?>

Erdoğan, alım gücünün 2002'ye göre daha fazla olduğunu savundu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 3 yıl önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "vatandaşın alım gücünün 2002'ye göre daha fazla olduğunu" belirtti ve "memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Memur maaşlarına zamla ilgili konuşan Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız. Milletimiz refahını artırmak için verdiğimiz mücadeleyi görüyor ve takdir ediyor. Vatandaşımızın alım gücü 2002 yılına göre daha fazladır" dedi.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI

Emekli maaşlarına zamma ilişkin de konuşan, "7 bin 500 lira emekli maaşı üzerinde maaş alan vatandaşlarımız sevindirecek haberi de çalışma bittikten sonra paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

"ARTAN KİRALARLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Erdoğan, "Deprem sonrası özellikle büyükşehirlerde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

“Memur-Sen gibi ayağı bu topraklara sağlam basan, ilhamını milletin kadim değerlerinden alan, Türkiye merkezli hareket eden kuruluşlarımızın varlığıyla ne kadar gurur duysak azdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sivil toplum örgütlerimizin içtimai hayatımızda nasıl büyük bir boşluğu doldurduğuna 6 Şubat depremlerinde bir kez daha şahit olduk. Devletimizin ilgili kurumlarının yanı sıra belediyelerimiz, sendikalarımız, gönüllü kuruluşlarımız bu süreçte olağanüstü çaba sergiledi. Son asrın en büyük doğal afetinde Memur-Sen camiası, ilk andan itibaren tam bir seferberlik ruhuyla hareket etti” dedi.

Sene başında kamu çalışanlarına ilave yüzde 13,5 oranında refah payı vererek çalışanlara yüzde 30 oranında zam yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece, 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını, reel olarak yüzde 136 artışla, yaklaşık 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında, enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenlemeyi yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız” açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Uşak'ta Cumhuriyet tarihinin mitingi...

2023-04-24 20:39 - Siyaset

İmamoğlu'nun Gaziantep mitingi Kalealtı'nda yapılacak

2023-04-25 12:43 - Siyaset

Sahte broşürü AKP gençlik kolları yöneticileri bastırmış!

2023-04-26 23:30 - Siyaset

Erdoğan'dan Menzil'e, Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası!

2023-04-26 17:27 - Gündem

İzmir Folkart'ta büyük yangın!

2023-04-27 23:06 - Gündem

Şahinbey'in dev tünel projesinin temeli atıldı

2023-04-30 08:36 - Yerel

İmamoğlu'nun Gaziantep mitingi yasaklandı mı?

2023-04-24 21:56 - Gündem

Bozdağ 'şampanya' dedi, 'AKP Çocukları'nın arşivi açıldı

2023-04-28 14:02 - Gündem

Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın yarıda kesildi!

2023-04-26 00:21 - Gündem

Murat Ağırel: Meğer açılışlar açılmamış!

2023-04-29 08:55 - Gündem

İlgili Haberler

CHP'nin 76’ncı mitingi Edirne’de yapıldı...

15:02 - Siyaset

Özgür Özel'den Edirne mitingine davet: İktidar yürüyüşümüzü büyütüyoruz...

18:38 - Siyaset

CHP'li Tanal'dan AKP'li Özlem Zengin'e: Bu ülkenin Bakanı Belçika vatandaşı olamaz!

19:34 - Siyaset

CHP'li Meriç: Felaket, “destan” söylemiyle örtülemez!

00:35 - Siyaset

Bünyamin Bozgeyik: 2026 bütçesi Türkiye Yüzyılı vizyonunun güçlü bir yansımasıdır

00:31 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem

Saadettin Saran'ın villasının bekçisi gözaltına alındı!

00:09 - Asayiş

Ela Rümeysa Cebeci ifadesinin ardından yeniden cezaevine gönderildi

17:51 - Gündem

Balıkesir’de İHA boş bir araziye düştü!

15:28 - Gündem