?>

Erdoğan itiraf ettiği sahte videoyu savundu!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "montaj" itirafının ardından yaptığı açıklamada videoyu "Gençlerin kıvrak zekası" olarak yorumladı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Gündem - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan dün sahip çıktığı videoyu bugün savundu. Erdoğan, dünkü TRT yayınındaki "montaj" itirafının ardından bugün yaptığı açıklamada videoyu "Gençlerin kıvrak zekası" olarak yorumladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK elebaşı ile beraber reklam filmi çektiği görüntülerin montaj olduğunu kabul ettikten sonra ilk kez konuştu.

Pazartesi günü TRT ortak yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan soru üzerine, “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Ama montaj ama şu ama bu” demişti.

Erdoğan'ın bahsettiği görüntünün orijinali, Millet İttifakı'nın 2023 Türkiye Genel Seçimleri için yayınladığı kampanya filmi. Bu kampanya filminde Kılıçdaroğlu'nun arkasına Murat Karayılan'ın da aralarında olduğu PKK'lılar montajlanmıştı.

“GENÇLERİMİZİN KIVRAK ZEKASININ ÜRÜNÜ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Sivas’ta katıldığı mitingde yaptığı konuşmada da “montaj video” konusunu gündeme getirdi ve Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin tepki göstermesini eleştirdi.

Erdoğan, “CHP Genel Başkanı’na alenen oy istediler. Şimdi gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü 5 saniyelik bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, bugün Hatay ziyaretinde de konuya ilişkin “Beni derinden üzen konu şu: Siyaset ahlak işidir. Ahlaklı insanların siyaset yapması lazım. Rakibini eleştirebilirsin. Siyaset rakibine iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi kumpasçılardan, sahtekarlık yapanlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz” dedi.

Erdoğan’ın canlı yayında montajlanmış bir video kullandığını itiraf ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Rakibimiz olabilir, eleştiriyi yaparız ama kumpas kurmayız. Olmayan olayları olmuş gibi gösterip böyle sunmayız. Biz ahlaklı ve erdemli insanlarız. Ahlaklı ve erdemli olmayanların en tepede olması kabul edilemez.”

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatı ikinci turda da Erdoğan'ı destekleyecek

2023-05-17 21:18 - Gündem

Menzil'in cübbeli sarıklı icazet töreni gündem oldu!

2023-05-20 21:53 - Gündem

4 Hizbullah tetikçisi daha serbest bırakıldı!

2023-05-18 17:29 - Gündem

Yeşil Sol Parti Gaziantep'te seçimin iptali için başvurdu

2023-05-17 08:16 - Siyaset

Şahinbey'den bu kez 2 GB internet hediye

2023-05-19 12:22 - Yerel

Hizbullah cinayet görüntülerini hâkimler izleyememiş!

2023-05-20 10:33 - Gündem

Gaziantep'te bıçaklanan 17 yaşındaki genç kurtarılamadı!

2023-05-18 12:52 - Asayiş

Emre Kongar'dan Kılıçdaroğlu’na açık mektup

2023-05-19 09:18 - Gündem

Kadın sanatçı ve yazarlardan ikinci tur çağrısı: Nefessiz kalacağız

2023-05-20 15:51 - Gündem

CHP'nin ikinci tur seçim sloganları belli oldu

2023-05-20 08:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel ile Bahçeli şehit cenazesinde bir araya geldi

17:46 - Gündem

İBB davasında 8'inci gün: İmamoğlu'ndan mahkeme heyetine ve savcılığa tepki

17:26 - Gündem

Özgür Özel'den İsmail Arı tepkisi: Gazetecilik suç değildir!

15:15 - Gündem

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

Günün Manşetleri

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

Karamahmutoğlu: Türk milleti zam bombardımanı altındadır!

00:20 - Siyaset

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem