?>

Erdoğan'dan 250 bin TL'lik tazminat davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında 250 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Siyaset - 4 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında 250 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle 250 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Erdoğan avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Aykut Erdoğdu hakkında, "hakaret" suçundan suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Erdoğdu'nun, 4 Mayısta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişiliğini hedef aldığı, asılsız ve mesnetsiz suçlamalarla kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal ettiği öne sürüldü.

Paylaşımların içeriğine de yer verilen dilekçede, "Aykut Erdoğdu'nun açıklamaları, bir bütün olarak Medeni Kanunu'nun 24'üncü maddesi bağlamında kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu gibi TCK’nın 299'uncu maddesi kapsamında da Cumhurbaşkanına hakaret suçunu oluşturmaktadır. Öncelikle adı geçen kişinin paylaşımlarının tümüyle mesnetsiz, bir bütün olarak boş tehditlerden ve ucuz hakaretlerden müteşekkil sığ ve düzeysizdir" denildi. Dilekçede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi kararlarına da atıfta bulunularak, Erdoğdu'nun paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeyeceği, bu nedenle şüpheli hakkında 'hakaret' suçundan soruşturma açılması talep edildi.

Avukat Aydın, Erdoğdu hakkında ayrıca 250 bin liralık manevi tazminat davası açarak, 250 bin liralık tazminatın Erdoğdu'dan tahsili ile mahkeme kararının yüksek tirajlı bir gazetede yayımlanmasını istedi. 

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu,  ATV ve Sabah grubunun kendisini hedef göstermesinin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

ATV ve Sabah grubundan muhabirlerin en yakın çevresinde olan kadın arkadaşlarını arayıp bir ilişkileri olup olmadığını sorduklarını dile getiren Erdoğdu, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan kurduğunuz düzeninizin bu alçak sorularına cevap vererek siyasi şantajınıza prim vermeyeceğim" demişti.

"İşlediğiniz suçların milyonlarca mağduru var" diyen Erdoğdu ayrıca, “Benim tek muradım bir gün sizin yargılanabileceğiniz tek suç olan vatana ihanet suçuyla yargılanmanız… Bu sayede bir daha kimse bu suçları işlemeye kalkışmasın" ifadelerini kullanmıştı.

 !#**h29480**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden babasının son mesajı paylaştı...

2021-05-03 18:30 - Gündem

Bir kahvehane esnafı daha intihar etti!

2021-05-01 21:41 - Gündem

Tatlıses, 43 yaş küçük sevgilisi ile evlendi

2021-05-02 11:14 - Magazin

Silah arkadaşını öldürüp intihar etti!..

2021-05-01 15:29 - Asayiş

Siftah edemeyen esnaf intihar etti!..

2021-05-01 12:55 - Gündem

İşte, İnce'nin partisinin logosu ve sloganı...

2021-05-05 03:27 - Siyaset

Öztrak: Bekçiler, polisler camiyi basmış!

2021-05-03 15:32 - Siyaset

İntihar eden vatandaşı 'kaza' diye haber yaptılar!

2021-05-04 19:13 - Gündem

'İştiraklerimiz, artık İstanbulluya yardım ediyor'

2021-05-03 18:49 - Gündem

Erdoğan'ı kongrelere pişman edecek anket!

2021-04-29 20:04 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: İlk seçimi kazanacağız, memleketi şaha kaldıracağız!

21:18 - Siyaset

CHP'li Meriç: Rekor diye sunulan şey aslında uçurumdur!

00:00 - Siyaset

Öztürkmen: Antep fıstığı ithalatının önünü açmak, en büyük ihanettir

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Akın akın itibar suikastı yapıyor!

15:56 - Siyaset

Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu görüşecek iddiası yalanlandı

11:07 - Siyaset

Günün Manşetleri

Erdoğan'ın imzası ile bazı fakülte, enstitü ve yüksekokullar kuruldu, bazıları kapatıldı!

10:41 - Gündem

MSB duyurdu; 1 askerimiz şehit!

10:35 - Gündem

Diyanet’te Ali Erbaş dönemi kapandı

09:42 - Gündem

'CHP'nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin' talebi reddedildi

16:29 - Gündem

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

11:37 - Asayiş