?>

Erdoğan, gece yarısı hem atadı hem görevden aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de atama ve görevden alma kararları yayımlandı.

Gündem - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de atama ve görevden alma kararları yayımlandı. Erdoğan Dışişleri Bakanlığı'nda Merve Safa Kavakcı ve Süleyman Gökçe'yi görevden aldı. Erdoğan, çok sayıda ismin de atamasını imzaladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden alma ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan imzalı kararla Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Merve Kavakcı görevden alındı.

Aynı kararla Süleyman Gökçe de Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu'ndaki görevinden alındı.

Daha önce Malezya Büyükelçisi görevini yürüten ve 2 Haziran'da merkeze çekilen Merve Safa Kavakcı, 13 Ağustos 2022'de ise Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne getirilmişti.

KIZI 'TERCÜMAN', KARDEŞİ MİLLETVEKİLİ

Merve Kavakcı, 25 Kasım 2017'de Kuala Lumpur'a (Malezya) büyükelçi olarak atanmıştı.

Merve Kavakcı'nın kızı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab da Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde çevirmen olarak katılmasıyla gündeme gelmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede Dışişleri tercümanı yerine Kavakcı'nın katılmasını eleştirmiş, “hanım kızımız” olarak bahsetmesi nedeniyle AKP tarafından hedef gösterilmişti.

Merve Kavakcı'nın kardeşi Ravza Kavakcı da 2018 genel seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili oldu.

Ravza Kavakcı, İBB AKP yönetimindeyken Metro A.Ş.'de işe girmesi ve İBB'den burs alarak ABD'de doktora yapması ile gündeme gelmişti.

GÖREVDEN ALMA VE ATAMA KARARLARI

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan görevden alma ve atama kararları şu şekilde:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda açıkta bulunan Strateji Geliştirme Başkanlığı'na Mutlu Koç'u atandı.

Türkiye Elektromekenik Sanayi A.Ş. genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına İrfan Gültekin ve Mehmet Fatih Koşan getirildi.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürü Orhan Aslantatar görevden alındı. 17. Bölge Müdürlüğüne ayne yer 16. Bölge Müdürü Mehmet Şerif Ekinci getirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na Ahmet Aslan atandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde 2 Bölge Müdürlüğü'ne 7. Bölge Müdürü Murat Gönenli, 7. Bölge Müdürlüğü'nü de Rifat Silov getirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

LeMan'dan kapak: Muharrem İnce Harikalar Diyarında...

2023-03-22 19:06 - Gündem

Erdoğan, Bakan Muş'un imzasını beğenmedi

2023-03-17 20:24 - Siyaset

18 Mart hutbesinde Atatürk anılmadı, camide kavga çıktı!

2023-03-17 21:29 - Gündem

Hacettepe Üniversitesi Sinan Ateş'in adını akademik kadrodan çıkardı

2023-03-20 21:03 - Gündem

Abdullah Yeniekinci, CHP'den Kilis Milletvekili aday adayı oldu

2023-03-16 12:45 - Siyaset

LeMan'dan Muharrem İnce kapağı: O zaman dans...

2023-03-17 15:08 - Magazin

Kılıçdaroğlu'ndan AFAD'daki yangına flaş yorum

2023-03-21 18:50 - Siyaset

Bozgeyik, CHP Gaziantep'ten milletvekili aday adayı oldu

2023-03-20 08:33 - Siyaset

Muharrem İnce: O gece o mesajı attığım için pişmanım!

2023-03-21 22:46 - Siyaset

Gaziantep ve Kilis'te ceviz büyüklüğünde dolu yağışı...

2023-03-17 23:43 - Yerel

İlgili Haberler

Son Dakika... Trump'ın çağrısının ardından... Zelenski: Türkiye'de Putin'i bekleyeceğ

20:39 - Gündem

Beşiktaş'ta yeniden başkan seçildi: Serdal Adalı'dan ilk açıklama!

20:38 - Gündem

Crystal Palace, deplasmanda Tottenham'ı yıktı!

20:09 - Gündem

Beşiktaş'a iki kötü haber birden!

20:08 - Gündem

İstanbul Barosu'ndan avukat Burak Saldıroğlu için çağrı: 'Hep birlikte itiraz ediyoruz

19:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta yeniden başkan seçildi: Serdal Adalı'dan ilk açıklama!

20:38 - Gündem

Crystal Palace, deplasmanda Tottenham'ı yıktı!

20:09 - Gündem

İstanbul Barosu'ndan avukat Burak Saldıroğlu için çağrı: 'Hep birlikte itiraz ediyoruz

19:08 - Gündem

CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in X hesabı kapatıldı!

17:09 - Siyaset

Son Dakika... Özgür Çelik duyurdu: CHP’nin İstanbul’daki yeni miting adresi belli oldu!

14:38 - Siyaset