?>

Erdoğan'dan yastık altı döviz olanlara çağrı...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 5 yıl önce

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

KILIÇDAROĞLU'NUN BÜTÇE KONUŞMASI

''Genel Kurul'da yaşanan başka bir edepsizlik örneği ile sarsıldık. Üstelik bü edepsizlik CHP Genel Başkanı tarafından sergilenmiştir. Kimsenin partisinde, evinde nasıl davrandığını karışmayız. Ama herkesi TBMM'nin nezaketine, izzetine ve faziletine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek bizim görevimizdir.

KATAR VE BAE GÖRÜŞMELERİ

Pazartesi ve salı günü Katar'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaret sırasında BAE'nin ülkemize yapacağı yatırımın müjdesini de paylaştık.

BAE ile başltılan yeni dönemi daha ileri taşımanın gayreti içinde olacağız.

EKONOMİK KRİZ

Son 8 yıldır yaşanan her olayda milletimiz aleyhine konum alan zihniyet, ekonomideki değişimi de saptırmaya çalışıyor. Biz ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme, hedef bu.

Biz Türkiye siyasi, sosyal her alanda küresel güç haline gelsin diyoruz, bu zihniyet Türkiye'yi eskiye döndürmek istiyor.

Biz insanların refahını yükselterek faizi düşüreceğiz diyoruz bu zihniyet ülkeyi ekonomik boyunduruk altına almaya çalışıyorlar.

Küresel ekonominin küçüldüğü pandemide bizim ekonomimiz büyüdü.

''NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ''

Fiyat yükselişleri bir süre sonra dengeye oturacaktır. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, ne yapacağımızı biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum. 

Geçmişte Türkiye başkalarının reçeteleriyle sıkıntılarını çözmeye çalışırken; bu kez kendi hikayemizi yazıyoruz.

Amacımız ülkede bir iki yıllık istikarar değil, kalıcı üretim kalıcı refah sağlamaktır. Bu süreçte ödeyeceğimiz bedeller, kazanacaklarımız yanında küçük kalacaktır.

ÇALIŞANLARA ZAM

Kamu işçileri ve memurların maaşlarının ardından asgari ücrette de aynı anlayışla devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz için destek paketini milletmizle paylaşmıştık.

Salgınla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Avrupa'da yükselişe geçen salgının ülkemizde kontrol altındaki durumudevam ediyor. Önümüzdeki günlerde farklı kesimlere yönelik destek programlarımızı kamuoyu ile paylaşacağız.

BÜTÜM KURUMLARA TALİMAT

İnsanlarımızın günlük yaşantılarındaki sıkıntıları görüyoruz. Özellikle fahiş fiyat artışlarındaki şikayetleri dinliyoruz. Buradan bütün kurumlara talimat veriyoruz, kurdaki yükselişle izah edilemeyecek artış ve stokculuk yapanların gözünün yaşına bakılmayacaktır. Bu konunun serbest piyasa ekonomisi ile uzaktan yakında alakası yoktur.

YATIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Bu vesile ile bankada, yastık altında parası özellikle dövizi olan birey ve kurumlara çağrı yapmak istiyorum: Herkesi yeni ekonomi politiklarımızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Dalgalanma mutlaka duracaktır, bu dönemdeki helal ve istikrarlı getiri devam edecektir. Asırlardır süren orantısız kazancın devrinin sonuna yaklaşıyoruz.

Döviz, altın ve Türk lirası birikimleri olanların katılması halinde Türkiye'nin Dünya'nın en büyük 10 ekonomiye girme şansı artacaktır.''

Haftanın Öne Çıkanları

Danaburnu...

2021-12-06 11:34 - Tarım

Bir AKP'li daha dört maaşlı çıktı!

2021-12-07 11:33 - Gündem

Yeni Bakanın Gülen ile fotoğrafı gündem oldu!

2021-12-02 09:37 - Gündem

İlyas Salman vasiyetini açıkladı...

2021-12-03 15:09 - Gündem

Turhan Çömez: Erdoğan'ın kazanması mümkün değil!

2021-12-07 12:22 - Siyaset

Hayırsever Mahsum Altunkaya'ya teşekkür...

2021-12-04 11:24 - Yerel

CHP'den Mersin'de tarihi miting...

2021-12-04 13:17 - Siyaset

Sigaraya zam geldi mi?

2021-12-06 10:29 - Ekonomi

Tuvalet kağıdı ve kağıt havluda fahiş zamlar!

2021-12-08 09:48 - Ekonomi

'Telefonunu göster' dedi, suratına telefonu yedi!

2021-12-07 09:12 - Gündem

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Bir af yasası daha çıkacak, kapsamı genişletilecek

16:28 - Siyaset

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

15:41 - Siyaset

Özgür Özel: Otoriterlik Türkiye’nin kaderi değil!

07:20 - Siyaset

Bahçeli: Gizli kapaklı herhangi bir pazarlık söz konusu değil

10:23 - Siyaset

Özgür Özel: Doğrudan talimatımdır, o anahtar Alevilere teslim edilsin!

21:41 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: Bir af yasası daha çıkacak, kapsamı genişletilecek

16:28 - Siyaset

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

15:41 - Siyaset

Cemal Enginyurt’un oğlu ifadeye çağrıldı

15:24 - Asayiş

Gökay Çakır ve Başaran Aksu gözaltına alındı!

06:58 - Gündem

Emekli Amiral Türker Ertürk tutuklandı!

19:55 - Gündem