?>

Erdoğan’dan yaptırım kararına tepki...

Trump'un Türkiye'ye yaptırım öngören tedbir imzalamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk değerlendirme geldi.

Gündem - 5 yıl önce

 

ABD Başkanı Donald Trump'un Türkiye'ye yaptırım öngören tedbir imzalamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk değerlendirme geldi. "Amerika'nın kalkıp CAATSA diye bir olayla Türkiye'yi karşı karşıya getirmesi NATO'da bir defa NATO’daki çok önemli bir ortağına yapılan bir saygısızlıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin geçen yıl Rusya’dan satın aldığı S 400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD’nin Türkiye’ye yönelik olarak aldığı yaptırım kararının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Türkiye bir NATO ülkesidir. Amerika da bir NATO ülkesidir. Kaldı ki NATO'nun ilk 5'i içerisinde Türkiye önemli bir ülkedir. Yani sıradan bir ülke değildir.

Gerek Sayın Trump döneminde gerek Sayın Obama döneminde her zaman iftiharla “Türkiye gibi bir NATO ülkesine sahibiz” denilirken, şu anda Amerika'nın kalkıp CAATSA diye bir olayla Türkiye'yi karşı karşıya getirmesi, bir defa NATO'daki çok önemli bir ortağına yapılan bir saygısızlıktır. Ben olaya böyle bakıyorum.

SABREDECEĞİZ VE GÖRECEĞİZ

Şu anda Trump bu işi bırakmadan bu hangi konuma varır onu bilemiyorum ama ben 4 yıllık Trump döneminde Amerika ile herhangi bir sıkıntılı iletişim kurmadım. Tam aksine çok daha olumlu adımlar attım birçok konuda.

Öbür tarafta Sayın Obama'nın -ki bir Demokrat- 8 yıllık döneminde de ben onunla çalıştım. “Benim dünyadaki ilk 5 dostum arasında en önemlilerinden bir tanesi Erdoğan'dır” dediği kişiyim. Şu anda Demokratlar iş başına geliyor. Dolayısıyla ne oldu da şu anda Türkiye'ye böyle bir CAATSA yaptırımına gidilecek? Kaldı ki Biden, evimde beni rahatsızlığımda ziyaret eden birisidir.

Kendisiyle Amerika'da birkaç kez görüşmüş birisiyim. Beni iyi tanıyan birisi. Ben de onu iyi tanıyorum ama bir kez bir açıklaması oldu, ben cevap dahi vermedim. Şimdi böyle bir şey, dünyada siyasiler arasında asla tevessül edilmeyecek bir konudur. Fakat ben bazı şeylere alıştığım için diyorum ki Amerika'da devir teslim yapıldıktan sonra herhalde akışı çok daha iyi göreceğiz. Onun için bize düşen “men sabera zafera”; sabredeceğiz ve göreceğiz.”

 !#**h26538**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Gökçek, Mansur Yavaş'ı tehdit etti!..

2020-12-08 11:46 - Gündem

CHP'li Veli Ağbaba hastaneye kaldırıldı!

2020-12-11 12:12 - Gündem

4 çocuk annesi, kendini iple tavana astı!

2020-12-07 20:26 - Asayiş

Eline iş-aş yazdı, kendini asarak intihar etti!

2020-12-11 00:22 - Asayiş

GAÜN ile NCFU arasında işbirliği

2020-12-07 19:11 - Eğitim

Sanko'da üç doktor “Doçent” unvanı aldı

2020-12-04 17:59 - Sağlık

Dört aylık eşinin boğazını kesti!

2020-12-05 09:36 - Asayiş

Enflasyonda 185 ülke arasında 15. sıradayız...

2020-12-05 12:36 - Ekonomi

Bahçeli, Millet İttifakı'nın adayını açıkladı!

2020-12-07 21:56 - Siyaset

İnce: Tek başımıza 50+1 alacağız...

2020-12-08 17:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Erdoğan icazet merasiminde Kur'an okudu...

18:31 - Gündem

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Özgür Özel, direnişteki Doruk Madencilik işçilerini ziyaret etti

14:27 - Gündem

Bakan Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 7 konuda soruşturma izni verildi!

13:35 - Gündem

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar tahliye oldu!

09:03 - Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Onursal Adıgüzel görevden uzaklaştırıldı

09:01 - Gündem

Ümit Özdağ: Akbelen halkın vatanını, toprağını, ormanını savunmasının sembolüdür

08:23 - Siyaset