?>

Eren Erdem tutuklandı

CHP'li Eren Erdem “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “gizli tanığı deşifre etmek” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından yargılandığı davada tutuklandı.

Gündem - 7 yıl önce

 

Pazartesi günü milletvekilliği sona eren CHP'li Eren Erdem “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “gizli tanığı deşifre etmek” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından yargılandığı davada tutuklandı.

Eren Erdem, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda sabah saatlerinde Ankara’da gözaltına alınmış ve davanın sürdüğü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilmişti.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Eren Erdem savunmasında “Dokunulmazlığım kalktığından bu yana 38 defa yurtdışına çıktım. Suçlu olsam kaçmayı düşünürdüm belki ama ben suçsuzum neden kaçayım. Eğer Karşı gazetesine FETÖ'den tek kuruş girdiyse özel olarak ben idamımı istiyorum.” dedi.

Erdem savunmasını şu sözlerle sürdürdü “Kaçma şüphesi için açıkça bir şey ifade edeyim isteseydim giderdim. Ama ben ülkemi terk etmem. CHP’nin Parti Meclis’i üyesiyim neden gideyim? Bu dava ülkemizin itibarını zedeliyor. Bana istediğiniz tedbiri koyabilirsiniz. Sadece bir gizli tanığın ifadeleri dışında başka bir şey yok. Tüm hayatım FETÖ ye karşı mücadele ettim. 2012 yılında köşe yazarlığı yaptığım gazetede 600 yazıda FETÖ'yü anlattım. Şimdi benim üzerimden CHP yıpratılmaya çalışılıyor. Bu devlet benim FETÖ'cü olmadığımı biliyor. Tüm samimiyetimle söylüyorum ben hiç kaçmayı düşünmedim. Ben suçlamaları kabul etmiyorum.”

DURUŞMADA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan duruşmaya Erdem’in CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’a verdiği tepki damga vurdu. Eren Erdem karar açıklanmadan önce duruşmaya ara verildiği sırada “Bülent Tezcan'a söyleyin bu onun eseridir” dedi.

CHP’LİLER YALNIZ BIRAKMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da telefonla bilgi aldığı duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’li eski ve yeni milletvekilleri; Mahmut Tanal, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan da izledi. Erdem’i avukatlar Onur Cıngıl, Efkan Bolaç ve Deniz Güneş müdafaa etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Trump'tan Erdoğan'a tebrik!

2018-06-26 17:50 - Dünya

Akkent Spor Köyü'ne okçuluk sahası

2018-06-28 15:09 - Yerel

Şenol Güneş CHP’nin başına geçse!..

2018-06-26 15:14 - Gündem

Gaziantep'te 7 lira dürüm parası için bir genci öldürdüler!

2018-06-28 11:36 - Asayiş

CHP’de eski liderler tura çıkıyor

2018-06-26 12:17 - Siyaset

Dikkat ! Lütfen gürültü yapmayın hafta sonu sınav var

2018-06-28 13:12 - Eğitim

Düz tabanlık karakterize bir ayak sorunudur

2018-06-27 13:31 - Sağlık

Antep herifleri muhtaç ailelerin yüzünü güldürdü

2018-06-22 16:33 - Yerel

Ankara'da sahte broşürlü kirli oyun...

2018-06-22 19:29 - Siyaset

Taşdoğan ve Atay mazbatasını törenle aldı

2018-06-28 16:35 - Siyaset

İlgili Haberler

2026 yılı bütçesi kabul edildi, CHP ve AKP vekilleri birbirine girdi!

23:27 - Gündem

Ekrem İmamoğlu: Yargı öç alır mı, kin duyar mı?

23:03 - Gündem

Mansur Yavaş hakkında bir soruşturma izni daha verildi!

11:24 - Gündem

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Günün Manşetleri

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Saadettin Saran'ın villasının bekçisi gözaltına alındı!

00:09 - Asayiş

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem