşletmelerin büyümesi önemli. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var.İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk. Biri emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışalar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan az evvel paylaştı" dedi.

EYT'DE KIDEM TAZMİNATINA KREDİ DESTEĞİ

Akkol, "Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF'den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi. Üçüncü konu yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda iş sağlığı ve güvenliğ etkileyecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Planlama dahilinde olunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretle ilgili de konuşan Akkol, "İşverenlerimizin razı olduğu işçi tarafının memnun olduğu aynı zamanda işletmelerimizi koruyan dengeli, istikrarlı bir rakam için biz de elimizi taşın altına koyacağız. 31 Aralık'ın son gecesine kadar beklemeye gerek olmadığını düşünüyoruz. Toplantılar uzun geçiyor. Komisyon detaylı verilere görüşlere bakıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de ifade ettim. Komisyonun çok taraflı değerlendirmeler yaptığını, iyi niyetle ortak hedefe nasıl ulaşabiliriz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

EYT'de stajyer ve çıraklara kötü haber!

2022-11-26 11:33 - Ekonomi

Teğmen Duabey Onur Öztürkmen Şehit oldu!

2022-11-25 20:52 - Gündem

Ümit Özdağ: Sığınmacıları gerekirse zorla yollayacağız!

2022-11-27 23:06 - Siyaset

Nevşin Mengü: Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim!

2022-11-26 10:51 - Gündem

Pençe-Kilit'ten kahreden haber: 3 şehit, 1 yaralı

2022-11-26 09:36 - Gündem

Açlık sınırı 7 bin 786 TL, yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL'ye yükseldi

2022-11-30 12:49 - Ekonomi

Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit'in şehit oldu!

2022-11-28 21:55 - Gündem

Konya'da vahşet: Kürekle başına vura vura öldürdü!

2022-11-25 12:02 - Gündem

Uzman Çavuş Nedim Korkmaz şehit oldu!

2022-11-30 18:41 - Gündem

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız şehit oldu!

2022-11-26 09:24 - Gündem

İlgili Haberler

Ayçiçek yağı ihracatı ilk çeyrekte 316,8 milyon dolara ulaştı

00:00 - Ekonomi

Türkiye ile Suriye arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli adım...

00:30 - Ekonomi

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

06:37 - Ekonomi

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

11:42 - Ekonomi

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

21:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Neden açgözlü sermayenin yanındayız?

09:44 - Gündem

Madenciler direne direne kazandı!

19:35 - Gündem

Eski AKP'li belediye başkanı Şeref Albayrak ve 29 kişi tutuklandı!

11:38 - Asayiş

'Kabe'de Hacılar' ile ünlenen Celal Karatüre'ye polis koruması

00:50 - Gündem

Gaziantep’te sele kapılan vatandaşın cesedi bulundu!

00:48 - Asayiş