?>

Erdoğan: Ana muhalefetin başındaki zat çıktı ne dedi?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Salonu'nda “3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu.

Siyaset - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Salonu'nda “3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu. 

Erdoğan, Başörtüsü meselesine ilişkin olarak muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. Erdoğan, "Ya yasal bir düzenlemeye gerek yok ki. Yine bize oyun mu çekiyorsun tuzak mı kuruyorsun. Gel eğer samimiysen Anayasal bir düzenleme yapalım. Şimdi metni Meclis'e gönderdik. Şimdi samimiyetlerini göreceğiz" dedi. 

Erdoğan şunları söyledi:

“Ana muhalefetin başındaki zat çıktı ne dedi? ‘Gelin, şu anda başörtüsüyle ilgili yasal düzenleme yapalım’. Yasal düzenlemeye gerek yok ki? Gene bize oyun mu çekmek istiyorsun? Tuzak mı kurmak istiyorsun? Bu konuda samimiysen gel anayasa değişikliği yapalım. Biz bir daha bu tuzaklara gelmek istemiyoruz.

Anayasal bir düzenleme yapalım ve bu işi bitirelim. Anayasal düzenleme metnini meclise gönderdik. Samimiyetlerini göreceğiz. Bakalım bu konuda bunlar samimi mi değil mi göreceğiz. Çalışmak, üretmek, kendini gerçekleştirmek, bir sokulduğu delikten, bir daha sokulmaz Biz bir daha sokulmak istemiyoruz. Dürüst olun.

Ve çalışmak, üretmek, kendini geliştirmek. Ülkemize ve milletimize hizmet etmek isteyen gençlerimiz için devletimizin bütün imkanlarını seferber ediyoruz. 20 yıl öncesine kadar okulu, kıyafeti, saçı sakalı sebebiyle kamusal hayatın dışına itilmiş evlatlarımızın bugün devletin ve iş dünyasının en üst kademede görev yaptığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.

“BUNLARIN DERTLERİ ÇOCUK İSTİSMARINA TEPKİ KOYMAK DEĞİL”

Atacağımız yeni adımlarla bu tabloyu daha da güçlendireceğiz. Türkiye’de ne sebeple olursa olsun hiçbir gencimizin hak kaybına uğramadan, gelecek kaygısını yaşamadığı iklimi tahkim etmekte kararlıyız. Bunu da birileri gibi sosyal medyadaki sahte demokrasi şovlarıyla değil, gerekirse anayasayı değiştirmek dahil hukuki yollarla gerçekleştireceğiz.

Çetin mücadeleler neticesinde bedel ödeyerek elde ettiğimiz demokratik kazanımları kendini hâlâ vesayetin aparatı gibi gören güruhun ihtiraslarına kurban edemeyiz. Son haftalarda şahit olduğumuz kimi olaylar tek parti zihniyetinin halen pusuda beklediğini göstermiştir.

Hepimizin içini acıtan bir istismar vakası üzerinden 28 Şubat heveslisi kesimler, hemen içlerindeki kin ve nefreti kusmaya başlamışlardır. Geriye baktığımızda, bugün ortalığı yıkanların geçmişinin ne kadar kirli, ne kadar çifte standartla dolu olduğunu görebiliyoruz.

Bunların dertleri çocuk istismarına tepki koymak değil, kin ve nefret duygularını sergileyebilecekleri zemin hazırlamaktır. Bunlar tarihimizin hiçbir döneminde terör örgütünün dağa kaçırdığı, Kandil’deki terör baronlarına peşkeş çektiği 12,13,14 yaşındaki kızlarımız için gıklarını bile çıkarmadılar. Diyarbakır annelerini görmediler.”

Haftanın Öne Çıkanları

Akit yazarı, AKP'li Özlem Zengin'i hedef aldı!

2022-12-28 09:29 - Siyaset

Fatih Altaylı'dan Ahmet Hakan'a: Ulan sana mı kaldı?

2022-12-29 13:00 - Gündem

AYM, Erdoğan'a verilen bütçe yetkisini iptal etti!

2022-12-27 08:58 - Gündem

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel yaşamını yitirdi!

2022-12-24 19:06 - Gündem

28 Şubat davasının hasta mahkumları hapishanede ölmeyi bekliyor!

2022-12-27 13:40 - Gündem

Ali Türkşen'den Mehmet Ali Çelebi'ye sert tepki

2022-12-30 17:09 - Gündem

'Erdoğan'a asla oy vermem' diyenlerin oranı patladı!

2022-12-29 08:00 - Siyaset

İBB'yi teftiş eden heyetin başkanı görevden ayrıldı

2022-12-27 08:12 - Gündem

Cihan Kolivar: 14 sene daha yaşarım; değer mi birine eğilmeye?

2022-12-27 07:59 - Gündem

Figen Çalıkuşu: Görevden almak İmamoğlu'nun değil Soylu'nun görevi

2022-12-29 11:30 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: İlk seçimi kazanacağız, memleketi şaha kaldıracağız!

21:18 - Siyaset

CHP'li Meriç: Rekor diye sunulan şey aslında uçurumdur!

00:00 - Siyaset

Öztürkmen: Antep fıstığı ithalatının önünü açmak, en büyük ihanettir

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'a: Akın akın itibar suikastı yapıyor!

15:56 - Siyaset

Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu görüşecek iddiası yalanlandı

11:07 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mabel Matiz'in 'Perperişan' şarkısına erişim engeli

14:46 - Gündem

İsmail Saymaz: Süleyman Karadeniz merkeze çekilecekti.AKP-MHP arasında bir gerilim olsa da bunun ittifakta bir çatlak yaratmayacağını söyledi.

14:25 - Gündem

Komisyonda kavga! DEM Partililer toplantıyı terk etti

14:11 - Gündem

Ankara İl Seçim Kurulu iptal talebini reddetti: CHP Kurultayı yapılacak!

13:42 - Gündem

Suriye'de çok bilinmeyenli denklem: Ankara asker çekmiyor!

13:23 - Dünya