?>

Erbilici’den fahiş zam tepkisi...

1 Ocak 2022’de elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zammın etkileri artarak devam ediyor.

Siyaset - 4 yıl önce

1 Ocak 2022’de elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zammın etkileri artarak devam ediyor. Bu ay zamlı fatura ödemek zorunda kalan vatandaşlar tepkilerini farklı şekilde dile getirerek zamların geri alınması gerektiğini dile getiriyorlar.

Deva Partisi Gaziantep Şehitkamil Teşkilat Başkan Yardımcısı Oruç Fatih Erbilici, “Koronavirus salgını ve ekonomik krizle birlikte zor günler geçiren dar gelirli aileler, şimdi de yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı mağdur oluyor. Zamlar geri çekilmelidir” dedi.

Son dönemde üst üste gelen zamlardan elektrik ve doğal gaz faturaları da nasibini aldı. Özellikle elektrik faturaları yılbaşında gelen zamlarla birlikte büyük tepkiye neden oldu. Ekonomik krizin artık tüm gider kalemlerine yansıdığı Türkiye’de elektrik faturalarına yüzde 120’yi aşan zamlara karşı vatandaşların tepkisi sürüyor.

Gaziantep’te vatandaşlar yüksek gelen elektrik faturalarından dolayı ‘geçinemiyoruz, insanca bir yaşam istiyoruz’ sloganıyla yanlarında getirdikleri faturaları ateşe vererek zamları protesto etti. Bir tepki de Deva Partisi Gaziantep Şehitkamil Teşkilat Başkan Yardımcısı Oruç Fatih Erbilici’den geldi.

Erbilici, “Türkiye'de elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zamları başta olmak üzere tüm ürünlerde yaşanan fiyat artışı esnafa zor günler yaşatıyor. Pandemi sürecinde zor günler geçiren, elektrikte 'kademeli tarife' uygulamasıyla faturaları katlanan esnaf, artık kepenk kapatmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li işçi Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı!

2022-02-03 21:00 - Yerel

Halk, elektrik zammına karşı sokağa döküldü!

2022-02-04 19:06 - Gündem

Diri Aşireti'nden CHP’ye katılım...

2022-02-03 16:10 - Siyaset

Samsun'da Atatürk nöbeti...

2022-02-04 00:42 - Gündem

Biden, IŞİD liderinin öldürüldüğünü açıkladı!

2022-02-03 16:26 - Dünya

Atatürk anıtını halatla çekip yıkmak istediler!

2022-02-03 18:43 - Gündem

Cem Yılmaz da hayat pahalılığına isyan etti!

2022-02-06 20:04 - Gündem

Erdoğan: Sizin zamanınızda sadece mum vardı!

2022-02-02 18:33 - Siyaset

Gaziantep'te elektrik faturası eylemi yapılacak...

2022-02-04 20:09 - Yerel

İhtiyat akçesi harcanmaya başlandı!..

2022-02-03 17:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset