?>

Ermenistan'dan Türkiye açıklaması: Sınırdan Rus askerleri çekilecek mi?

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Erivan ile Ankara arasında karşılıklı güven sağlanması halinde, Rus Sınır Muhafızlarının Ermenistan-Türkiye sınırından çekilmesi konusunu değerlendirebileceklerini açıkladı.

Dünya - 1 yıl önce

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, basın mensupları ile yaptığı toplantıda, Gümrü'de bulunan 102. Rus askeri üssünün Ermenistan'dan çekilmesi konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

Ermenistan-İran sınırından Rus Sınır Muhafızları'nın çekilmesine dikkati çeken Mirzoyan, Ermenistan'ın sınırların korunması ve gümrük hizmetleri konusunda gerekli yetenekleri kazanması, İran ile güvenin de oluşmasıyla Ermeni birliklerinin İran sınırında ve gümrükte kontrolü devraldığını belirtti.

Dışişleri Bakanı, ülkesindeki Rus sınır birliklerinin geçici olduğunu vurgulayarak "Rus sınır muhafızları, Ermenistan Cumhuriyeti kendi bünyesinde tüm gerekli kurum ve yetenekleri oluşturana kadar geçici olarak görevlendirilmişti. Ermenistan Cumhuriyeti'ne hizmet sağladılar, çünkü (o dönemde) Ermenistan Cumhuriyeti kendi birlikleriyle bu hizmetleri ve misyonu yapamıyordu. Biz, uygun zamanda Rus Sınır Muhafızlarına teşekkür ettik ve Zvartnots Uluslararası Havalimanı'nda bu işi kendi başımıza halledebileceğimizi söyledik" ifadelerini kullandı.

Ermenistan-Türkiye sınırındaki durumu değerlendiren Mirzoyan, Ermenistan'ın Türkiye sınırı açıldığında ve iki ülke arasında karşılıklı güven sağlandığında Türkiye sınırındaki Rus birliklerinin çekilmesi konusunu değerlendirebileceklerini ifade etti.

BAZI RUS BİRLİKLERİ ÇEKİLMİŞTİ

Rusya ve Ermenistan arasında varılan mutabakat gereği, Zvartnots Uluslararası Havalimanı'nda Rus Sınır Muhafızları tarafından yürütülen hizmetler, 1 Ağustos 2024'ten itibaren Ermenistan Sınır Muhafızlarına devredilmişti.

Ermenistan-İran sınırından Rus Sınır Muhafızları 2024'ün son günlerinde çekilmiş ve Ermenistan birlikleri sınır koruma ve gümrük hizmetlerini devralmıştı.

Rus Sınır Muhafızları, 1992'de Rusya ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma gereği, Ermenistan-Türkiye ve Ermenistan-İran devlet sınırlarının korunması görevini yürütüyordu.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Gökçe Bahadır'dan Yaprak Dökümü açıklaması

2025-01-04 00:39 - Magazin

Sergen Yalçın'a eleştiri: 'Tatil, Beşiktaş'tan daha mı değerli?'

2025-01-04 00:38 - Spor

Survivor'da yeni takımlar belli oldu... İşte dengeleri değiştiren o takımlar!

2025-01-06 00:09 - Magazin

Ali Koç'tan basın toplantısı kararı: 'Stadımızda yaşananlar hakkında...'

2025-01-07 00:08 - Spor

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

Küfürler havada uçuşmuştu! Necla Nazır, Ferdi Tayfur'un cenazesindeki kavgayı anlattı

2025-01-05 11:08 - Gündem

İntihardan vazgeçip kurtulmaya çalışırken yanarak can verdi!

2025-01-08 00:09 - Asayiş

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset