?>

Erdoğan'dan, Fatih Portakal'a suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gündem - 6 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın suç duyurusunun ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Fatih Portakal, Erdoğan'ın koronavirüsle mücadeleyi Tekalif-i Milliye Emirleri'ne benzetmesine, "Tekalifi Milliye hatırlatılıp “zor günlerden geçiyoruz” denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de!" sözleriyle tepki göstermişti.

BDDK'DEN SUÇ DUYURUSU

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, sunucu Fatih Portakal'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bankacılık ve finans sistemine yönelik 'gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere' yer verildiğinin görüldüğü savunuldu.

Açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun, "İtibarın korunması" başlıklı 74. maddesinin, "Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" hükmünü içerdiği ifadelerine yer verildi.

Bu hükme aykırılığın yaptırımının ise aynı Kanun'un 158. maddesinde düzenlendiği ve bu maddeye aykırı davrananların "bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adli para cezası" ile cezalandırılmasının öngörüldüğü anımsatılan açıklamada, bu kapsamda Portakal hakkında Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği bildirildi.

 !#**h21404**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu’ndan 3 gazeteciye suç duyurusu!

2020-04-02 20:26 - Gündem

Konukoğlu Ailesi'nden 22 milyon liralık yardım

2020-04-01 17:13 - Gündem

'Milletimize üç ay bakamıyorsunuz'

2020-04-01 09:08 - Gündem

Almanya iki günde 1.3 milyar euro dağıttı

2020-04-05 09:49 - Dünya

Prof. Dr. Feriha Öz'ü de kaybettik...

2020-04-02 15:34 - Gündem

‘Bağış yap, dekont gönder’ baskısı!..

2020-04-01 11:22 - Gündem

CHP'li belediyelere soruşturma tehdidi

2020-03-31 15:41 - Gündem

Erdoğan'a IBAN şiiri gündem oldu

2020-04-01 08:31 - Gündem

Haluk Levent'ten 10 bin aileye daha destek

2020-04-02 23:37 - Gündem

İşçilerin maaşından kampanya parası kesecekler!

2020-03-31 23:36 - Gündem

İlgili Haberler

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem

Özgür Özel ile Bahçeli şehit cenazesinde bir araya geldi

17:46 - Gündem

İBB davasında 8'inci gün: İmamoğlu'ndan mahkeme heyetine ve savcılığa tepki

17:26 - Gündem

Özgür Özel'den İsmail Arı tepkisi: Gazetecilik suç değildir!

15:15 - Gündem

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek'in şoförleri gözaltına alındı!

13:47 - Asayiş

Akın Gürlek'in tapu kayıtlarına bakan bir kişi daha gözaltına alındı

13:28 - Asayiş

Fikret Orman, Hande Erçel, Hakan Sabancı dahil 7 isim hakkında gözaltı kararı!

07:49 - Asayiş

CHP'li Murat Emir iddialara yanıt verdi, malvarlığını açıkladı...

07:46 - Siyaset

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem