Erdoğan: Şimdi de gözlerine emeklilerimize kestirmişler!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle iftar programında Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere yönelik vaadlerini hedef aldı.

Siyaset - 1 yıl önce

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle iftar programında Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere yönelik vaadlerini hedef aldı.

Erdoğan, "Anlaşılan şimdi de gözlerine emeklilerimize kestirmişler. Her seçim öncesi gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle iftar programında konuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere vaadini hedef alan Erdoğan, "Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor. Neymiş, maaşları şöyle yapacakmış, ikramiyeleri böyle yapacakmış, bunun için söz veriyormuş. Hatırlarsanız aynı zat mahalli seçimler öncesi kazandığı belediyelerden tek bir işçinin bile işinden edilmeyeceği konusunda namus sözü vermişti. Nerede namus, ne oldu? Bunca insan belediyelerden çıkartıldı. On binlerce insan işinden ekmeğinden edildi. Bu kişi namus sözünü asla yerine getirmedi" dedi.

Erdoğan, "Anlaşılan şimdi de gözlerine emeklilerimize kestirmişler. Her seçim öncesi gibi açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Kudüs'e sahip çıkan Müslüman kardeşlerimiz yalnız değil, bu saldırıların bir an evvel durdurulması çağrısında bulunuyorum. İsrail'in yaptığı provokasyon siyasetidir, Müslümanların ilk kıblesine yönelik eylemi kınıyorum.

-Emeklilik, hayattan kopmak değil yeni bir evresine başlamaktır. Ömrünü ülkesine, ailesine, sevdiklerine hizmet yolunda harcayan emekli kardeşlerimiz başımızın tacıdır. Salgın döneminde emekliler, adeta kaderine terk edilirken Türkiye'de ise en çok üzerine düşülen kesim olmuştur.

Parklar, yeşil alanlar, açık hava spor tesisleri ile donattığımız şehirlerimiz öncelikle sizin emrinizde. EYT'de 2 milyondan fazla vatandaşımızın yaş engelini kaldırdık. Ciddi bir engeli olmayan insan için yapacak iş de hobi de bitmez. 

Türkiye yüzyılını sizlerin ufkuyla şekillendireceğiz. Sizler eski Türkiye'nin acılarını, kayıplarını en bilensiniz, 20 yılda nereden nereye geldiğimizi belki bazen gençlere anlatmakta zorlanıyoruz ama sizler canlı şahidisiniz. 

Emeklilik dönemini rahatça sürdürmek sizlerin en büyük hakkı, bunu da maaşlarla yapacaksınız. Biz geldiğimizde bu maaşlar çok düşüktü ancak 50 dolara tekabül ediyordu. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yani yaklaşık 400 dolara yükselttik. 

Aynı zamanda asgari ücreti 8 bin 500 liraya, 65 yaş aylığını bin 900 liraya çıkardık. Sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplayıp işleri kolaylaştırıp aradaki uçumları kaldırdık.

Birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden istismar siyaseti yürütüyor. 

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu, emeklilere, Kurban Bayramı'nda ikramiye verileceğini bildirmişti. 

Kılıçdaroğlu, "Emekli kardeşlerim, güzel haberim şu; hakkınız olanı alacaksınız... İktidara geldikten sonraki Kurban Bayramı’nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ilaveten bu Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 liralık farkta ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak. Evet, geriye dönük ödeme yapacağım" demişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'a beddua eden kadına 'ev hapsi'

2023-04-04 10:34 - Gündem

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Fatih Altaylı'nın yazısına HÜDA PAR'ın talebiyle engel!

2023-03-31 16:58 - Gündem

Muharrem İnce'ye kötü haber!

2023-03-31 11:53 - Siyaset

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Türkeş’in kızından MHP’ye Sinan Ateş tepkisi...

2023-04-04 19:46 - Gündem

Memleket Partisi'nde istifa depremi

2023-03-30 20:45 - Siyaset

Ahmet Özal, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı

2023-04-05 15:09 - Siyaset

İrfan Değirmenci, TİP'den milletvekili adayı oldu

2023-03-30 22:17 - Siyaset

Mehmet Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını beğendi

2023-03-31 20:30 - Gündem

İlgili Haberler

Mansur Yavaş ve eşinin mal varlığı ABB binasına asıldı

21:20 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Göç Bakanlığı kanun teklifi

08:50 - Siyaset

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

21:44 - Siyaset

DEM Parti, Özgür Özel'i ziyaret etti

19:15 - Siyaset

Erdoğan: Siyasetin yumuşama sürecini başlatalım

19:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'ten iddianame tepkisi

22:30 - Gündem

1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişiye tutuklama talebi

21:11 - Asayiş

THY basın müşavirinin lüks araçlı paylaşımına tepki yağdı

21:00 - Gündem

Erdoğan'ın bir günlük koruma maliyeti 6,7 milyon lira

12:14 - Ekonomi

Sezgin Baran Korkmaz: Türkiye’ye dönüp hesaplaşacağım

11:43 - Dünya