?>

Erdoğan, gündemdeki fesih kararıyla ilgili konuşmadı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 157. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde konuştu. PKK'nın silah bırakma kararına ilişkin açıklama yapması beklenen Erdoğan, konuya değinmedi.

Siyaset - 1 ay önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 157. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde konuştu. PKK'nın silah bırakma kararına ilişkin açıklama yapması beklenen Erdoğan, konuya değinmedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda Danıştay'ın 157. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Burada konuşan Erdoğan, siyasetçi ve gazetecileri eleştirdi. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle oldu: 

"Bizim inancımızda varlık adalet üzerine yaratılmıştır. Adalet terazisindeki en küçük bir sapma Allah muhafaza tamiri mümkün olmayan sonuçlara yol açar. Hukuk devletinin en temel ilkelerinden biri idarenin denetimidir. Danıştay tam 157 yıldır böyle bir görevi ifa etmektedir. Milletimiz adına karar verme şuurunu yüksek bir vazifeyle yerine getiren Danıştay çalışanlarımızı tebrik ediyorum.

Devletin alameti farikası adalettir. Devlet ancak adaletle hükmederse devlettir. Haklıya hakkını teslim edemeyen hiçbir otorite varlığını sürdüremez. Adalete olan inancın temelinden sarsıldığı bir ülkede ne yaparsanız yapın huzuru ve barışı tesis edemezsiniz.

Geçmişte adalet dairesinin merkezi bazılarına daha yakındı. Hamd olsun biz bunu herkese eşit mesafeye getirmeyi başardık. Adil ve demokratik bir yargı rejimini kurduk. Yargının bağımsızlığına tarafsızlık ilkesini getirdik. Etkin, güçlü, hızlı ve erişilebilir bir adalet, hükümetimizin önceliklerinin başındadır. Pek çok değişikliği hayata geçirdik. Üstünlerin hukukunu milletimizin iradesiyle hukukun üstünlüğü haline getirdik.

Cezasızlık algısının önüne geçecek kapsamlı düzenlemeleri vatandaşlarımızla paylaştık. 'Yapanın yanına kâr kalıyor' anlayışının toplumda yerleşmesine izin veremeyiz. FETÖ ile mücadelemiz güçlenerek devam edecek. Yaşanacak herhangi bir zafiyetin ülkemize ve devletimize çok ağır bedelleri olacaktır.

Adaletin tecellisi için uğraşan yargı mensuplarımızın kimi zaman aileleri ve çocukları da işin içine katılarak hedef gösterilmesi sorumsuzluktur. Eleştiri bahanesiyle kimse yargı mercilerine parmak sallayamaz. Kararlarını zaman zaman tenkit etsek dahi yargı merciimizi ve yargı mensuplarımızı hep ayrı bir yerde tuttuk. "

PKK'NIN FESİH KARARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPMADI 

Gözler Erdoğan'ın PKK'nın fesih kararı ile ilgili yapacağı açıklamaya çevrilmişti. Ancak Erdoğan, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. kabine toplantısının ardından konuya ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor. 

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li Ali Mahir Başarır açıkladı: Saldırganın kızı CHP Genel Merkezi'ni aradı

2025-05-05 21:38 - Gündem

Son Dakika... Özgür Özel'in kızını tehdit eden kişi yakalandı

2025-05-05 21:08 - Gündem

AKP'li olduğunu söyleyen emeklinin sözleri gündem oldu!

2025-05-06 10:02 - Gündem

İBB Soruşturmasında gizli dalga mı?

2025-05-07 10:43 - Gündem

Gazeteci Ayşenur Arslan beraat etti

2025-05-06 13:08 - Gündem

Turhan Çömez: Erdoğan'ın süreçten beklentisi koltukta kalmak

2025-05-12 11:23 - Siyaset

Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e sert tepki

2025-05-08 23:08 - Gündem

Saldırganın yeni görüntüleri: Özgür Özel’i takip edip beklemiş!

2025-05-05 17:34 - Gündem

İmamoğlu’ndan 354 sayfalık dava dilekçesi: 'Bu karar siyasidir!'

2025-05-07 12:08 - Gündem

İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık tutuklandı

2025-05-07 12:00 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü: 'Katar'ın egemenliğini ihlal eden' her türlü saldır

02:08 - Siyaset

CHP'li bazı milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na destek paylaşımları

00:39 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'na 'tatil teklifine' belediyeden yanıt: 'Doluyuz'

00:09 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Beni betona gömmek istiyor!

22:27 - Siyaset

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

21:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Camide mezuniyet programı: Tıp mezuniyetinde vaazlı tören

04:38 - Gündem

Emekçi yok, vergi istisnası var

04:08 - Ekonomi

Erdoğan, Katar Emiri ile görüştü: 'Katar'ın egemenliğini ihlal eden' her türlü saldır

02:08 - Siyaset

Sedat Peker, doğum günü partisinde ortaya çıktı…

01:39 - Gündem

Kan donduran olay… Yol üzerinde boğazı kesilmiş cansız beden bulundu

01:08 - Gündem