?>

Ermenistan'dan Türkiye açıklaması: Sınırdan Rus askerleri çekilecek mi?

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Erivan ile Ankara arasında karşılıklı güven sağlanması halinde, Rus Sınır Muhafızlarının Ermenistan-Türkiye sınırından çekilmesi konusunu değerlendirebileceklerini açıkladı.

Dünya - 4 ay önce

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, basın mensupları ile yaptığı toplantıda, Gümrü'de bulunan 102. Rus askeri üssünün Ermenistan'dan çekilmesi konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

Ermenistan-İran sınırından Rus Sınır Muhafızları'nın çekilmesine dikkati çeken Mirzoyan, Ermenistan'ın sınırların korunması ve gümrük hizmetleri konusunda gerekli yetenekleri kazanması, İran ile güvenin de oluşmasıyla Ermeni birliklerinin İran sınırında ve gümrükte kontrolü devraldığını belirtti.

Dışişleri Bakanı, ülkesindeki Rus sınır birliklerinin geçici olduğunu vurgulayarak "Rus sınır muhafızları, Ermenistan Cumhuriyeti kendi bünyesinde tüm gerekli kurum ve yetenekleri oluşturana kadar geçici olarak görevlendirilmişti. Ermenistan Cumhuriyeti'ne hizmet sağladılar, çünkü (o dönemde) Ermenistan Cumhuriyeti kendi birlikleriyle bu hizmetleri ve misyonu yapamıyordu. Biz, uygun zamanda Rus Sınır Muhafızlarına teşekkür ettik ve Zvartnots Uluslararası Havalimanı'nda bu işi kendi başımıza halledebileceğimizi söyledik" ifadelerini kullandı.

Ermenistan-Türkiye sınırındaki durumu değerlendiren Mirzoyan, Ermenistan'ın Türkiye sınırı açıldığında ve iki ülke arasında karşılıklı güven sağlandığında Türkiye sınırındaki Rus birliklerinin çekilmesi konusunu değerlendirebileceklerini ifade etti.

BAZI RUS BİRLİKLERİ ÇEKİLMİŞTİ

Rusya ve Ermenistan arasında varılan mutabakat gereği, Zvartnots Uluslararası Havalimanı'nda Rus Sınır Muhafızları tarafından yürütülen hizmetler, 1 Ağustos 2024'ten itibaren Ermenistan Sınır Muhafızlarına devredilmişti.

Ermenistan-İran sınırından Rus Sınır Muhafızları 2024'ün son günlerinde çekilmiş ve Ermenistan birlikleri sınır koruma ve gümrük hizmetlerini devralmıştı.

Rus Sınır Muhafızları, 1992'de Rusya ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma gereği, Ermenistan-Türkiye ve Ermenistan-İran devlet sınırlarının korunması görevini yürütüyordu.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Ali Koç'tan basın toplantısı kararı: 'Stadımızda yaşananlar hakkında...'

2025-01-07 00:08 - Spor

Survivor'da yeni takımlar belli oldu... İşte dengeleri değiştiren o takımlar!

2025-01-06 00:09 - Magazin

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

İntihardan vazgeçip kurtulmaya çalışırken yanarak can verdi!

2025-01-08 00:09 - Asayiş

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

Özgür Özel, Bakan Göktaş ve Bak meşale taşıdı: Kars'ta 'Sarıkamış' yürüyüşü

2025-01-05 00:09 - Gündem

Kıyametten Sonra filmi konusu nedir? Kıyametten Sonra filmi oyuncuları kimler?

2025-01-05 00:00 - Magazin

Kuraklık tehdidi... Türkiye yeniden o döneme girecek!

2025-01-04 00:08 - Tarım

İlgili Haberler

AB'nin yeni güvenlik mimarisi: Polonya, Türkiye'yle nasıl bir işbirliği hedefliyor?

00:38 - Dünya

Eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'e dava açıldı

00:38 - Dünya

Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti

00:00 - Dünya

Trump’ın oğlu, bankaları hedef aldı: 10 yıl içinde yok olabilirler

00:00 - Dünya

ABD ile Ukrayna anlaştı: Ekonomik ortaklık anlaşması imzalandı

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

İtalyan devinden Maurizio Sarri bombası!

03:09 - Gündem

Manchester United, San Mames'te final ateşini yaktı!

02:38 - Gündem

Mantarlı pilav tarifi... Dakikalar içinde sofrada!

02:09 - Gündem

Yılmaz Tunç: 7 bin 591 infaz ve koruma memuru görevine başladı

01:39 - Gündem

Kayseri'de elinde bıçakla yere düştüğü iddia edilen kadın ağır yaralandı

01:09 - Gündem