?>

‘Evli değilsin deyip tedavi etmediler’ iddiası: Sağlık Bakanlığı’ndan ‘sehven’ açıklaması!

Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’ne başvuran Eyşan Sarpaş isimli kadının tedavisinin 'evli olmadığı' gerekçesiyle yapılmadığını aktarmasının ardından, Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamadaki

Gündem - 1 yıl önce

Sağlık Bakanlığı, "Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’ne başvuran Eyşan Sarpaş isimli kadının tedavisinin 'evli olmadığı' gerekçesiyle yapılmamasının" "sehven" olduğunu söyledi.

Birgün’ün haberine göre, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği’ne giden 25 yaşındaki Eyşan Sarpaş isimli kadın tedavisinin “evli olmadığı” gerekçesiyle yapılmadığını söylemişti.

Sağlık Bakanlığı, söz konusu iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamadaki "sehven yapılmıştır" ifadesi dikkat çekti.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"24 yaşındaki kadın hastamız 23.05.2025 tarihinde Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’ne başvurmuştur. İlk başvurusunda, sehven, 25 yaş altında olduğu göz önünde bulundurulmamış; randevu aldığı Jinekoloji Polikliniği’nden girişi yapılarak hekime yönlendirilmiştir.

Hekimimiz tarafından şikayetleri dinlenen ve tedavisi planlanan hastamız, hastanemizin aynı bölümüne sonuç değerlendirmesi için başvurduğunda; 25 yaşın altında olması sebebiyle yine aynı binada olan “Gençlik Merkezi Polikliniği”ne yönlendirilmiş ve tedavisi bu merkezde planlanmıştır.

Hastamızdan hiçbir aşamada Evlilik Cüzdanı istenmediği gibi; hastanelerimizde böyle bir uygulamamız kesinlikle yoktur.

Hastanemizdeki Gençlik Merkezi Polikliniğimiz; 15-25 yaş aralığındaki, çocuk sahibi ve evli olmayan hastalarımıza hizmet vermektedir. Merkezlerimizin amacı; gençlerimizin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak kendilerini rahat hissedecekleri bir ortamda sağlık hizmeti almalarını sağlamak; bunun yanı sıra kadın sağlığı konusundaki danışmanlık hizmetlerinden de yararlanabilmeleridir.

Öte yandan, hastanemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü; İnfertilite Polikliniği, Tüp Bebek Polikliniği, Gebe Polikliniği, Aile Planlaması Polikliniği, Menopoz Polikliniği gibi bölümlere ayrılmakta; her bölümün muayene ve tetkik prosedürü değişmektedir. Bu uygulama hastanemize özgü olmayıp Dünya ülkelerinde de uygulanmaktadır."

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika.. İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma açıldı!

2025-05-27 11:11 - Gündem

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

2025-05-22 00:08 - Tarım

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

2025-05-27 00:00 - Tarım

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Zeynep Bastık’tan aşk dolu bir sevda şarkısı

2025-05-23 00:00 - Magazin

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

Tarkan'dan yaz sürprizi: Dönmüyor giden...

2025-05-23 00:00 - Magazin

Ceyhun Avşar kimdir? İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar neden gözaltına alındı?

2025-05-23 00:00 - Biyoğrafi

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

‘Aday olma derdim yok’ diyen Erdoğan’a CHP’den ilk yanıt: ‘ Zaten aday olamazsın’

2025-05-22 15:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Oyuncu Şebnem Sönmez'den Kılıçdaroğlu'na mektup

09:50 - Gündem

Özgür Özel’den ‘Gezi direnişi’ mesajı: Ne bir adım geri ne bir cümle eksik…

08:02 - Gündem

CHP'li Emir: Kılıçdaroğlu’nun yetkisi ve onayı söz konusu değildir!

18:20 - Gündem

ÇYDD’den 'Kılıçdaroğlu' kararı: Bu yönetimden gelen bağışı kabul etmemiz mümkün değil!

21:07 - Gündem

'Satılık haram araç' Kılıçdaroğlu'nun makam aracı çıktı!

20:10 - Gündem

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş Güvenpark'tan seslendi: Bu oyunu bozalım!

14:32 - Siyaset

Engin Altay: Kemal Bey’e yönelik tepki öngörülenden çok büyük!

09:53 - Siyaset

Oyuncu Şebnem Sönmez'den Kılıçdaroğlu'na mektup

09:50 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını en çok AKP'liler istiyor

17:13 - Siyaset

Sosyalist Enternasyonal’den Özel'e destek, Kılıçdaroğlu'na 'kurultay' çağrısı

08:00 - Dünya