?>

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehirler Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalara yenisini ekledi.

Yerel - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehirler Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalara yenisini ekledi. Şehir merkezinde bulunan ve yayaların yoğunlukta kullandığı kavşaklara engellilerin karşıdan karşıya geçmesini güvenli ve kolay şekilde sağlayacak yol geometrisini gösteren butonlar yerleştirdi.

Engelli bireylerin topluma kazandırılması kapsamında hayata geçirdiği projeleriyle yerel belediyecilikte yenilikçi yönetim anlayışını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ayrıca “Engelsiz Gaziantep” için son 6 yılda birçok düzenlemeye giderek şehir içinde güvenli ve rahat hareket edebilmesi için yeni çalışmalara imza atıyor. “Akıllı Şehirler Projesi” kapsamında Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik teknolojiden faydalanarak şehir içinde bulunan ve yaya trafiğinin yoğun olduğu 12 kavşakta karşıdan karşıya geçişlerde kolaylık sağlayacak 123 adet  “Erişilebilir Yaya Butonu” montajı yaptı. Başta görme ve işitme engeli olan vatandaşlar olmak üzere bütün yayaların kullanıma sunulan butonlarda kavşak geometrisini gösteren braille alfabesi, kabartmalar ve sesli uyarılar yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile şehir içi ulaşımda görme ve işitme engelli bireylerin en çok zorlandığı bölgelerden biri olan kavşaklarda güvenli geçiş sağlanması hedeflenirken yeni düzenlemeler devam edecek. 

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Abdülhamid’in torunundan Atatürk’e hakaret

2020-11-16 09:49 - Gündem

Yıldız Tilbe'nin paylaşımına tepki yağdı!

2020-11-15 17:31 - Gündem

Cesedi merdiven altında gömülü bulundu!

2020-11-19 08:56 - Asayiş

1 milyon öğrenci arasında ilk 50'ye girdi...

2020-11-14 19:52 - Eğitim

Görme Engelliler projesine gümüş madalya!

2020-11-18 11:43 - Eğitim

Doç. Dr. Gökmen Aktaş Medical Park'ta

2020-11-16 17:00 - Sağlık

HKÜ İle Kalyon PV iş birliğinde ilk eğitim

2020-11-17 14:25 - Eğitim

Bahçeli, Çakıcı'ya sahip çıktı!..

2020-11-19 08:41 - Gündem

İmamoğlu bugünkü ölüm sayısını açıkladı!

2020-11-14 23:14 - Gündem

Merkez swap faizini de yüzde 15’e çekti

2020-11-20 10:40 - Ekonomi

İlgili Haberler

GAİB, haziran ayına ilişkin ihracat verilerini açıkladı

00:48 - Yerel

Ünverdi: Kalıcı yaralar almadan bugünleri atlatmamız gerekiyor

00:33 - Yerel

Yıldırım: Tüketimle bir yere kadar büyüyebiliriz

00:32 - Yerel

Şahinbey'de sosyal konut projesi başvuruları başladı

00:00 - Yerel

Emekliler Lokali’ne yoğun ilgi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Son Dakika... Mehmet Murat Çalık ameliyata alınacak!

14:08 - Gündem

Bakan Yerlikaya acı bilançoyu paylaştı... İl il yangınların hasarının boyutu!

13:09 - Gündem

Yücel Erten'in gözaltına alınmasına ünlülerden tepki

12:38 - Kültür & Sanat

Veriler yayımlandı: Kira artış oranı belli oldu!

10:39 - Ekonomi

CHP'den TÜİK'in açıkladığı enflasyona ilk tepki: Sandık çağrısı yaptı!

10:38 - Siyaset