?>

Erdoğan'dan dikkat çeken 'makam' çıkışı: 'Gözlerinin yaşına bakmayız'

Görevini kötüye kullanan ya da ihlal eden hiç kimseyi tolere etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, kurdukları CİMER sayesinde de çok önemli bir iletişime aracı olduklarını ifade etti.

Siyaset - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etik Eğitimi ve Etik Eğiticisi Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni'nde konuştu.

Erdoğan törende kamu çalışanlarının görev ve yetkilerini usulsüz bir şekilde kullanmamaları gerektiğini vurguladı.

"GÖZLERİNİN YAŞINA BAKMAYIZ"

Görevini kötüye kullanan ya da ihlal eden hiç kimseyi tolere etmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, kurdukları CİMER sayesinde de çok önemli bir iletişime aracı olduklarını ifade etti.

Erdoğan, "Yetkisini kötüye kullanan, kamunun mallarını ve kaynaklarını israf eden, beytülmale el uzatan kimsenin gözünün yaşına bakmadık, bundan sonra da bakmayız" diye konuştu.

'BU MAKAMLAR MİLLETİN EMANETİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Mevkii konumu unvanı ne olursa olsun devlet hizmetindeki her kardeşime şunu hatırlatmak isterim; bu makamların her biri gelip geçicidir. Bu makamlar milletin emanetidir bize. Asıl olan milletin duasını alabilmektir. Görevini ve yetkisini kötüye kullanan, milletin beklentisine cevap veremeyen, çözümün değil sorunun parçası olan, devletin itibarına halel getiren, kamu mallarını israf eden, beytülmale el uzatan kimsenin gözünün yaşına bakmadık bundan sonra da bakmayız."

'DEVLET VATANDAŞA HİZMET EDER'

"Koltuğundan güç devşirerek vatandaşa zulmeden kimseye müsamaha göstermeyiz. Devlet demek düzen intizam demektir. Devlet vatandaşa hizmet eden mekanizmadır. İşlemin yasalara uygun olması etik ve meşru olduğu anlamına gelmez. Milletimizin tek bir ferdinin bile hakkının yenmesine müsaade etmeyiz. Kamu personelimizin burada hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Hukuka, etik anlayışa uyan her kardeşimin bu milletin başının üzerinde yeri var."

'CİMER'E 4-5 MİLYON BAŞVURU YAPILDI'

"Biz devletle millet arasındaki duvarları yıktık. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başlattığımız Beyaz Masa uygulamasının daha modernini CİMER'le tüm ülke genelinde hayata geçirmiş olduk. CİMER'e 4,5 milyon başvuru yapıldı."

Haftanın Öne Çıkanları

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

2025-05-22 00:08 - Tarım

Tarım maliyetleri tırmanıyor: Veteriner harcamaları çiftçiyi zorluyor!

2025-05-20 00:39 - Tarım

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Zeynep Bastık’tan aşk dolu bir sevda şarkısı

2025-05-23 00:00 - Magazin

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

Tarkan'dan yaz sürprizi: Dönmüyor giden...

2025-05-23 00:00 - Magazin

Ceyhun Avşar kimdir? İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar neden gözaltına alındı?

2025-05-23 00:00 - Biyoğrafi

İmamoğlu'na hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için kararı

2025-05-21 17:14 - Gündem

‘Aday olma derdim yok’ diyen Erdoğan’a CHP’den ilk yanıt: ‘ Zaten aday olamazsın’

2025-05-22 15:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt

20:06 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, iktidara tek kelime etmedi partisini suçladı!

13:00 - Siyaset

Mansur Yavaş Güvenpark'tan seslendi: Bu oyunu bozalım!

14:32 - Siyaset

Özgür Özel: Biz kaybetmeye alışmaş CHP değil, kazanan CHP'yiz. Biz atanmış değil, seçilmiş CHP'yiz...

13:53 - Siyaset

Özgür Özel: Salı günü geniş katılımlı bir grup toplantısı yapacağız

10:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin Anıtkabir'e yürüyoruz...

18:16 - Gündem

"FETÖ ajanlarını fark edemedim" diyen Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı FETÖ'den tutuklanmıştı!

18:05 - Gündem

Engin Altay: Kemal Bey’e yönelik tepki öngörülenden çok büyük!

09:53 - Siyaset

Oyuncu Şebnem Sönmez'den Kılıçdaroğlu'na mektup

09:50 - Gündem

CHP'de Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu'ndan iki ayrı bayramlaşma

19:32 - Siyaset