?>

Erdoğan ve Aktoğ ‘Köy  Kahkesi’ pişirdi

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve genç milletvekili adayı Muhammed Melaz Aktoğ, girdikleri bir fırında yöreye özgü ‘Köy Kahkesi’ pişirdiler.

Siyaset - 8 yıl önce

 

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve genç milletvekili adayı Muhammed Melaz Aktoğ, girdikleri bir fırında yöreye özgü ‘Köy Kahkesi’ pişirdiler. Erdoğan, yerli turistleri bayram tatili için gastronomi Kenti Gaziantep’e davet etti.

Esnaf gezilerine ağırlık veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve genç milletvekili adayı Muhammed Melaz Aktoğ, girdikleri bir fırında, evlerde hazırlanan ve pişirilmek üzere fırına gönderilen ‘Köy Kahkesi’ tepsilerini görünce ocağın başına geçerek  tepsiler dolusu kahke pişirdiler. Vatandaşların büyük ilgisinden duydukları memnuniyeti de dile getiren Erdoğan ve Aktoğ yöresel ürünlerin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılmasının önemine de dikkat çektiler.

Erdoğan, Gastronomi Kenti Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden birisi olan “Köy Kahkesi”nin Gaziantep'te özellikle Ramazan Bayramı için yapıldığını kaydederek, “Gerçi son zamanlarda unlu mamuller satan yerlerde bulmak mümkün hale geldi ama Ramazan Bayramına özel çoğu evde tepsilerle hazırlanır ve pişirilir veya pişirilmek üzere fırınlara gönderilir. Kahke, kurabiye benzeri olur, şekerli ve içinde çeşitli baharatlar var. Halk arasında köy kahkesi olarak bilinen ve yöremize has bu ürünün bayram nedeniyle tüketimi arttı. Bayram tatilini Gaziantep’te geçirmek isteyen yerli turistlerimizi burada bekleyen çok güzel bir mutfak kültürü var. Kentimizin güzelliklerini huzur içerisinde keşfetmek isteyen vatandaşlarımızın bayramda Gaziantep’e akın edeceğine inanıyorum” dedi. Ak Partinin Genç milletvekili adayı Muhammed Melaz Aktoğ’da bayram geleneklerinin ve kültürünün yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için gerekli her türlü projeyi destekleyeceklerini ifade ederek Gaziantep’e has yöresel lezzetlerin tanıtımına da destek vereceğini açıkladı.

Gaziantep mutfağının zenginliğine de değinen Erdoğan, yerli turistleri bayram tatili için gastronomi Kenti Gaziantep’e davet ederek, eşsiz lezzetleri tatmalarını önerdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 'Ateş-Buz' operasyonu

2018-06-09 14:00 - Asayiş

Düztepe-Akkent arası 6 şeritli yol

2018-06-07 15:48 - Yerel

Moody’s 11 Türk şirketin notunu izlemeye aldı

2018-06-07 09:48 - Ekonomi

Gaziantepli Milli bisikletçi kazada hayatını kaybetti

2018-06-08 16:12 - Asayiş

Gaziantep'te Milli eğitim müdürü seçim çalışmasında

2018-06-05 07:53 - Gündem

Gaziantep Kolej Vakfı uzmanları uyardı

2018-06-07 11:49 - Eğitim

Gaziantep'te feci kaza: Traktörün altında kaldı!

2018-06-07 13:19 - Asayiş

Hatem Hastanesi'nin 12. kuruluş yıl dönümü

2018-06-08 16:26 - Sağlık

Psikolog Gözde Kıratlı'dan karne uyarısı

2018-06-06 08:20 - Sağlık

Gaziantep'te 'kene' ısıran asker tedaviye alındı

2018-06-10 08:11 - Asayiş

İlgili Haberler

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini tekrarladı, CHP'yi hedef aldı!

14:24 - Siyaset

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili, AKP'ye katıldı

14:12 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Saray kayyumu bu vahim ifadeleri derhal okusun!

12:35 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu'ndan mutlak butlan tepkisi

12:18 - Siyaset

CHP'li Melih Meriç: Esnaf ve çiftçi çaresiz!

00:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

İYİ Parti'den istifa eden milletvekili, AKP'ye katıldı

14:12 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu’na yönelik sözleri gündem oldu

13:06 - Gündem

Özgür Özel: Ferdi’nin yokluğuna katlanmak o kadar kolay değil!

20:42 - Gündem

Mahiroğlu’ndan Halk TV’yi hedef alan Kılıçdaroğlu'na yanıt

20:29 - Gündem

Kılıçdaroğlu grup toplantısını Genel Merkez'e taşıdı...

11:10 - Siyaset